Н У Х Т

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

07 грудня 2021

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) активно впроваджує нові форми спілкування з майбутніми вступниками. Цього разу ініціативу проявили викладачі кафедри фізики Володимир Носенко та Володимир Вишняк, які, активно налагоджуючи співпрацю зі школами та користуючись власним професійним досвідом, провели першу гостьову лабораторну для учнів10-го класу Дмитрівської ЗОШ. За сприяння директорки Оксани Гальчук та вчительки фізики Лесі Ніколаєвої учні під час уроку з фізики потрапили на заняття до лабораторії нашого університету.

Наші викладачі відповідально підійшли до підготовки заняття та врахували особливості шкільної програми, тому в ході спілкування по темі уроку передбаченою навчальним планом, була проведена демонстрація на прикладі лабораторної роботи «Експериментальне вивчення закону збереження імпульсу» з використанням діючої лабораторної установки.

Доцент Володимир Носенко ознайомив присутніх із поняттям замкненої системи, імпульсу, центрального, пружного і непружного ударів. Учням були продемонстровані досліди, на прикладі яких можна експериментально дослідити закон збереження імпульсу тіл під час пружного удару.

Також на прикладі сучасних промислових установок була продемонстрована система відділення м’яких апельсинів від непошкоджених. Пристрій сконструйований таким чином, що апельсини в ньому падають на сталевий барабан, який обертається, і відбиваються від нього. Траєкторія відбивання та відстань падіння залежить від рівня м’якості апельсинів, що використовуються для просторового розділення продуктів, тобто сортування. Школярі, які вивчають наразі теорію розглянутих явищ, зацікавлено слухали доповідача. Сподіваємося, тепер багато що їм стало зрозумілішим.

Наприкінці зустрічі слово взяла доцентка кафедри біотехнології і мікробіології, відповідальна за профорієнтайну роботу на факультеті БТЕК Світлана Тетеріна, яка познайомила школярів з нашим університетом, продемонструвавши їм відеофрагмент, створений спеціально для майбутніх вступників.

Незабаром сьогоднішні учні стануть абітурієнтами і постануть перед вирішальним в своєму житті вибором напряму власного професійного шляху та здобуття спеціальної освіти для побудови успішної кар’єри. Тож, фахівчиня запропонувала школярам розглянути перспективу навчання у НУХТ на факультеті БТЕК за спеціальностями 162 «Біотехнології та біоінженерія» та 101 «Екологія та екоменеджмент».

Профорієнтаційна команда факультету щиро вдячна адміністрації школи за сприяння у проведенні заходу і сподівається, що це лише перша зустріч, яка покладе початок тривалій і плідній співпраці. А школярам, як завжди, бажає успіхів у навчанні, а також не схибити у виборі майбутнього фаху. 

Опублікований: 07-12-2021
Читайте також:
Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у Відкритому чемпіонаті України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «Б» (від 14 до 18 років). Із заліковою сумою балів 456,15 Артем виборов «срібло» з індивідуальних стрибків з трампліну висото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2018

Екологи вивчають технології виробництва біогазу безпосередньо на підприємстві

23 жовтня за сприяння стейкхолдера, СЕО Української технологічної компанії (UTC), випускника нашого університету Євгена Лукашевича відбулася довгоочікувана навчальна поїздка студентів-екологів і викладачів кафедри екології та екоменеджменту на Юзефо-Миколаївський біогазовий комплекс. Пан Євген уже організовував спеціальну екскурсію для викладачів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екологи вивчають технології виробництва біогазу безпосередньо на підприємстві 27 жовтня 2025

Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Друге заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на базі кафедри технології молока і молочних продуктів. Студенти ознайомилися з технологією м’якого морозива, яке користується значним попитом у гостей закладів ресторанного господарства, технологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 02 квітня 2018

Викладачки кафедри фізики та професійної безпеки дізналися як поліпшити психологічне благополуччя в організації

Складається так, що життя в умовах невизначеності – це основна характеристика часу, в який нам випало жити. Із року в рік, 10 жовтня, міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день психічного здоров’я. Цей день нагадує нам, як важливо дбати про наше емоційне і психічне благополуччя. Доцентки кафедри фізики та професійної безпеки Аліна Сірик та Оль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри фізики та професійної безпеки дізналися як поліпшити психологічне благополуччя в організації 14 жовтня 2024