Н У Х Т

Вектор – на здорове харчування дітей!

29 вересня 2021

Вектор – на здорове харчування дітей!

В університеті започаткована нова наукова ініціатива – проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації: стан і перспективи». Перша конференція мала відбутися восени минулого року та через карантинні обмеження її відтерміновували кілька разів, оскільки, зважаючи на надзвичайну важливість тематики, організаційний і науковий комітети прагнули зібрати науковців-харчовиків, медиків і виробників офлайн. Цього року ситуація з карантинними обмеженнями не покращилася, тож було прийняте рішення поки що провести наукове зібрання онлайн.

29 вересня до відеоконференції у Zoom приєдналися понад сто учасників для обміну науково-теоретичною та практичною інформацією, узагальнення результатів своїх наукових досліджень.

Свої вітання та побажання плідної успішної роботи учасникам конференції надіслав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Шановне зібрання тепло привітав ректор університету, професор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості тематики конференції й висловив сподівання, що пріоритетні питання, винесені на обговорення, сприятимуть розвитку виробництва якісних дитячих продуктів в Україні, подальшій взаємодії науки, освіти та виробництва.  

Модератором конференції виступив проректор з наукової роботи Сергій Токарчук.

У рамках пленарного засідання спільну доповідь «Харчування дітей: від запліднення до довголіття» представили директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», доктор медичних наук, професор Ілля Ємець і завідувачка відділення впровадження та вивчення ефективності сучасних медичних технологій в акушерстві та перинатології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», докторка медичних наук, професорка Наталія Скрипченко. Про наукові основи харчування дітей як засади попередження порушення здоров’я в дорослому віці йшлося у виступі голови правління Української діабетологічної асоціації, член-кореспондента Національної академії медичних наук України Бориса Маньковського. Щодо стану та перспектив розвитку галузі дитячого харчування присутніх проінформувала генеральна директорка асоціації дитячого харчування «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева. Медичним аспектам оптимального харчування дітей й світовим тенденціям здорового харчування дітей та підлітків присвятив свою доповідь доцент Інституту післядипломної медичної освіти України Ігор Лопух.

Активно долучилися до обговорення актуальних питань і науковці НУХТ, які порушили низку цікавих проблематик у своїх доповідях. Зокрема, про світовий ринок дитячих продуктів йшлося у виступі завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів Галини Поліщук, а завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна приділила увагу новим технологіям, обладнанню, науковим розробкам для виготовлення харчових продуктів для дітей.

Конференція об’єднала і представників владних структур, і громадських організацій, і профільних асоціацій, і наукових установ, і закладів вищої освіти, і фахівців підприємств-виробників дитячого харчування. Разом обговорювали надзвичайно широке коло питань – від державного контролю за забезпеченням здорового харчування дітей в Україні до реформи шкільного харчування та експертизи сировини і якості продуктів харчування дітей. Вона стала платформою для взаємозбагачення науковими досягненнями й визначення ефективних шляхів практичного застосування своїх здобутків.

Організатори щиро вдячні усім доповідачам і тим, хто доєднався до обговорень, бажають учасникам конференції наснаги й найповнішої реалізації свого потенціалу, сподіваються на подальшу плідну співпрацю й запрошують долучатися до наступних заходів.

З матеріалами конференції можна ознайомитися тут

Опублікований: 29-09-2021
Читайте також:
Творчість, що надихає…

Ми – сильні духом! Нас не подолати! Навіть за умов війни ми робимо те, що любимо. Хоч під звуки сирен чи у непроглядній темряві – мистецтво кличе… Учасники художньої самодіяльності Вінницького фахового коледжу НУХТ разом зі своїми творчими наставниками відвідали Вінницьку обласну філармонію ім. М. Д. Леонтовича. Зібрав усіх мистецький проєкт «Хор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчість, що надихає… 12 січня 2023

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег

Завершилося стажування викладачів факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту в Університеті Томаша Бата в місті Злін (Чеська Республіка). Університет Томаша Бата – передовий університет Чеської Республіки, в якому на шести факультетах навчаються понад 10 тисяч студентів із Чехії та понад 40 інших країн....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі факультетів інженерної механіки і пакувальної техніки та енергетики і енергоменеджменту вивчали досвід чеських колег 02 лютого 2017

Відзначили День туризму велопробігом

Всесвітній день туризму відзначається щорічно 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн. Студенти спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ уже вшосте відзначили його у мальовничому Буковеллю т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзначили День туризму велопробігом 29 вересня 2020

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України

27 жовтня у форматі відео-конференції відбулася зустріч представників Національної ресторанної асоціації України (НРАУ) та викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. За ініціативи колективу кафедри між нашим університетом і асоціацією укладений меморандум про співпрацю. До складу НРАУ, яка об’єднує рестораторів з усієї країни, аби разом відст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України 31 жовтня 2022