Н У Х Т

Над удосконаленням технологій столових вин працюють на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

16 травня 2018

Над удосконаленням технологій столових вин працюють на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства  відбувся семінар «Обґрунтування вибору технології червоних вин з винограду сортів західноєвропейської групи», присвячений дослідженням за матеріалами дисертаційної роботи Олени Циганкової «Удосконалення технології столових вин підвищеної біологічної цінності» (науковий керівник - доцент Марина Білько).

Олена Циганкова у 2011 році закінчила магістратуру Південної філії Національного університету біоресурсів і природокористування Кримського агротехнологічного університету (м. Сімферополь) за спеціальністю магістр з технології бродильних виробництв і виноробства.

Працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс» ЛТД, інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь), технологом-виноробом ТОВ винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Останні роки – викладач вищої категорiї спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ, за суміщенням – старший викладач заочного факультету НУХТ у м. Сiмферополь. З 2014 року – аспірант кафедри бiотехнологiї продуктів бродіння i виноробства НУХТ, згодом - асистент кафедри

Отже вибір наукової  роботи, напряму наукового дослідження та етапи роботи продиктовані рівнем фахових спеціальних знань, якими володіє пошукач.

Доповідач розповіла про результати досліджень фенольного комплексу рожевих і червоних виноматеріалів із винограду сортів «Санджовезе», «Сіра», «Пті Вердо». Фахівцем було встановлено, що спосіб перероблення винограду істотно впливає на якісний і кількісний склад фенольного комплексу. Науковцем здійснений порівняльний аналіз органолептичних, фізико-хімічних і оптичних показників якості виноматеріалів.

Здобувач наголосила, що перспективні для України сорти винограду «Санджовезе», «Сіра», «Пті Вердо» мають хороший потенціал для отримання вин із високою біологічною цінністю.

Під час обговорення виступили професори Віталій Прибильський, Віктор Маринченко, Валентина Кошова, доценти Борис Хіврич, Маргарита Карпутіна та ін.

Усі виступаючі зауважили, що робота актуальна, проте слід внести певні правки, доопрацювати, підтвердити дослідним шляхом режими та подати роботу на попередній захист, а дослідження аспіранта вважати плідними й оцінити позитивно.

Опублікований: 16-05-2018
Читайте також:
Майстер-клас від компанії «Дебет Плюс» для здобувачів освіти і викладачів

15 листопада 2023 року для здобувачів і викладачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм і рекреація» відбувся майстер-клас «Облік операцій харчування в ПЗ «Дебет Плюс», який провели аналітикиня програмного забезпечення компанії «Дебет плюс» Олена Шумовська і директор з м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від компанії «Дебет Плюс» для здобувачів освіти і викладачів 16 листопада 2023

Традиції українського виноробства – здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи тривають найкращі лекторії від топових професіоналів, лідерів галузі, ентузіастів свої справи. Цього разу на онлайн-зв’язку був український політик, кандидат технічних наук, голова наглядової ради «Київенерго», власник виноробні «Колоніст» Іван Плачков. У межах дисципліни «Барна справа та організація роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції українського виноробства – здобувачам освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 12 листопада 2021

Активна позиція викладачів і магістрів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого

Для демонстрації відвідувачам міжнародної виставки «Upakovka» випускові кафедри Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого підготували комплекс науково-методичних матеріалів. Виставка працює в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, що розпочав роботу 10 вересня у Міжнародному виставковому центрі у Києві. А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активна позиція викладачів і магістрів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого 10 вересня 2019

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 квітня 2019