Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у третьому вебінарі з серії вебінарів щодо створення продукції з доданою вартістю в органічному секторі, який проходить у рамках програми WEOS Confirmation. Вебінар на тему «Особливості сертифікації переробки в органічному виробництві» організовано у співпраці з програмою QFTP. Доповідачка – заступниця керівника відділу сертифікації, провідна фахівчиня із сертифікації та якості ТОВ «Органік Стандарт» Олена Манзюк.
Під час заходу йшлося про відповідність органічним стандартам і вимогам до сертифікації перероблених продуктів відповідно до законодавства України та ЄС. Обговорили органічну сертифікацію перероблення – основні вимоги та стандарти для підприємств, які працюють у секторі перероблених органічних продуктів. Звернули увагу на контроль і простежуваність – як уникнути забруднення та змішування органічної продукції з неорганічною. Ознайомилися з міжнародними стандартами – сертифікацією за Регламентом ЄС 2018/848 та іншими міжнародними вимогами для виходу на глобальні ринки. Олена Манзюк детально зупинилася на основних змінах у вимогах щодо органічного виробництва (Регламент 2018/834).
Матеріали вебінару будуть використані для підготовки магістрів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність швейцарсько-українській програмі «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG (Швейцарія), за можливість взяти участь у роботі тренінгу.