Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

30 березня 2018

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Використання пряно-ароматичної сировини листків монарди двійчастої та пажитника сінного при виробництві крекеру з пікантним смаком та подовженим терміном придатності» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна

Крекер – популярний серед українського населення борошняний кондитерський виріб, різноманітної плоскої форми. Термін придатності крекеру до споживання становить 6 місяців, для його подовження та надання печиву пікантного смаку аспірантом було запропоноване використання листків монарди двійчастої – багаторічної трав’янистої рослини та пажитника сінного – однорічної пряно-ароматичної рослини.

У процесі роботи Ольга Дзигар провела дослідження органолептичних показників пряно-смакових рослин та їх хімічного складу, зокрема кількості антиоксидантів та ароматичних речовин. Під час презентації доповідач навела дані фізико-хімічних і органолептичних показників розроблених готових виробів і розповіла про технологічні особливості їх виробництва. Результатом використання пряно-ароматичної сировини, стали розроблені рецептури та технологічні інструкції пікантного крекеру «Монарда» і «Лісовичок», подовженого терміну зберігання, які були відзначені дипломом у номінації «Тріумф інновацій» на 18 професійному дегустаційному конкурсі кондитерських виробів «Солодкий тріумф-2017».

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Опублікований: 30-03-2018
Читайте також:
Навчання на денній формі та робота за спеціальністю: все можна поєднати!

Для багатьох карантин 2020 року став нелегким випробуванням, а для наших здобувачів – новим викликом, з яким вони успішно і кожний на свій лад впоралися. Ось і магістрантка ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Наталія Клименко  вирішила не чекати на офіційне закінчення магістратури, а починати пошуки роботи прямо зараз. Дівчина зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання на денній формі та робота за спеціальністю: все можна поєднати! 05 лютого 2021

Знайомство із сучасною нормативною базою для організації дитячого харчування у закладах освіти

5 березня 2024 року відбулася гостьова лекція «Нормативна документація в дитячому харчуванні для закладів освіти» начальниці відділу з питань профілактики неінфекційних захворювань та обігу наркотичних засобів Департаменту громадського здоров’я МОЗ України Тетяни Скапи, організована кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції. Лекція ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство із сучасною нормативною базою для організації дитячого харчування у закладах освіти 06 березня 2024

Принципи академічної доброчесності обговорювали з магістрантами першого курсу

У нашому університеті існує гарна практика щодо дотримання принципів академічної доброчесності. У розвиток цієї політики було прийняте рішення вченої ради університету про підписання Декларації про дотримання академічної доброчесності  учасниками освітнього процесу. Про академічну доброчесність говорили з магістрантами першого курсу освітньої прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи академічної доброчесності обговорювали з магістрантами першого курсу 14 жовтня 2022

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

День Європи – щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського союзу. В Україні щорічно цей день святкують у третю суботу травня, починаючи з 2003 року. У 2019 це – 18 травня. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається це свято. Цього дня традиційно відбувається багато різноманітних тематичних зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почуття європейської єдності формують у студентів викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 травня 2019