Н У Х Т

Перемоги магістрів-біотехнологів не закінчуються!

23 april 2019

Перемоги магістрів-біотехнологів не закінчуються!

19 квітня на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Біотехнологія XXI століття», присвячена 185-річчю з дня народження Дмитра Менделєєва. Традиційно кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ охоче та із зацікавленням долучається до таких заходів. Цього року представником кафедри стала магістрантка І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Оксана Боднар.

Декан факультету біотехнології і біотехніки КПІ Олексій Дуган був радий вітати всіх охочих пізнавати нові здобутки біотехнології. На цій конференції усі присутні мали можливість ознайомитись із науковими напрацюваннями у сфері біотехнології рослин співробітників Інституту клітинної біології та генетичної інженерії, з яким співпрацює даний факультет.

Після пленарного засідання та невеликої перерви на каву до слова були запрошені студенти, магістранти та аспіранти для представлення своїх наукових досліджень. Варто зазначити, що окрім студентів із різних вишів Києва, своїми науковими розробками прийшла поділитись школярка 10 класу Єлизавета Кузнєцова, яка, не зважаючи на свій молодий вік, на досить високому рівні презентувала роботу «Отримання культури «бородатих коренів» на моделі амаранту».

Усі учасники секції «Промислова, харчова, сільськогосподарська, фармацевтична та медична біотехнологія» представили свої роботи на високому науковому рівні. Тим не менш, за рішенням членів журі І місце виборола наша магістрантка Оксана Боднар, яка представила роботу «Антивірусна дія іонів церію за їх взаємодії з біологічними розчинами».

Це ще раз підтверджує те, що кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ готує студентів високого наукового рівня!

Published on: 23-04-2019
Read also:
Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

READ YOURSELF

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 february 2019

Кібербезпека в освіті: викладачі НУХТ опановують фаховий курс «Кіберзахист для організацій»

У сучасному світі, де ефективність діяльності будь-якої установи – від державних структур до закладів освіти – критично залежить від цифрових технологій, питання кіберзахисту набуває надзвичайної актуальності. Особливо гостро це відчувається в умовах війни, коли кіберпростір перетворився на додатковий фронт, а щоденні виклики пов’язані не лише з те...

READ YOURSELF

Кібербезпека в освіті: викладачі НУХТ опановують фаховий курс «Кіберзахист для організацій» 16 june 2025

Плани майбутнього кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У рамках профорієнтаційної роботи з майбутніми вступниками, за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С.Гулого Сергія Блаженка кафедра мехатроніки та пакувальної техніки успішно провела семінар «Мехатроніка і пневмоавтоматика сьогодні». Ініціатором та модератором зустрічі виступила завідувачка кафедри Людмила К...

READ YOURSELF

Плани майбутнього кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 20 february 2023

Love is… Marketing: реальний челлендж від наших маркетологів

Одна любов, одна дружна родина і справжній феєрверк натхнення та емоцій на неймовірному івенті до Дня Маркетолога «Love is … Marketing». 25 жовтня 2024 року бакалаври і магістри спеціальності 075 «Маркетинг» та викладачі зібралися у студентському клубі НУХТ для надцікавого челленджу до професійного свята маркетологів. Серед гостей івенту були пред...

READ YOURSELF

Love is… Marketing: реальний челлендж від наших маркетологів 31 october 2024