Н У Х Т

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ»

13 грудня 2021

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ»

У рамках співпраці з дослідження компонентного складу та біологічної цінності рослинних олій кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів НУХТ і ДП «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ» завідувачка кафедри Тамара Носенко, аспірантка Ганна Вовк і партнери з Університету Природних ресурсів та природничих наук (БОКУ, Відень) відвідали науково-методичну лабораторію хроматографічних досліджень науково-дослідного центру випробувань продукції.

Інформативну екскурсію в лабораторії хроматографічних досліджень провела її завідувачка, докторка технічних наук Ірина Левчук.

Лабораторія здійснює дослідження якості та безпеки харчових продуктів за вітчизняними та міжнародними стандартами, а також є розробником власних унікальних методик, які мають визнання міжнародних органів стандартизації. Вона оснащена газовими та газово-рідинними хроматографами для визначення пестицидів, жирно-кислотного та триацилгліцерольного складу жирів, вмісту цукрів, складу ефірних олій, ароматизаторів, консервантів тощо. Оснащення лабораторії постійно оновлюється сучасними хроматографами та іншими приладами.

Особливе враження на гостей справив автоматизований комплекс для визначення таких токсикантів як монохлорпропаноли та гліцидол у харчових продуктах, переважно жирових. Установка потребує тільки зважування та внесення зразка жиру, інші операції пробопідготовки (гідроліз, екстракція) здійснюються автоматично.

Наші фахівчині вдячні Ірині Левчук за таку пізнавальну екскурсію!

Опублікований: 13-12-2021
Читайте також:
Вперше випускники англомовної групи менеджерів захистились англійською

Вперше на кафедрі економіки праці та менеджменту відбувся публічний захист кваліфікаційних робіт англійською мовою здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент», спеціальності 073 «Менеджмент», освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання. Екзаменаційна комісія у складі професорки, завідувачки кафедри Тамари Березянко (голова), проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше випускники англомовної групи менеджерів захистились англійською 29 червня 2021

Учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH» представили свій науковий доробок на міжнародній конференції

І знову приємні весняні новини… Нещодавно закінчився період дистанційного навчання, і у наших молодих біотехнологів та їх керівників вже є наукові здобутки. Нещодавно відбулася ІІ Міжнародна науково-практична дистанційна конференція «Сучасні аспекти створення екстемпоральних алопатичних, гомеопатичних і косметичних лікарських засобів», організатор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH» представили свій науковий доробок на міжнародній конференції 17 березня 2018

Онлайн-зустріч з київськими школярами викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Вибір майбутньої професії – один із найважливіших кроків у житті кожного, і саме тому профорієнтаційна робота з майбутніми вступниками є вкрай необхідною. 4 листопада 2021 старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Олена Ковальова провела онлайн-зустріч із учнями 11 класів НВК 30 «Еконад» м. Києва, під час якої роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустріч з київськими школярами викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 05 листопада 2021

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор  Володимир Ковбаса. У змісті частини кваліфікаційних робіт було представлено технічне переоснащення діючих підприємств, на я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів 28 червня 2023