Н У Х Т

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

16 лютого 2018

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

Загальновідомо, що наукова робота нарівні з освітнім і виховним процесами є невід’ємною складовою частиною будь-якого навчального закладу. В нашому університеті вона здійснюється з перших днів його створення.

Наукові дослідження наших науковців спрямовані на розроблення теоретичних основ харчових технологій, їх інтенсифікацію та оптимізацію, створення нових прогресивних технологій і високопродуктивного обладнання, систем і засобів механізації трудомістких процесів і виробництв, нового енергоощадного обладнання та систем раціонального енерговикористання, на вдосконалення організації та підвищення ефективності харчових і переробних підприємств тощо.

Традиційно, на початку чергового календарного року науковці підводять підсумки своєї роботи й звітують щодо результатів наукової діяльності у Міністерстві освіти і науки України. Цього року наші науковці звітували 15 лютого. Звіт університету у МОН представив проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Він ґрунтовно висвітлив усі аспекти організації й здійснення наукової роботи у НУХТ. Навів статистичні дані у порівнянні за останні п’ять років, детально зупинився на тематиках фундаментальних і прикладних наукових досліджень, проаналізував студентську науку.

Очолив роботу комісії заступник міністра Максим Стріха. Фахівці Міністерства й присутні науковці з інших вишів країни були вражені масштабністю наукової роботи нашого колективу й вагомими здобутками і молодих науковців, і досвідчених корифеїв. Особливу зацікавленість викликали представлені у рамках звітування зразки інноваційних харчових продуктів, виготовлених за розробленими нашими науковцями технологіями й підтверджених патентами на винаходи та корисні моделі. Зокрема, цього разу наші дослідники вражали соусами «Цезар», «Журавлиновий», «Йогуртовий», «З паприкою», хлібом спеціального призначення, ковбасою й паштетом із гусячої печінки, фонданами, затяжним печивом дієтично-функціонального призначення, морозивом з м’ятою, імбиром і корицею тощо.

Високо оцінивши рівень наукової роботи в університеті, Максим Стріха, зокрема зазначив, що вона варта, аби про неї знав якомога ширший загал.

Опублікований: 16-02-2018
Читайте також:
Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції

Здобувачка 4 курсу освітньої програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Софія Бойко взяла участь у конференції «Українки у науці, яким аплодує світ», присвяченій Міжнародному дню жінок та дівчат у науці. Захід організували Громадська організація Центр «Розвиток ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції 29 лютого 2024

Наукова діяльність продовжується

Напередодні повномасштабного вторгнення російської армії на територію України здобувачі магістерської програми спеціальності «Туризм» готували тези до участі у зимовій сесії Міжнародної  Кapпaтcькoï Школи «Університетська освіта на шляху до сталого розвитку: чисте довкілля і безпека життєдіяльності», запланованої для проведення на 24-27 лютого 2022...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова діяльність продовжується 22 квітня 2022

Магістранти-біотехнологи підкорюють АТ «Фармак»

Шлях до дружної родини АТ «Фармак» здобувача ІІ курсу магістратури кафедри біотехнології і мікробіології Костянтина Цвєткова розпочався набагато раніше, ніж він отримав можливість проходити переддипломну практику на цьому підприємстві. Це сталося влітку 2021 року, майже відразу після завершення його навчання в університеті і отримання ступеня «Бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи підкорюють АТ «Фармак» 11 жовтня 2022

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція 25 листопада 2020