Н У Х Т

Фокус – на органічну сертифікацію

02 квітня 2025

Фокус – на органічну сертифікацію

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у третьому вебінарі з серії вебінарів щодо створення продукції з доданою вартістю в органічному секторі, який проходить у рамках програми WEOS Confirmation. Вебінар на тему «Особливості сертифікації переробки в органічному виробництві» організовано у співпраці з програмою QFTP. Доповідачка – заступниця керівника відділу сертифікації, провідна фахівчиня із сертифікації та якості ТОВ «Органік Стандарт» Олена Манзюк.

Під час заходу йшлося про відповідність органічним стандартам і вимогам до сертифікації перероблених продуктів відповідно до законодавства України та ЄС. Обговорили органічну сертифікацію перероблення – основні вимоги та стандарти для підприємств, які працюють у секторі перероблених органічних продуктів. Звернули увагу на контроль і простежуваність – як уникнути забруднення та змішування органічної продукції з неорганічною. Ознайомилися з міжнародними стандартами – сертифікацією за Регламентом ЄС 2018/848 та іншими міжнародними вимогами для виходу на глобальні ринки. Олена Манзюк детально зупинилася на основних змінах у вимогах щодо органічного виробництва (Регламент 2018/834).

Матеріали вебінару будуть використані для підготовки магістрів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність швейцарсько-українській програмі «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG (Швейцарія), за можливість взяти участь у роботі тренінгу.

Опублікований: 02-04-2025
Читайте також:
Плідна нарада зі стейкхолдером

2 грудня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась нарада зі стейкхолдером освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», генеральним директором ТОВ «Шльосем Україна», головою Президі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна нарада зі стейкхолдером 07 грудня 2022

Наші талановиті магістранти

Здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології продовжують розвиватися та фахово зростати, про що свідчать їх досягнення та отримані нагороди. Наприклад, у весняному семестрі 2023-2024 н.р. магістранту першого року навчання освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Ростиславу Ковалю була присуджена стипендія Президе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші талановиті магістранти 07 червня 2024

Живи та працюй в Україні

Продовжуючи профорієнтаційну роботу, Кам'янець-Подільський коледж харчової промисловості НУХТ 14 листопада узяв участь у Ярмарку професій, який працював на базі Ярмолинецької гімназії №1, де були представлені 23 навчальних заклади Хмельницької області. Основне гасло профорієнтаційної зустрічі – «Живи та працюй в Україні». Із презентацією нашого к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Живи та працюй в Україні 15 листопада 2018

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі

21 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка спільно з Навчально-науковим інститутом харчових технологій відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розроблення рецептур і удосконалення технологій у міжкафедральній комплексній магістерській кваліфікаційній роботі 22 лютого 2022