Н У Х Т

Нам важлива думка здобувачів освіти

18 листопада 2022

Нам важлива думка здобувачів освіти

Якість освіти визначається не тільки компетентністю викладачів і високим рівнем викладання, а й здатністю навчального закладу адаптуватися до потреб здобувачів освіти. І поки багато інших університетів тримаються старих традицій, уникаючи принципових змін, наш заклад освіти втілює в життя прогресивні новації, аби іти в ногу з часом і адаптуватися до навколишніх змін. І впроваджуючи зміни, наш колектив орієнтується на побажання студентів, дізнаючись їх думку шляхом опитувань.

Так, за результатами цьогорічного опитування були внесені зміни до освітньої програми підготовки бакалаврів «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова», про що було повідомлено в рамках зустрічей гарантки освітньої програми Світлани Старовойтової зі здобувачами освіти другого, третього і четвертого курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які відбулися 14 та 15 листопада і до яких активно долучилася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак.

У ході опитування студентами був відзначений високий рівень викладання дисциплін і в цілому задовільний стан методичного наповнення. Але, на думку опитаних, певні дисципліни потребують перегляду структурування навчального матеріалу. Тож, рішенням випускової кафедри лекторам дисциплін було рекомендовано переглянути наповнення і структурування матеріалу на платформі Moodle, а також впровадити до практичних і лабораторних занять активні методи навчання: командну роботу, ділові ігри, круглі столи, для покращення набуття студентами soft skils. Пропозиції оновити навчально-методичну літературу враховано – в план видання НМЛ кафедри внесене видання електронних посібників із дисциплін: «Вступ до фаху», «Імунобіологія і основи імунобіотехнологій», «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв», «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв».

І, звичайно ж, гарантка вкотре нагадала про важливість дотримання академічної доброчесності й детально ознайомила з новим Положенням про забезпечення академічної доброчесності в університеті (затверджено наказом ректора №105 від 11 листопада 2022 рю) та додаткові освітні можливості: внутрішню академічну мобільність, дуальну освіту, сертифікатні програми та можливості неформальної освіти.

Світлана Старовойтова наголосила на важливості думки кожного здобувача і закликала активно висловлювати свої зауваження та побажання для покращення освітнього процесу. 

Опублікований: 18-11-2022
Читайте також:
Актуальність теми і високий рівень проведених досліджень: спеціалізована вчена рада присвоїла ще одному здобувачу ступінь кандидата технічних наук

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи аспіранта кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Манєфи Полумбрик (науковий керівник – доктор технічних наук, професор Василь Пасічний). Дисертаційна робота Манєфи Полумбрик присвячена удосконаленню технології варених ковбас із використанням композицій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальність теми і високий рівень проведених досліджень: спеціалізована вчена рада присвоїла ще одному здобувачу ступінь кандидата технічних наук 10 липня 2019

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови

З 2016 року киянам віком від 14 до 35 років присуджується премія Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Цього року були відзначені 50 найкращих і талановитих кандидатів на присудження премії: 20 – за наукові досягнення, 15 – за творчі досягнення і 15 – за внесок у розвиток молодіжн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Київського міського голови 29 червня 2021

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція 25 листопада 2020

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р.

15 квітня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 60 робіт із 27 провідних закладів вищої освіти. За результатами попереднього рецензування для участі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р. 16 квітня 2021