Н У Х Т

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

15 квітня 2021

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок.

Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконали свої роботи під керівництвом завідувачки кафедри харчової хімії, професорки Світлани Бондаренко.

Ксенія Бондар досліджувала «Біологічно активні складники календули», а Лідія Комаровська займалася розробленням сонцезахисного лосьйону, збагаченого каротиноїдами. Слід зазначити, що дівчата вже є діючими цьогорічними переможницями Малої академії наук, але на «дорослому» рівні беруть участь у конференції вперше. Незважаючи на цілком природне хвилювання, доповіді наймолодших науковиць надзвичайно вразили викладачів і студентів кафедри харчової хімії. Учасники конференції побажали дівчатам досягнення нових наукових і навчальних сходинок, а також пообіцяли всіляко підтримати у наступних дослідженнях.

Варто додати, що чергове засідання секції «Хімія» традиційно відбулося на високому науковому рівні. Багато робіт викликали зацікавленість і жваве обговорення. Окремо організатори висловлюють вдячність за активну участь і допомогу в організації досліджень науковцям ДУ «Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України», Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В. П. Кухаря НАН України та Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

Багато робіт оргкомітет хотів би особливо відзначити, але регламент визначення переможців суворий. Після тривалих консультацій, викладачі кафедри вирішили розподілити призові місця наступним чином:

Усні доповіді

1 місце – Олександр Кармашов із роботою «Дослідження сировини Potentillaalba та розроблення лікарських препаратів для лікування хвороб щитоподібної залози на її основі».
2 місце – Дарина Мишко з дослідженням «Синтез 2-(піразолілметилен)бензофуран-3(2Н)-онів».
3 місце – Денис Крисанов із доповіддю «Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетилацетоном» і Денис Козачок із роботою «Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР): суть та сфери застосування».

Постери

1 місце – Артем Литвиненко («Синтез гомоізофлавону з фрагментом 4-метилумбеліферону»).
2 місце – Владислава Кузінська 9«Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори»).
3 місце – Анна Веберова («Профілактика виникнення хворобливих станів, пов'язаних із вживанням продуктів, багатих на гістамін»).

Вітаємо науковців!

 

Опублікований: 15-04-2021
Читайте також:
Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відзначені за популяризацію педагогічного досвіду

Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ стали учасниками форуму педагогічних ідей «Урок» та мали можливість представити свої матеріали в каталозі «Відкритий урок: розробки, технології, досвід». Сертифікати учасників отримали Віктор Федорів, Наталія Кунділовська, Тетяна Коваль, Ольга Дмитренко, Оксана Присяжна та Світлан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відзначені за популяризацію педагогічного досвіду 20 березня 2018

Вітання ректора університету Анатолія Українця з Днем Соборності України

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Вітаю вас із Днем Соборності України! В історії кожного народу є дати, що визначають долю нації на майбутнє. Саме такою визначальною подією стало ухвалення 22 січня 1919 року Акту Злуки Української Народної Республіки і Західної Української Народної Республіки – документу, в якому було закладене підґрун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання ректора університету Анатолія Українця з Днем Соборності України 20 січня 2017

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S

16 квітня 2024 р. для магістрантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у межах вивчення дисциплін «Менеджмент якості та безпечності продуктів м’ясної галузі» та «Менеджмент якості та безпечності харчових продуктів для HoReCa» відбулася гостьова лекція «Біозахист харчових продуктів». На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко лекцію пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S 17 квітня 2024

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці

Для того, щоб дати поштовх в успішне майбутнє молодим спеціалістам спеціальності «Організація виробництва» 26 січня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захід, спрямований на успішне працевлаштування випускників. Були запрошені роботодавці, які зацікавлені у висококваліфікованих співробітниках – ТОВ «Бас Агро», Creditexpress Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці 26 січня 2018