Н У Х Т

Ряди кафедри харчової хімії поповнились кандидатом хімічних наук

04 червня 2018

Ряди кафедри харчової хімії поповнились кандидатом хімічних наук

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.183.01 в Інституті колоїдної хімії та хімії води ім. A.B. Думанського HAH України відбувся захист дисертації «Розроблення хімічних процесів комплексної переробки карбонатного осаду цукрового виробництва» провідного інженера кафедри харчової хімії НУХТ Тетяни Петренко на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук за спеціальністю 21.06.01 – екологічна безпека. Дисертаційна робота виконана під науковим керівництвом професора кафедри харчової хімії, д.х.н. Олександра Перепелиці.

Практичне значення одержаних результатів дисертації Тетяни Петренко полягає в тому, що їй вдалося з дефекату (відходу цукрового виробництва) одержати ефективні фосфатні добрива, що підтверджено шістьма патентами України. Крім того, перероблення дефекату знімає питання екологічного забруднення ґрунтів навколо цукрових заводів і призводить до повного перероблення небезпечних відходів. Результати проведених здобувачем досліджень забезпечили можливість одержати нове мінерально-органічне NPK-добриво «Амодекафос» для зернових культур, що важливо для аграрного сектору України.

Офіційні опоненти д.х.н., професор Віктор Максін (Національний університет біоресурсів і природокористування України) і д.х.н., професор Павло Нагорний (Київський національний університет імені Тараса Шевченка) надали високу оцінку виконаній на кафедрі харчової хімії Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ дисертаційній роботі, яка має, як наукове, так і практичне значення і робить цілком конкретний вагомий внесок у посилення екологічної безпеки.

Кафедра харчової хімії щиро вітає Тетяну Петренко з успішним захистом дисертації й бажає нових наукових успіхів, кар’єрного зростання та подальших звершень!

Опублікований: 04-06-2018
Читайте також:
Слухачам підготовчих курсів про спеціальність «Харчові технології»

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значна увага приділяється поповненню контингенту вступників на спеціальність «Харчові технології». Тож доцент кафедри Олександра Гащук зустрілася зі слухачами підготовчих курсів Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ із метою орієнтації їх у визначен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачам підготовчих курсів про спеціальність «Харчові технології» 18 січня 2020

Міжнародна економіка у доповідях студентів-міжнародників

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» за ініціативи завідувачки кафедри, докторки економічних наук, професорки Світлани Гуткевич вперше відбувся міждисциплінарний семінар/конференціяю на тему «Міжнародна економіка в доповідях студентів-міжнародників». Студент нашого університету – це зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна економіка у доповідях студентів-міжнародників 06 червня 2025

Несподівану платформу для комунікацій відкрили здобувачі освіти кафедри маркетингу

На кафедрі маркетингу відбулася гостьова лекція «Музей як платформа комунікацій: кейси, сенси, креатив», яку прочитала випускниця НУХТ, а нині успішна smm-спеціалістка, копірайтерка, що працює у Національному музеї Революції Гідності (Музеї Майдану) Юлія Лапутько. Здобувачі освітніх програм «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Маркетинг», «Підпр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Несподівану платформу для комунікацій відкрили здобувачі освіти кафедри маркетингу 20 жовтня 2025

Вітаємо переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика!

В університеті визначили переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організацією якого для студентів НУХТ традиційно займалася кафедра гуманітарних дисциплін. Міжнародний конкурс знавців української мови за своє існування з 2000 року об’єднав декілька мільйонів шанувальників української мови з десятків країн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців І етапу ХХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика! 22 листопада 2024