Н У Х Т

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

07 грудня 2021

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) активно впроваджує нові форми спілкування з майбутніми вступниками. Цього разу ініціативу проявили викладачі кафедри фізики Володимир Носенко та Володимир Вишняк, які, активно налагоджуючи співпрацю зі школами та користуючись власним професійним досвідом, провели першу гостьову лабораторну для учнів10-го класу Дмитрівської ЗОШ. За сприяння директорки Оксани Гальчук та вчительки фізики Лесі Ніколаєвої учні під час уроку з фізики потрапили на заняття до лабораторії нашого університету.

Наші викладачі відповідально підійшли до підготовки заняття та врахували особливості шкільної програми, тому в ході спілкування по темі уроку передбаченою навчальним планом, була проведена демонстрація на прикладі лабораторної роботи «Експериментальне вивчення закону збереження імпульсу» з використанням діючої лабораторної установки.

Доцент Володимир Носенко ознайомив присутніх із поняттям замкненої системи, імпульсу, центрального, пружного і непружного ударів. Учням були продемонстровані досліди, на прикладі яких можна експериментально дослідити закон збереження імпульсу тіл під час пружного удару.

Також на прикладі сучасних промислових установок була продемонстрована система відділення м’яких апельсинів від непошкоджених. Пристрій сконструйований таким чином, що апельсини в ньому падають на сталевий барабан, який обертається, і відбиваються від нього. Траєкторія відбивання та відстань падіння залежить від рівня м’якості апельсинів, що використовуються для просторового розділення продуктів, тобто сортування. Школярі, які вивчають наразі теорію розглянутих явищ, зацікавлено слухали доповідача. Сподіваємося, тепер багато що їм стало зрозумілішим.

Наприкінці зустрічі слово взяла доцентка кафедри біотехнології і мікробіології, відповідальна за профорієнтайну роботу на факультеті БТЕК Світлана Тетеріна, яка познайомила школярів з нашим університетом, продемонструвавши їм відеофрагмент, створений спеціально для майбутніх вступників.

Незабаром сьогоднішні учні стануть абітурієнтами і постануть перед вирішальним в своєму житті вибором напряму власного професійного шляху та здобуття спеціальної освіти для побудови успішної кар’єри. Тож, фахівчиня запропонувала школярам розглянути перспективу навчання у НУХТ на факультеті БТЕК за спеціальностями 162 «Біотехнології та біоінженерія» та 101 «Екологія та екоменеджмент».

Профорієнтаційна команда факультету щиро вдячна адміністрації школи за сприяння у проведенні заходу і сподівається, що це лише перша зустріч, яка покладе початок тривалій і плідній співпраці. А школярам, як завжди, бажає успіхів у навчанні, а також не схибити у виборі майбутнього фаху. 

Опублікований: 07-12-2021
Читайте також:
Профорієнтаційний тандем НУХТ – у Васильківському академічному ліцеї «Успіх»

Профорієнтаційний тандем – гарантка освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Світлана Усатюк і заступниця декана факультету готельно-ресторанного та туристичного б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний тандем НУХТ – у Васильківському академічному ліцеї «Успіх» 15 травня 2024

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня!

На кафедрі готельно-ресторанної справи за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми Віти Цирульнікової було проведено I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» серед здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня бакалавра освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня! 13 травня 2024

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили кращих знавців хімії серед першокурсників

У рамках декади комісії математично-природничих дисциплін 21 березня 2018 року в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася олімпіада з хімії серед студентів перших курсів усіх навчальних груп. Переможцями олімпіади стали:І місце  – Давид Симонов (група МЕХ17)ІІ місце – Анна Чеснюк (група ПСК17)ІІІ місце – Михайло Романчук (група КВП...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили кращих знавців хімії серед першокурсників 21 березня 2018

Другокурсники знайомляться з виробництвами

Здобувачі освіти групи ТІ-2-3 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із кураторкою, доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Іриною Радзієвською відвідали ТОВ «Пивоварня Зіберта». Начальник виробництва Микола Васик познайомив майбутніх фахівців із виробництвом пива, сидру та к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники знайомляться з виробництвами 06 жовтня 2022