Н У Х Т

Успішний старт магістрантів-біотехнологів

09 грудня 2024

Успішний старт магістрантів-біотехнологів

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалася одна з найважливіших подій академічного року – захист магістерських кваліфікаційних робіт. Зважаючи на складну ситуацію в країні, захисти відбуваються у онлайн-режимі.

Цьогоріч до складу екзаменаційної комісії увійшли викладачі кафедри біотехнології і мікробіології – д.т.н., професор, завідувач кафедри Віктор Стабніков, д.б.н., професорка Тетяна Пирог, гарантка освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» к.т.н., доцентка Вікторія Красінько, секретарка екзаменаційної комісії – асистентка Тетяна Сулейко. Очолила комісію д.т.н., с.н.с., завідувачка відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААНУ Світлана Даниленко.

Перший день пройшов у теплій і водночас професійній атмосфері. Здобувачі Ростислав Коваль, Дар’я Благодир, Анна Воробей, Анастасія Охмакевич та Марія Дзюба представили свої кваліфікаційні роботи наукового спрямування на актуальні теми, а Уляна Ткаченко, Вероніка Тромпак, Олена Доценко, Олександра Побута та Ірина Пальона – кваліфікаційні роботи інженерного спрямування.

Тематика робіт була надзвичайно різноманітною: від поверхнево-активних речовин мікробного походження і біосинтезованих наночастинок металів до харчових добавок, ферментів для косметичних засобів, екологічно безпечних барвників, генно-інженерних білків і біологічно-активних речовин грибного походження.

Члени екзаменаційної комісії відзначили високий рівень підготовки магістрантів. Особливо вразило вміння студентів аргументовано захищати свої ідеї та впевнено відповідати на запитання членів комісії.

Великою приємністю став візит стейкхолдерів кафедри – представників новостворюваного підприємства – першого в Україні заводу з глибокого перероблення кукурудзи на лізин, ТОВ «Укрстарч» у м. Яготин Київської області. Директор з управління персоналом Андрій Реплянчук із колегами із задоволенням долучилися до засідань екзаменаційної комісії в якості почесних гостей та активних учасників.

І як результат – дев'ять оцінок «відмінно», з них троє – найвищий бал, чотири рекомендації до отримання диплома з відзнакою – чудовий початок!

Захисти продовжаться і у наступні дні, і викладачі впевнені, що магістранти продемонструють не менш високий рівень. Бажаємо їм успіхів і натхнення у досягненні поставлених цілей!

Опублікований: 09-12-2024
Читайте також:
Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили. Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологам усюди знайдеться робота! 01 березня 2021

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання. Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання 30 вересня 2020

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 березня 2021

Менеджери-першокурсники доторкнулися до історичної спадщини України

Здобувачі 1 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент» у рамках дисципліни «Історія і культура України» разом із викладачкою кафедри гуманітарних дисциплін, доценткою Оксаною Силкою нещодавно відвідали одну з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії - Софійській собор. Собор святої Софії – Пре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери-першокурсники доторкнулися до історичної спадщини України 29 вересня 2021