Н У Х Т

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

25 квітня 2018

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

23-24 квітня наш університет мав за честь у черговий раз проводити Міжнародну наукову конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона відбулася вже 84-й раз.

Робота Конференції проходила у 57 секціях, де понад 1800 молодих науковців із провідних університетів і наукових установ України, а також Білорусі, Румунії, Молдови, Болгарії, Азербайджану Туреччини, Македонії та інших держав представили свої наукові розробки у галузі харчових технологій, хімії, процесів і обладнання, систем автоматизованого керування, економіки і управління, а також освіти і науки.

Зазначимо, що наш університет – один із не багатьох не лише в Україні, а і у світі, що може забезпечити проведення Конференції в такому широкому діапазоні тематик і охопити всі галузі харчової і суміжних  наук. Цьому сприяють і значний історичний досвід, і наукові традиції, і потужний науковий потенціал наших вчених, і ентузіазм та креативність молодих науковців.

Творча молодь найбільш активно сприяє інтеграції науки у світовий науковий простір. Робота англомовних секцій Конференції підтвердила, що ми можемо гідно представити наші наукові розробки світовій науковій спільноті, готові брати участь у міжнародних наукових проектах і якісно вирішувати питання, що ставить суспільство перед харчовою наукою. Провідні вчені та керівництво університету особливо відзначили англомовні презентації молодих науковців і студентів.

Наш університет пишається, в першу чергу, не лише своїми досягненнями, а і надійними партнерами, які підтримують наші наукові заходи. Ми з особливою вдячністю сприймаємо підтримку колег із Білоруського національного технічного університету, що представили у збірнику конференції понад 100 тез доповідей, Азербайджанського державного економічного університету (30 тез), Білоруського державного аграрного технічного університету, Русенського університету (Болгарія), Технічного університету Молдови, Могилівського державного університету продовольства (Білорусь), наукових установ Національної академії наук України. Окремо хочемо відзначити молодих науковців Університету «Штефан чел Маре» (м. Сучава, Румунія), які не лише надіслали цікаві наукові розробки, а і безпосередньо взяли участь у роботі секцій і пленарного засідання Конференції.

На заключному пленарному засіданні проректор нашого університету  наукової роботи, професор Олександр Шевченко, підсумувавши плідну роботу молодих науковців, зокрема зазначив, що світова наука має гідне поповнення в особі учасників 84-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Найкращі доповідачі англомовних секцій були відзначені грамотами ректорату НУХТ. 

Вітаємо молодих науковців і їх наукових керівників із новими творчими здобутками й бажаємо нових перемог і визнання!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Знання з міжнародного економічного співробітництва розширюють наші викладачі

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до семінару «Як працювати з країнами Азії», який провів надзвичайний і повноважний посол України, доктор фізико-математичних наук, заслужений економіст України Сергій Корсунський. Захід був присвячений культурним і економічним особливостям взаємодії з азі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання з міжнародного економічного співробітництва розширюють наші викладачі 05 травня 2025

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники

Бакалаври 3 курсу освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління вийшли на навчальну практику. Керівник практики від підприємства – директор ТОВ «ЮЛАВ МЕДІА» – дому блогерів Роман Русанов, який також входить до робочої групи розробників освітньої програми, за якою навчаються здобувачі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники 09 лютого 2022

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності

29 березня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав бренд-шеф ресторанів «Шалена шкварка», «Козацька броварня», «Viva Olivе» та «The Mix» Платон Cаєнко. Студенти довго очікували на зустріч із ним, тому намагалися «ухопити»  кожне слово. Досвідчений шеф розповів про важливість використання сезонної сировини при приготуванні страв, о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності 29 березня 2018