Н У Х Т

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

15 квітня 2021

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок.

Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконали свої роботи під керівництвом завідувачки кафедри харчової хімії, професорки Світлани Бондаренко.

Ксенія Бондар досліджувала «Біологічно активні складники календули», а Лідія Комаровська займалася розробленням сонцезахисного лосьйону, збагаченого каротиноїдами. Слід зазначити, що дівчата вже є діючими цьогорічними переможницями Малої академії наук, але на «дорослому» рівні беруть участь у конференції вперше. Незважаючи на цілком природне хвилювання, доповіді наймолодших науковиць надзвичайно вразили викладачів і студентів кафедри харчової хімії. Учасники конференції побажали дівчатам досягнення нових наукових і навчальних сходинок, а також пообіцяли всіляко підтримати у наступних дослідженнях.

Варто додати, що чергове засідання секції «Хімія» традиційно відбулося на високому науковому рівні. Багато робіт викликали зацікавленість і жваве обговорення. Окремо організатори висловлюють вдячність за активну участь і допомогу в організації досліджень науковцям ДУ «Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України», Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії імені В. П. Кухаря НАН України та Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова.

Багато робіт оргкомітет хотів би особливо відзначити, але регламент визначення переможців суворий. Після тривалих консультацій, викладачі кафедри вирішили розподілити призові місця наступним чином:

Усні доповіді

1 місце – Олександр Кармашов із роботою «Дослідження сировини Potentillaalba та розроблення лікарських препаратів для лікування хвороб щитоподібної залози на її основі».
2 місце – Дарина Мишко з дослідженням «Синтез 2-(піразолілметилен)бензофуран-3(2Н)-онів».
3 місце – Денис Крисанов із доповіддю «Конденсація солей 2-амінотіазолу та його бензопохідних з трифлуорацетилацетоном» і Денис Козачок із роботою «Полімеразна ланцюгова реакція (ПЛР): суть та сфери застосування».

Постери

1 місце – Артем Литвиненко («Синтез гомоізофлавону з фрагментом 4-метилумбеліферону»).
2 місце – Владислава Кузінська 9«Сучасні тренди в електрохімії: літій-йонні акумулятори»).
3 місце – Анна Веберова («Профілактика виникнення хворобливих станів, пов'язаних із вживанням продуктів, багатих на гістамін»).

Вітаємо науковців!

 

Опублікований: 15-04-2021
Читайте також:
Open day BTEC

14 лютого 2025 року на факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся OPEN DAY BTEC, під час якого абітурієнти 2025 року, учні старших класів та їхніх батьки ознайомилися з бакалаврськими освітніми програмами, за якими на факультеті здійснюється підготовка, – «Екологія та екоменеджмент», «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Open day BTEC 17 лютого 2025

Зустрічаємо магістрантів-2022!

Цьогоріч на кафедру технології оздоровчих продуктів прийшло нове покоління магістрантів – семеро осіб на денну форму навчання і троє на заочну. Специфічним був не лише вступ до магістратури – фаховий екзамен онлайн, вимушені перерви під час повітряної тривоги, відсутність випробування з англійської мови. Специфічним є і якісний склад вступників, –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічаємо магістрантів-2022! 04 жовтня 2022

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024

Традиції українського хлібопечення на гостьовій лекції для другокурсників

Днями для здобувачів другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій у межах вивчення дисципліни «Харчові технології (Модуль 1. Технології хліба, кондитерських макаронних виробів та харчоконцентратів)» кандидатка історичних наук, дослідниця гастрономічної культури, співзасновниця науково-популярного проєкту про гастрономічну культур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції українського хлібопечення на гостьовій лекції для другокурсників 21 листопада 2024