Н У Х Т

Наука без кордонів

03 лютого 2018

Наука без кордонів

Викладачі кафедри харчової хімії, доценти Світлана Ковальова і Лариса Мазур разом із студенткою групи ТІ-2-2 Вікторією Коломієць взяли участь у роботі II International Scientific and Practical Conference "Science of the XXI Century: Problems and Prospects of Researches", організованої Науково-освітнім центром RS Global, що відбулася 18 січня 2018 року в місті Варшава (Польща).

Вони представили результати досліджень щодо перспективи використання методу ЯМР 1Н спектроскопії для визначення кількісного вмісту олеїнової кислоти у зразках соняшникової олії. Актуальність проведених досліджень зумовлена необхідністю раціонального використання соняшникової сировини, яка у сучасних умовах вирощування рослин характеризується непостійним кількісним жирно-кислотним складом. Автори вивчали склад триацилгліцеридів соняшникової олії методом ЯМР 1H спектроскопії і довели, що неруйнівний і експресний метод ЯМР 1Н спектроскопії є перспективним інструментом для визначення співвідношення і масової частки олеїнової і лінолевої кислот у соняшниковій олії.

Залучення студентів Навчально-наукового інституту харчових технологій до наукових досліджень сприяє підвищенню рівня знань студентів і покращенню їхніх навичок роботи зі спеціальною літературою. Участь у наукових дослідженнях вчить студентів використовувати набуті теоретичні знання для вирішення практичних завдань харчової науки і допоможе у професійній діяльності майбутнім фахівцям харчової промисловості.

Опублікований: 03-02-2018
Читайте також:
Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися Комплексні державні іспити студентів заочної форми навчання на здобуття ступеня «бакалавр» із напрямів підготовки «Харчові технології та інженерія» і «Готельно-ресторанна справа», зокрема і зі скороченим терміном навчання. Завідувач кафедри Оксана Арпуль, яка очолила роботу Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу 17 лютого 2017

Нове поповнення випускників кафедри туристичного та готельного бізнесу

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилися захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів заочної форми навчання і магістрів денної та заочної форм навчання спеціальності 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію, що оцінювала 44 дипломні дослідження здобувачів освітнього ступеню «Бакалавр», очолила д.е.н, професорка Ірина Антоненко. До складу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення випускників кафедри туристичного та готельного бізнесу 24 лютого 2021

Майстерність лектора на відкритому занятті продемонструвала завідувачка кафедри фізики

На кафедрі фізики відбулося відкрите заняття завідувачки кафедри Світлани Літвинчук, яка прочитала лекцію «Геометрична та хвильова оптика» з навчальної дисципліни «Фізика для харчових технологій». Лекція відбулася у режимі відеоконференції, що дозволило дистанційно зібрати здобувачів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстерність лектора на відкритому занятті продемонструвала завідувачка кафедри фізики 03 квітня 2023

Щасливої долі бажають своїм вихованцям викладачі

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся випуск груп молодших спеціалістів.  Звичайно, ніяких урочистостей не було. Але цього моменту так чекали. Були хвилювання, екзамени, заліки, курсові – все здали; конкурси, поїздки, конференції – все пройшли. Одним словом – було цікаво. І сьогодні викладачі щиро баж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щасливої долі бажають своїм вихованцям викладачі 09 липня 2020