Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

30 березня 2018

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Використання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої та пажитника сінного при виробництві крекеру з пікантним смаком та подовженим терміном придатності» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна

Крекер – популярний серед українського населення борошняний кондитерський виріб, різноманітної плоскої форми. Термін придатності крекеру до споживання становить 6 місяців, для його подовження та надання печиву пікантного смаку аспірантом було запропоноване використання листків монарди двійчастої – багаторічної трав’янистої рослини та пажитника сінного – однорічної пряно-ароматичної рослини.

У процесі роботи Ольга Дзигар провела дослідження органолептичних показників пряно-смакових рослин та їх хімічного складу, зокрема кількості антиоксидантів та ароматичних речовин. Під час презентації доповідач навела дані фізико-хімічних і органолептичних показників розроблених готових виробів і розповіла про технологічні особливості їх виробництва. Результатом використання пряно-ароматичної сировини, стали розроблені рецептури та технологічні інструкції пікантного крекеру «Монарда» і «Лісовичок», подовженого терміну зберігання, які були відзначені дипломом у номінації «Тріумф інновацій» на 18 професійному дегустаційному конкурсі кондитерських виробів «Солодкий тріумф-2017».

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) активно впроваджує нові форми спілкування з майбутніми вступниками. Цього разу ініціативу проявили викладачі кафедри фізики Володимир Носенко та Володимир Вишняк, які, активно налагоджуючи співпрацю зі школами та користуючись власним професійним досвідом, провели перш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю 07 грудня 2021

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників

Триває технологічна практика студентів-біотехнологів. Студент групи БТ-4-3 Анатолій Міщук проходить її в АТ «Фармак». Величезне враження справило на практиканта відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів, під час якого від майстра цеху студенти дізналися, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників 11 лютого 2020

Захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії

16 травня 2023 року на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління відбувся захист дисертації «Автоматизоване керування випарною установкою на основі інтелектуальних регуляторів» аспіранта Михайла Грами на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії 19 травня 2023

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу!

22 лютого Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого спільно з кафедрою гуманітарних дисциплін провів онлайн-захід, присвячений річниці злочинного повномасштабного вторгнення росії в демократичну Україну. Захід відкрив заступник директора інституту Юрій Вересоцький, який зазначив, що війна розділила життя багатьох украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу! 23 лютого 2023