Н У Х Т

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

25 квітня 2018

Завершила роботу 84-та Міжнародна конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

23-24 квітня наш університет мав за честь у черговий раз проводити Міжнародну наукову конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона відбулася вже 84-й раз.

Робота Конференції проходила у 57 секціях, де понад 1800 молодих науковців із провідних університетів і наукових установ України, а також Білорусі, Румунії, Молдови, Болгарії, Азербайджану Туреччини, Македонії та інших держав представили свої наукові розробки у галузі харчових технологій, хімії, процесів і обладнання, систем автоматизованого керування, економіки і управління, а також освіти і науки.

Зазначимо, що наш університет – один із не багатьох не лише в Україні, а і у світі, що може забезпечити проведення Конференції в такому широкому діапазоні тематик і охопити всі галузі харчової і суміжних  наук. Цьому сприяють і значний історичний досвід, і наукові традиції, і потужний науковий потенціал наших вчених, і ентузіазм та креативність молодих науковців.

Творча молодь найбільш активно сприяє інтеграції науки у світовий науковий простір. Робота англомовних секцій Конференції підтвердила, що ми можемо гідно представити наші наукові розробки світовій науковій спільноті, готові брати участь у міжнародних наукових проектах і якісно вирішувати питання, що ставить суспільство перед харчовою наукою. Провідні вчені та керівництво університету особливо відзначили англомовні презентації молодих науковців і студентів.

Наш університет пишається, в першу чергу, не лише своїми досягненнями, а і надійними партнерами, які підтримують наші наукові заходи. Ми з особливою вдячністю сприймаємо підтримку колег із Білоруського національного технічного університету, що представили у збірнику конференції понад 100 тез доповідей, Азербайджанського державного економічного університету (30 тез), Білоруського державного аграрного технічного університету, Русенського університету (Болгарія), Технічного університету Молдови, Могилівського державного університету продовольства (Білорусь), наукових установ Національної академії наук України. Окремо хочемо відзначити молодих науковців Університету «Штефан чел Маре» (м. Сучава, Румунія), які не лише надіслали цікаві наукові розробки, а і безпосередньо взяли участь у роботі секцій і пленарного засідання Конференції.

На заключному пленарному засіданні проректор нашого університету  наукової роботи, професор Олександр Шевченко, підсумувавши плідну роботу молодих науковців, зокрема зазначив, що світова наука має гідне поповнення в особі учасників 84-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Найкращі доповідачі англомовних секцій були відзначені грамотами ректорату НУХТ. 

Вітаємо молодих науковців і їх наукових керівників із новими творчими здобутками й бажаємо нових перемог і визнання!

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Тонкощі менеджменту проєктів фармацевтичного виробництва від ФК «Дарниця»

Напередодні розроблення та підготовки кваліфікаційної роботи здобувачі-біотехнологи 4-го курсу збагатилися додатковою фаховою інформацією під час унікальної лекції від фахівців провідної фармацевтичної компанії «Дарниця», яка працює з далекого 1930 року. На сьогодні, кожна шоста упаковка ліків на аптечних полицях нашої країни виготовлена саме на «Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі менеджменту проєктів фармацевтичного виробництва від ФК «Дарниця» 15 квітня 2024

Синергія освіти і виробництва

Викладачі кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відвідали фармацевтичну компанію «Лекхім-Обухів», яка виробляє ін'єкційні лікарські засоби, де ознайомилися з виробництвом і обговорили перспективи подальшої співпраці. Директор підприємства Дмитро Дейнека підтримав освітні ініціативи університету у підготовці фахівців із інж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Синергія освіти і виробництва 26 травня 2025

Бути в курсі останніх тенденцій допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Запорукою розширення знань студентів і професійного зростання є постійне їх ознайомлення з новинками ринку та сучасними тенденціями у харчових технологіях.  Саме тому наставники академічних груп активно сприяють спілкуванню студентів із представниками провідних виробників харчової продукції та відвідуванню професійних виставок. Студенти груп ТІ-2-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бути в курсі останніх тенденцій допомагають студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 жовтня 2019

Освіта має слугувати творенню суспільства освіченого загалу: відбулася Всеукраїнська серпнева конференція освітян України

19 серпня відбувся традиційний освітянський форум – Всеукраїнська серпнева конференція. «Останні роки ми фактично торкнулися змінами кожної сфери освіти, дали їй значний поштовх для змін. Але чого нам не вистачає, так це клею, який об’єднав би ці ланки в єдину систему навчання впродовж життя для кожної людини», – зазначила міністр освіти і н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освіта має слугувати творенню суспільства освіченого загалу: відбулася Всеукраїнська серпнева конференція освітян України 20 серпня 2019