Н У Х Т

Надані роз’яснення щодо блоку НМТ з української мови

08 квітня 2022

Надані роз’яснення щодо блоку НМТ з української мови

7 квітня 2022 року команда Українського центру оцінювання якості освіти оприлюднила роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування (НМТ) з української мови.

Протягом наступних двох тижнів з’являться роз'яснення про блоки з математики та історії України, а наприкінці квітня можна буде ознайомитися з демонстраційним варіантом НМТ.

Зміст завдань блоку НМТ із української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови. Звертаємо увагу, що у відповідній програмі потрібна лише та частина, що стосується української мови. Вона охоплює всі мовні теми, вивчення яких передбачене в шкільному курсі української мови: «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»; «Лексикологія. Фразеологія»; «Будова слова. Словотвір»; «Морфологія»; «Синтаксис»; «Стилістика»; «Розвиток мовлення».

Розділ мовознавства блоку НМТ з української мови відповідає тому, що характеризує зміст тестів ЗНО. Щоправда, розділам «Стилістика» і «Розвиток мовлення» приділено дещо менше уваги з огляду на комп’ютерний формат тестування, який, зокрема, унеможливлює використання завдань на надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей.

Усього в блоці з української мови буде 20 завдань – 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з 4 або 5 варіантів та 5 завдань на встановлення відповідності.

У блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей, а також завдань з української літератури.

Завдання з української мови оцінюватимуться відповідно до схеми нарахування балів ЗНО: по 1 тестовому балу за кожну правильну відповідь і по 1 тестовому балу за правильно визначену логічну пару. За виконання завдань блоку НМТ з української мови можна отримати від 0 до 35 балів.

Свій результат (кількість набраних балів) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведений у шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за цією шкалою достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Опублікований: 08-04-2022
Читайте також:
На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – гості з Берлінського університету прикладних наук

Договір про довгострокову співпрацю між НУХТ і Берлінським університетом прикладних наук включає багато видів активної взаємодії, в тому числі проходження ознайомчих практик у Німеччині здобувачами освіти нашого університету та в Україні німецькими студентами. Під час практики студенти ознайомляться з навчальним процесом, лабораторіями, відвідають...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – гості з Берлінського університету прикладних наук 19 липня 2021

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Науковий прогрес і обмін дослідницьким досвідом неможливо припинити. «Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою. Кожний важливий успіх ставить нові питання. Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові й глибокі труднощі». З цим висловом геніального Альберта Ейнштейна погодиться кожен наш колега, цей науковий принцип намагаються прищепити моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків 14 лютого 2024

Наші студентки стажуються у Німеччині

Здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Ольга Степанова, Ольга Романюк, Катерина Пекарчук, Анастасія Парака, Тетяна Піскурська, Анастасія Клімова та Юлія Муравйова у команді зі студентами Берлінського університету прикладних наук успішно виконують насичену програму стажування у центрі з виробництва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студентки стажуються у Німеччині 24 лютого 2023

Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію

У спекотний літній день Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ наповнився сміхом, ароматами свіжої випічки та дитячим захопленням. 30 липня у рамках Літньої школи лідерського росту «Я МОЖУ…» відбувся черговий кулінарний майстер-клас «Франківські кухарики» – теплий, емоційний і водночас глибоко змістовний захід, який п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пісочне печиво, що пахне дитинством, турботою та мрією про професію 01 серпня 2025