Н У Х Т

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ»

13 грудня 2021

Пізнавальна екскурсія до хроматографічної лабораторії «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ»

У рамках співпраці з дослідження компонентного складу та біологічної цінності рослинних олій кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів НУХТ і ДП «УКРМЕТТЕСТСТАНДАРТ» завідувачка кафедри Тамара Носенко, аспірантка Ганна Вовк і партнери з Університету Природних ресурсів та природничих наук (БОКУ, Відень) відвідали науково-методичну лабораторію хроматографічних досліджень науково-дослідного центру випробувань продукції.

Інформативну екскурсію в лабораторії хроматографічних досліджень провела її завідувачка, докторка технічних наук Ірина Левчук.

Лабораторія здійснює дослідження якості та безпеки харчових продуктів за вітчизняними та міжнародними стандартами, а також є розробником власних унікальних методик, які мають визнання міжнародних органів стандартизації. Вона оснащена газовими та газово-рідинними хроматографами для визначення пестицидів, жирно-кислотного та триацилгліцерольного складу жирів, вмісту цукрів, складу ефірних олій, ароматизаторів, консервантів тощо. Оснащення лабораторії постійно оновлюється сучасними хроматографами та іншими приладами.

Особливе враження на гостей справив автоматизований комплекс для визначення таких токсикантів як монохлорпропаноли та гліцидол у харчових продуктах, переважно жирових. Установка потребує тільки зважування та внесення зразка жиру, інші операції пробопідготовки (гідроліз, екстракція) здійснюються автоматично.

Наші фахівчині вдячні Ірині Левчук за таку пізнавальну екскурсію!

Опублікований: 13-12-2021
Читайте також:
Пікнік для ветеранів

Сьогодні наш університет приймав дорогих гостей – у студентському клубі відбувся осінній пікнік і майстер-класи для ветеранів, їхніх сімей і родин загиблих воїнів. Захід мав на меті підтримати захисників і допомогти їм у реалізації свого потенціалу після служби. На гостей чекали майстер-класи з кулінарії та парфумерії, презентації безкоштовного бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пікнік для ветеранів 13 вересня 2024

З новими трендами індустрії гостинності знайомилися здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 23 по 25 вересня здобувачі вищої освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом із викладачами, доцентами Іриною Корецькою, Іриною Силкою та асистентами Володимиром Захаровим, Ганною Березовою, Владленою Михайленко, Тетяною Роман, Мариною Гулеватою відвідали Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoR...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З новими трендами індустрії гостинності знайомилися здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 28 вересня 2020

Біотехнології навколо нас: завершальний день Біотехнологічних студій

Останній день Біотехнологічних студій, організованих кафедрою біотехнології і мікробіології, став неперевершеним досвідом і залишив незабутні враження у всіх присутніх. Під керівництвом висококваліфікованих викладачів учасники отримали можливість побачити, як біотехнологія впливає на наш повсякденний світ. Практичні демонстрації та лабораторні експ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнології навколо нас: завершальний день Біотехнологічних студій 23 травня 2023

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 листопада 2023