Н У Х Т

Ази мікробіологічного контролю опановують четвертокурсники-біотехнологи

20 жовтня 2020

Ази мікробіологічного контролю опановують четвертокурсники-біотехнологи

В університеті триває дистанційне навчання. Але, за два тижні очних занять четвертокурсники-біотехнологи встигли активно попрацювати в лабораторії.

Засвоївши матеріал лекції Наталії Грегірчак, на лабораторній роботі з дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» вони успішно зробили мікробіологічний аналіз рослинної та тваринної сировини і готових продуктів їх перероблення методом Коха.

Спочатку здобувачі відібрали та підготовили проби обраних продуктів і сировини та приступили до безпосереднього аналізу. Для визначення мікробіологічних показників проби відбирали з різних частин об’єкту з наступною гомогенізацією відібраної наважки у фарфоровій ступці і подальшим кількісним перенесенням у колби зі стерильною водою для одержання вихідного розведення. Далі виконували послідовні десятикратні розведення та здійснювали висів у чашки Петрі з різними поживними середовищами відповідно до показника, який планують визначити. Для рівномірного розподілення суспензії по поверхні середовища користувалися шпателем Дригальського. Під час проведення аналізів максимально намагалися дотримуватись умов асептики та користувалися лише стерильними інструментами. Всі посіви помістили у термостати з відповідною для кожного показника оптимальною температурою.

На жаль, результати роботи здобувачі аналізуватимуть уже в online-режимі. Але з нетерпінням чекають на наступне заняття, адже впевнені, що їх викладачі Ольга Слободян і Вікторія Кожанова зроблять все можливе для того, щоб лабораторна відбулася максимально результативно.

Опублікований: 20-10-2020
Читайте також:
Продовжується проєкт «Кулінарна школа «Франківські кухарики»

Викладачі і студенти відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» продовжують заходи в рамках кулінарної школи «Франківські кухарики» для діток, якими опікується Івано-Франківська служба у справах дітей. Долучення малюків і підлітків до кулінарних традицій другий рік поспіль відбувається на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується проєкт «Кулінарна школа «Франківські кухарики» 20 червня 2024

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – вирішили студенти групи БТ-3-3 і, у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вирушили до ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Єнамін». Справа в тому, що про «Єнамін» всі вони чули багато цікавого: і що організоване підприємство не так давно, у 1999 році, але вже зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали 22 березня 2019

До четвертокурсників-хімтехнологів завітали фахівці АТ «Фармак»

13 листопада до університету завітали випускники спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» і 162 «Біотехнології та біоінженерія» Ілля Мощенко і Катерина Аза, які нині працюють у потужній українській фармацевтичній компанії АТ «Фармак» хіміком і старшим хіміком лабораторії хроматографічного аналізу. Фахівці були запрошені прочитати лекці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До четвертокурсників-хімтехнологів завітали фахівці АТ «Фармак» 15 листопада 2019

Широке коло інтересів гуртківців кафедри обліку і аудиту

28 березня 2023 року на кафедрі обліку і аудиту відбулося V засідання студентського наукового гуртка «Сучасний обліковець-аналітик», що працює під керівництвом гарантки магістерської освітньої програми «Облік і аудит», доцентки Людмили Духновської. Свої наукові дослідження представили здобувачки освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке коло інтересів гуртківців кафедри обліку і аудиту 31 березня 2023