Н У Х Т

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

15 квітня 2021

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок.

Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконали свої роботи під керівництвом завідувачки кафедри харчової хімії, професорки Світлани Бондаренко.

Ксенія Бондар досліджувала «Біологічно активні складники календули», а Лідія Комаровська займалася розробленням сонцезахисного лосьйону, збагаченого каротиноїдами. Слід зазначити, що дівчата вже є діючими цьогорічними переможницями Малої академії наук, але на «дорослому» рівні беруть участь у конференції вперше. Незважаючи на цілком природне хвилювання, доповіді наймолодших науковиць надзвичайно вразили викладачів і студентів кафедри харчової хімії. Учасники конференції побажали дівчатам досягнення нових наукових і навчальних сходинок, а також пообіцяли всіляко підтримати у наступних дослідженнях.

Варто додати, що чергове засідання секції «Хімія» традиційно відбулося на високому науковому рівні. Багато робіт викликали зацікавленість і жваве обговорення. Окремо організатори висловлюють вдячність за активну участь і допомогу в організації досліджень науковцям ДУ «Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України», Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В. П. Кухаря НАН України та Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

Багато робіт оргкомітет хотів би особливо відзначити, але регламент визначення переможців суворий. Після тривалих консультацій, викладачі кафедри вирішили розподілити призові місця наступним чином:

Усні доповіді

1 місце – Олександр Кармашов із роботою «Дослідження сировини Potentillaalba та розроблення лікарських препаратів для лікування хвороб щитоподібної залози на її основі».
2 місце – Дарина Мишко з дослідженням «Синтез 2-(піразолілметилен)бензофуран-3(2Н)-онів».
3 місце – Денис Крисанов із доповіддю «Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетилацетоном» і Денис Козачок із роботою «Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР): суть та сфери застосування».

Постери

1 місце – Артем Литвиненко («Синтез гомоізофлавону з фрагментом 4-метилумбеліферону»).
2 місце – Владислава Кузінська 9«Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори»).
3 місце – Анна Веберова («Профілактика виникнення хворобливих станів, пов'язаних із вживанням продуктів, багатих на гістамін»).

Вітаємо науковців!

 

Опублікований: 15-04-2021
Читайте також:
Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

5-та Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»  – відбулася! Оздоровче харчування – пріоритетний напрям у харчових технологіях. Воно розглядається сьогодні як філософія життя, адже дає життя, продовжує життя, поліпшує життя, впливаючи на стан здоров’я людини. Тому нині...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека» 14 листопада 2018

Професія майбутнього з широкими можливостями для розвитку

Викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки продовжують знайомити з перспективними професіями майбутнього. Цього разу у онлайн-просторі – здобувачі освіти Львівського фахового коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ, для яких лекцію про професію «Аналітик даних» 25 лютого прочитав старший викладач кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професія майбутнього з широкими можливостями для розвитку 26 лютого 2025

Університет – у першій 50-ці рейтингу за результатами вступної кампанії 2019 року

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений і оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2019 року. Такий рейтинг складається втретє, його публікація спрямована на інформування широкої громадськості і, зокрема, майбутніх випускників шкіл і молоді, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у першій 50-ці рейтингу за результатами вступної кампанії 2019 року 01 лютого 2020

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи

27 березня 2018 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Методологія і організація наукових досліджень», яке провів доцент Володимир Рідкоус для магістрів спеціальності «Готельна і ресторанна справа». На лекції були присутні в.о. заступника завідувача кафедри Тетяна Сильчук, заступник декана факу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У доступному і цікавому форматі читають лекції на кафедрі готельно-ресторанної справи 29 березня 2018