Н У Х Т

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

01 квітня 2019

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

30 березня дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі  членів наукового гуртка «BIOTECH» Наталії Петренко, Оксани Боднар, Івана Янчука, Анастасії Царьової, Анни Зварич, Ганни Ярової зустрічала  гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, серед яких були вже постійні друзі кафедри з Київського палацу дітей та юнацтва, а також «новачки» зі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №15, школи № 271 та Бучанського НВК «СЗОШ І-ІІІ ступеня» №4, які завітали  на майстер-клас «Біотехнологія: від виділення мікроорганізмів до корисних продуктів». Метою цього майстер-класу було не тільки теоретично ознайомити учнів із біотехнологією, а й надати їм можливість самостійно попрацювати: виділити накопичувальні культури мікроорганізмів, здійснити пересів бактерій і дріжджів на різні поживні середовища, провести ідентифікацію мікроорганізмів та виділити бактеріальну ДНК.  

І уявіть собі здивування наших викладачів і студентів, коли учні просто «на ура» справилися з усіма завданнями, здійснювали посів мікроорганізмів так, ніби до цього вже тисячу разів тримали чашку Петрі у руках, а з пробірками вони взагалі були на «ти». Окрім цього, гості настільки вразили своєю допитливістю і майстерністю науковців-біотехівців, які допомагали з організацією майстер-класу, що останні, мабуть, ще довго будуть їх згадувати та чекатимуть на кафедрі уже як студентів.

Організатори майстер-класу вдячні гостям за такий  насичений і цікавий суботній день, за можливість поспілкуватися  і познайомити з неймовірним і таємничим світом біотехнології.

Нагадуємо, що результати експериментальної роботи учасників майстер-класу (виділення накопичувальних культур та посів мікроорганізмів на різні поживні середовища) будуть представлені на сайті кафедри біотехнології і мікробіології (www.btmb.com.ua) у Фейсбук (www.facebook.com/btec.official), та Instagram (btec_official).

До нових зустрічей!

Опублікований: 01-04-2019
Читайте також:
Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Поза межами звичної аудиторії, на базі готелю «VitaPark Борисфен» національної мережі «Optima Hotels&Resorts», пройшли вересневі практичні заняття з дисциплін «Організація ресторанного господарства» (лекторка – Олена Павлюченко), «Кулінарна етнологія» (лекторка – Олена Матиящук) і «Харчові добавки, прянощі та приправи» (лекторка – Ірина Силка) ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 вересня 2025

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024»

Нещодавно викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека і Світлана Усатюк долучились до ключової вітчизняної події осені у сфері безпечності харчових продуктів – ІV Всеукраїнського з'їзду «Харчовий бізнес-2024: конкурентоздатність та експортоорієнтованість». Професійна бізнес-зустріч була зосереджена на обговоренні євроі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри експертизи харчових продуктів на Всеукраїнському з'їзді «Харчовий бізнес-2024» 07 жовтня 2024

Стартувала ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету разом із випусковими кафедрами значну увагу приділяє практичній підготовці здобувачів вищої освіти, особливо ознайомлювально-виробничій практиці, адже під час проходження саме цієї практики студенти не лише знайомляться з підприємствами галузі, але й визначаються із вибо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала ознайомлювально-виробнича практика на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 16 січня 2020

ТОВ «Ла Фречезза» відкриває фахові тонкощі студентам кафедри технології консервування

Студенти груп МО-3-2 та ХЕ-3-1 під час ознайомчої практики завітали на виробництво компанії ТОВ «Ла Фречезза», яке спеціалізується на виробництві салатних сумішей, фасованих у газовому середовищі, фруктових міксів, готових салатів і соусів. Ознайомча практика проходила під керівництвом доцента кафедри технології консервування Світлани Матко та гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТОВ «Ла Фречезза» відкриває фахові тонкощі студентам кафедри технології консервування 20 вересня 2019