Н У Х Т

Наука без кордонів

03 лютого 2018

Наука без кордонів

Викладачі кафедри харчової хімії, доценти Світлана Ковальова і Лариса Мазур разом із студенткою групи ТІ-2-2 Вікторією Коломієць взяли участь у роботі II International Scientific and Practical Conference "Science of the XXI Century: Problems and Prospects of Researches", організованої Науково-освітнім центром RS Global, що відбулася 18 січня 2018 року в місті Варшава (Польща).

Вони представили результати досліджень щодо перспективи використання методу ЯМР 1Н спектроскопії для визначення кількісного вмісту олеїнової кислоти у зразках соняшникової олії. Актуальність проведених досліджень зумовлена необхідністю раціонального використання соняшникової сировини, яка у сучасних умовах вирощування рослин характеризується непостійним кількісним жирно-кислотним складом. Автори вивчали склад триацилгліцеридів соняшникової олії методом ЯМР 1H спектроскопії і довели, що неруйнівний і експресний метод ЯМР 1Н спектроскопії є перспективним інструментом для визначення співвідношення і масової частки олеїнової і лінолевої кислот у соняшниковій олії.

Залучення студентів Навчально-наукового інституту харчових технологій до наукових досліджень сприяє підвищенню рівня знань студентів і покращенню їхніх навичок роботи зі спеціальною літературою. Участь у наукових дослідженнях вчить студентів використовувати набуті теоретичні знання для вирішення практичних завдань харчової науки і допоможе у професійній діяльності майбутнім фахівцям харчової промисловості.

Опублікований: 03-02-2018
Читайте також:
Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric

13 лютого 2023 р. компанія Schneider Electric провела вебінар «Застосування перетворювачів частоти та пристроїв плавного пуску Schneider Electric при живленні від генератора». Інженер технічної підтримки з питань приводної техніки Микола Івченков детально ознайомив слухачів зі сучасними перетворювачами частоти. До заходу долучилися викладачі кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric 14 лютого 2023

Шляхами Великого Кобзаря...

Тарас Шевченко –  одна з тих культових особистостей, яка сформувала обличчя української нації. Слово Кобзаря торкається душі кожного українця, об’єднує їх, спонукає до зміцнення могутності України. Поринути в дух Шевченкового часу мали змогу студенти першого курсу університету, які разом із професоркою кафедри гуманітарних дисциплін Надією Левицьк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхами Великого Кобзаря... 21 листопада 2023

Головний акцент кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності «Галузеве машинобудування» – практична спрямованість

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування відбулися захисти магістрантами денної та заочної форм навчання кваліфікаційних робіт зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», за освітньо-професійною програмою «Інжиніринг харчових виробництв». Наукові дослідження здобувачів були направлені на вирішення актуальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головний акцент кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності «Галузеве машинобудування» – практична спрямованість 29 лютого 2024

Святкові заходи в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

З нагоди святкування Дня працівників харчової промисловості та 135-річниці заснування Національного університету харчових технологій в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося свято «Смаколика». Учасники свята запропонували студентам і працівникам коледжу широкий асортимент кондитерських виробів, солодощів, десерті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові заходи в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 22 жовтня 2019