Н У Х Т

Вектор – на здорове харчування дітей!

29 вересня 2021

Вектор – на здорове харчування дітей!

В університеті започаткована нова наукова ініціатива – проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації: стан і перспективи». Перша конференція мала відбутися восени минулого року та через карантинні обмеження її відтерміновували кілька разів, оскільки, зважаючи на надзвичайну важливість тематики, організаційний і науковий комітети прагнули зібрати науковців-харчовиків, медиків і виробників офлайн. Цього року ситуація з карантинними обмеженнями не покращилася, тож було прийняте рішення поки що провести наукове зібрання онлайн.

29 вересня до відеоконференції у Zoom приєдналися понад сто учасників для обміну науково-теоретичною та практичною інформацією, узагальнення результатів своїх наукових досліджень.

Свої вітання та побажання плідної успішної роботи учасникам конференції надіслав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Шановне зібрання тепло привітав ректор університету, професор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості тематики конференції й висловив сподівання, що пріоритетні питання, винесені на обговорення, сприятимуть розвитку виробництва якісних дитячих продуктів в Україні, подальшій взаємодії науки, освіти та виробництва.  

Модератором конференції виступив проректор з наукової роботи Сергій Токарчук.

У рамках пленарного засідання спільну доповідь «Харчування дітей: від запліднення до довголіття» представили директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», доктор медичних наук, професор Ілля Ємець і завідувачка відділення впровадження та вивчення ефективності сучасних медичних технологій в акушерстві та перинатології ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», докторка медичних наук, професорка Наталія Скрипченко. Про наукові основи харчування дітей як засади попередження порушення здоров’я в дорослому віці йшлося у виступі голови правління Української діабетологічної асоціації, член-кореспондента Національної академії медичних наук України Бориса Маньковського. Щодо стану та перспектив розвитку галузі дитячого харчування присутніх проінформувала генеральна директорка асоціації дитячого харчування «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева. Медичним аспектам оптимального харчування дітей й світовим тенденціям здорового харчування дітей та підлітків присвятив свою доповідь доцент Інституту післядипломної медичної освіти України Ігор Лопух.

Активно долучилися до обговорення актуальних питань і науковці НУХТ, які порушили низку цікавих проблематик у своїх доповідях. Зокрема, про світовий ринок дитячих продуктів йшлося у виступі завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів Галини Поліщук, а завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна приділила увагу новим технологіям, обладнанню, науковим розробкам для виготовлення харчових продуктів для дітей.

Конференція об’єднала і представників владних структур, і громадських організацій, і профільних асоціацій, і наукових установ, і закладів вищої освіти, і фахівців підприємств-виробників дитячого харчування. Разом обговорювали надзвичайно широке коло питань – від державного контролю за забезпеченням здорового харчування дітей в Україні до реформи шкільного харчування та експертизи сировини і якості продуктів харчування дітей. Вона стала платформою для взаємозбагачення науковими досягненнями й визначення ефективних шляхів практичного застосування своїх здобутків.

Організатори щиро вдячні усім доповідачам і тим, хто доєднався до обговорень, бажають учасникам конференції наснаги й найповнішої реалізації свого потенціалу, сподіваються на подальшу плідну співпрацю й запрошують долучатися до наступних заходів.

З матеріалами конференції можна ознайомитися тут

Опублікований: 29-09-2021
Читайте також:
Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів

Будь-яка нова книга – це завжди цікавинка, подія в науковому житті. Авторський колектив – ректор університету Анатолій Українець, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, професор Наталія Науменко, асистент кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Камінська – підготував і видав наукову монографію «Заморожені плодов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів 01 жовтня 2019

Нове поповнення фахівців у галузі технологій органічних харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Зростання популярності виробництва органічних продуктів у світі та в Україні потребує досвідчених фахівців, які б знали нормативну документацію щодо в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення фахівців у галузі технологій органічних харчових продуктів 15 лютого 2022

Сертифікатна програма «Англійська для початківців» успішно стартувала

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування вже розпочато навчання за сертифікатною програмою «Англійська для початківців». Програма розроблена для бакалаврів, магістрів, аспірантів та всіх охочих, хто прагне вивчити або підтримати рівень англійської мови, та спрямована на розвиток практичних мовних навичок. Програма пропонує унікальні можли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікатна програма «Англійська для початківців» успішно стартувала 29 жовтня 2024

Мust visit для майбутніх фахівців індустрії гостинності

Здобувачі-бакалаври першого і другого курсу разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Іриною Корецькою, Ганною Березовою та Ольгою Коваль відвідали Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2023, щоб познайомитися з новими трендами індустрії гостинності. Експофорум – це презентації но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мust visit для майбутніх фахівців індустрії гостинності 01 грудня 2023