Н У Х Т

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

15 квітня 2021

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок.

Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконали свої роботи під керівництвом завідувачки кафедри харчової хімії, професорки Світлани Бондаренко.

Ксенія Бондар досліджувала «Біологічно активні складники календули», а Лідія Комаровська займалася розробленням сонцезахисного лосьйону, збагаченого каротиноїдами. Слід зазначити, що дівчата вже є діючими цьогорічними переможницями Малої академії наук, але на «дорослому» рівні беруть участь у конференції вперше. Незважаючи на цілком природне хвилювання, доповіді наймолодших науковиць надзвичайно вразили викладачів і студентів кафедри харчової хімії. Учасники конференції побажали дівчатам досягнення нових наукових і навчальних сходинок, а також пообіцяли всіляко підтримати у наступних дослідженнях.

Варто додати, що чергове засідання секції «Хімія» традиційно відбулося на високому науковому рівні. Багато робіт викликали зацікавленість і жваве обговорення. Окремо організатори висловлюють вдячність за активну участь і допомогу в організації досліджень науковцям ДУ «Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України», Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В. П. Кухаря НАН України та Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

Багато робіт оргкомітет хотів би особливо відзначити, але регламент визначення переможців суворий. Після тривалих консультацій, викладачі кафедри вирішили розподілити призові місця наступним чином:

Усні доповіді

1 місце – Олександр Кармашов із роботою «Дослідження сировини Potentillaalba та розроблення лікарських препаратів для лікування хвороб щитоподібної залози на її основі».
2 місце – Дарина Мишко з дослідженням «Синтез 2-(піразолілметилен)бензофуран-3(2Н)-онів».
3 місце – Денис Крисанов із доповіддю «Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетилацетоном» і Денис Козачок із роботою «Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР): суть та сфери застосування».

Постери

1 місце – Артем Литвиненко («Синтез гомоізофлавону з фрагментом 4-метилумбеліферону»).
2 місце – Владислава Кузінська 9«Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори»).
3 місце – Анна Веберова («Профілактика виникнення хворобливих станів, пов'язаних із вживанням продуктів, багатих на гістамін»).

Вітаємо науковців!

 

Опублікований: 15-04-2021
Читайте також:
Важливі дати для візиту до університету

Напередодні Дня вступника НУХТ старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко відвідала гімназію №178 м. Києва. Під час зустрічі із учнями 11-х класів викладачка запросила всіх на корисний захід, що відбудеться офлайн 20 квітня, і де майбутні вступники матимуть можливість отримати індивідуальні консульт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі дати для візиту до університету 16 квітня 2024

Збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – володар Кубка міста з футболу

Із рахунком 8:1 збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ здобула впевнену перемогу в фіналі змагань на Кубок міста з футболу, присвячених 110-й річниці смілянського футболу. На стадіоні «Авангард» у фінальному матчі юнаки грали зі збірною СПЕК ЧДТУ, яка у півфіналі з рахунком 1:0 перемогла команду «Юніор» (збірна шкіл міста). С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – володар Кубка міста з футболу 18 жовтня 2018

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся успішний захист звітів за результатами проходження професійної практики в Природничому університеті у Любліні (Польща) здобувачами першого курсу освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» в рамках освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервуванн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі 19 лютого 2024

Випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки прочитав гостьову лекцію

Інженер, випускник магістратури та просто добрий друг кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, директор ТОВ «КЕЛТЕ» Тарас Минко 7 грудня 2022 року прочитав гостьову лекцію «Особливості та реалії ринку проєктування фруктоовочесховищ в Україні». Лекція читалась для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 142 «Енергет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки прочитав гостьову лекцію 08 грудня 2022