Н У Х Т

Нам важлива думка здобувачів освіти

18 листопада 2022

Нам важлива думка здобувачів освіти

Якість освіти визначається не тільки компетентністю викладачів і високим рівнем викладання, а й здатністю навчального закладу адаптуватися до потреб здобувачів освіти. І поки багато інших університетів тримаються старих традицій, уникаючи принципових змін, наш заклад освіти втілює в життя прогресивні новації, аби іти в ногу з часом і адаптуватися до навколишніх змін. І впроваджуючи зміни, наш колектив орієнтується на побажання студентів, дізнаючись їх думку шляхом опитувань.

Так, за результатами цьогорічного опитування були внесені зміни до освітньої програми підготовки бакалаврів «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова», про що було повідомлено в рамках зустрічей гарантки освітньої програми Світлани Старовойтової зі здобувачами освіти другого, третього і четвертого курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які відбулися 14 та 15 листопада і до яких активно долучилася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

У ході опитування студентами був відзначений високий рівень викладання дисциплін і в цілому задовільний стан методичного наповнення. Але, на думку опитаних, певні дисципліни потребують перегляду структурування навчального матеріалу. Тож, рішенням випускової кафедри лекторам дисциплін було рекомендовано переглянути наповнення і структурування матеріалу на платформі Moodle, а також впровадити до практичних і лабораторних занять активні методи навчання: командну роботу, ділові ігри, круглі столи, для покращення набуття студентами soft skils. Пропозиції оновити навчально-методичну літературу враховано – в план видання НМЛ кафедри внесене видання електронних посібників із дисциплін: «Вступ до фаху», «Імунобіологія і основи імунобіотехнологій», «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв».

І, звичайно ж, гарантка вкотре нагадала про важливість дотримання академічної доброчесності й детально ознайомила з новим Положенням про забезпечення академічної доброчесності в університеті (затверджено наказом ректора №105 від 11 листопада 2022 рю) та додаткові освітні можливості: внутрішню академічну мобільність, дуальну освіту, сертифікатні програми та можливості неформальної освіти.

Світлана Старовойтова наголосила на важливості думки кожного здобувача і закликала активно висловлювати свої зауваження та побажання для покращення освітнього процесу. 

Опублікований: 18-11-2022
Читайте також:
Нестандартні інструменти й методики на вебінарі для викладачів з охорони праці

Доцентки кафедри екологічної безпеки та охорони праці Аліна Сірик та Ольга Євтушенко взяли участь у вебінарі «Вчимося навчати задля безпеки праці. Інноваційні інструменти для викладача», організованому редакцією науково-виробничого журналу «Охорона праці». Спікером виступив консультант з управління Євген Годнєв, що має досвід проведення навчань дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нестандартні інструменти й методики на вебінарі для викладачів з охорони праці 25 листопада 2022

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

23-24 квітня наш університет мав за честь у черговий раз проводити Міжнародну наукову конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона відбулася вже 84-й раз. Робота Конференції проходила у 57 секціях, де понад 1800 молодих науковців із провідних уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 25 квітня 2018

Свято філології з візерунчастими акцентами

До гарного міста Чернівців шлях зазвичай довгий, але цікавий. Трохи в ньому дня і трохи ночі. Багато України і трохи Молдови. Трохи прози – і дуже багато поезії. Адже це Буковина, котра дала світові Гірську орлицю – Ольгу Кобилянську та численні її архітвори: «Землю», «Битву», «Царівну», «Людину», «Меланхолійний вальс», «Природу», «Матір Божу»… і, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято філології з візерунчастими акцентами 15 травня 2019

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом

15 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Бондар та асистент кафедри Ярослав Боярчук провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до харчових технологій» студентам групи ТІ-1-3 на міні-пивоварні «АВС Пивоварня» у м. Бровари. Під час заняття вони мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом 16 жовтня 2019