Н У Х Т

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

29 october 2021

Наукова стаття на тему органічного агровиробництва доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів перемогла у конкурсі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла участь у щорічній VІ Міжнародній  науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Метою конференції є об’єднання зусиль галузевих підприємств та установ, наукових та освітніх закладів, інших зацікавлених у виробництві, переробленні безпечної  та якісної продукції, збереженні та використанні природних ресурсів, запровадженні, удосконаленні інноваційних органічних технологій в аграрній галузі, сприянні динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні. Один із напрямків дискусій конференції – роль освіти в підготовці фахівців із органічного виробництва.

Із доповідями щодо важливості освіти для подальшого розвитку органічного руху виступили Президентка IFOAM Organic International Карен Мапусуа, керівник Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Штефан Дресманн, заступник міністра освіти і науки України Олексій Шкуратов.

Організатори заходу сподіваються, що конференція сприятиме динамічному та ефективному розвитку органічного руху в Україні, запровадженню та  удосконаленню інноваційних органічних технологій в аграрній і переробній галузях.

У рамках конференції відбувся конкурс наукових статей на тему органічного агровиробництва (маркетингу), який провели Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та Федерація органічного руху України за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Переможцем конкурсу (І місце) визнана робота доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Олени Білик та Юлії Бондаренко.

Колектив кафедри висловлює вдячність організаторам за можливість взяти участь у конференції та конкурсі, бажає успіхів у напрямі популяризації та розвитку органічного виробництва в Україні.

Published on: 29-10-2021
Read also:
Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

Яскраво, пізнавально й по-осінньому натхненно – саме так минули одні із жовтневих вихідних у здобувачів освітніх програм «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) та «Технології харчування» (спеціальності G13 Харчові технології). Організували подорож старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко, доцентка цієї ж кафедри Катерина Семененко т...

READ YOURSELF

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ 31 october 2025

Першокурсник-маркетолог – у фіналі Кубка України з панкратіону!

Першокурсник освітньої програми «Маркетинг» Владислав Манжелій гідно представив себе на всеукраїнській арені! Виступаючи у фіналі Кубка України з панкратіону (розділ аматор ММА ) у ваговій категорії 62 кг, він змагався проти досвідченого суперника – кандидата в майстри спорту, який має за плечима щонайменше п’ять років тренувань. Попри високу конк...

READ YOURSELF

Першокурсник-маркетолог – у фіналі Кубка України з панкратіону! 14 march 2025

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Роман Грищенко склав іспит, що проводився організацією Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen та отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant. DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) – ні...

READ YOURSELF

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant 28 march 2023

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансе...

READ YOURSELF

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна» 01 december 2021