Н У Х Т

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

29 жовтня 2021

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у щорічній VІ Міжнародній  науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Метою конференції є об’єднання зусиль галузевих підприємств та установ, наукових та освітніх закладів, інших зацікавлених у виробництві, переробленні безпечної  та якісної продукції, збереженні та використанні природних ресурсів, запровадженні, удосконаленні інноваційних органічних технологій в аграрній галузі, сприянні динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні. Один із напрямків дискусій конференції – роль освіти в підготовці фахівців із органічного виробництва.

Із доповідями щодо важливості освіти для подальшого розвитку органічного руху виступили Президентка IFOAM Organic International Карен Мапусуа, керівник Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Штефан Дресманн, заступник міністра освіти і науки України Олексій Шкуратов.

Організатори заходу сподіваються, що конференція сприятиме динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні, запровадженню та  удосконаленню інноваційних органічних технологій в аграрній і переробній галузях.

У рамках конференції відбувся конкурс наукових статей на тему органічного агровиробництва (маркетингу), який провели Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та Федерація органічного руху України за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Переможцем конкурсу (І місце) визнана робота доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Олени Білик та Юлії Бондаренко.

Колектив кафедри висловлює вдячність організаторам за можливість взяти участь у конференції та конкурсі, бажає успіхів у напрямі популяризації та розвитку органічного виробництва в Україні.

Опублікований: 29-10-2021
Читайте також:
Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

Ми живемо в час технічного прогресу і високих технологій, коли наукові відкриття відбуваються чи не щодня і постійно змінюють світ на краще. Але як визначити, чи безпечний той чи інший винахід, чи нововинайдена машина не зламається під час експлуатації, чи нововинайдений матеріал витримає вплив тієї чи іншої речовини? Відповідь на всі питання щодо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці 03 квітня 2023

Нові та інноваційні методи викладання від фахівців Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Навесні-влітку викладачі різних кафедр університету пройшли онлайн-стажування на базі Економічного Університету у Кракові (Польща) й відзначили його актуальність і користь для себе. З нового навчального року польські колеги продовжують серію онлайн-стажувань, на які запрошують і фахівців НУХТ. Зокрема, з 14 вересня по 9 жовтня відбудеться онлайн-с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові та інноваційні методи викладання від фахівців Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie 27 серпня 2020

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ

За надзвичайними враженнями та зарядом бадьорості учні 7 класу Харківського наукового ліцею «Обдарованість» на осінніх канікулах приїхали до столиці. Серед заходів, що складали програму візиту, було передбачено знайомство з нашим університетом. Ряд профорієнтаційних заходів і безпосереднє спілкування з гостями здійснювали викладачі кафедри техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надзвичайні враження харківських ліцеїстів у НУХТ 05 листопада 2024

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи

З 7 квітня по 4 травня 2025 року здобувачі четвертого курсу і третього курсу скороченої форми навчання денної форми здобуття освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа») проходили переддипломну практику на підприємствах гостинності. Студенти були направлені до ключових готелів с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнені кроки до професії майбутніх фахівців з готельно-ресторанної справи 13 травня 2025