Н У Х Т

Ряди кафедри харчової хімії поповнились кандидатом хімічних наук

04 червня 2018

Ряди кафедри харчової хімії поповнились кандидатом хімічних наук

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.183.01 в Інституті колоїдної хімії та хімії води ім. A.B. Думанського HAH України відбувся захист дисертації «Розроблення хімічних процесів комплексної переробки карбонатного осаду цукрового виробництва» провідного інженера кафедри харчової хімії НУХТ Тетяни Петренко на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук за спеціальністю 21.06.01 – екологічна безпека. Дисертаційна робота виконана під науковим керівництвом професора кафедри харчової хімії, д.х.н. Олександра Перепелиці.

Практичне значення одержаних результатів дисертації Тетяни Петренко полягає в тому, що їй вдалося з дефекату (відходу цукрового виробництва) одержати ефективні фосфатні добрива, що підтверджено шістьма патентами України. Крім того, перероблення дефекату знімає питання екологічного забруднення ґрунтів навколо цукрових заводів і призводить до повного перероблення небезпечних відходів. Результати проведених здобувачем досліджень забезпечили можливість одержати нове мінерально-органічне NPK-добриво «Амодекафос» для зернових культур, що важливо для аграрного сектору України.

Офіційні опоненти д.х.н., професор Віктор Максін (Національний університет біоресурсів і природокористування України) і д.х.н., професор Павло Нагорний (Київський національний університет імені Тараса Шевченка) надали високу оцінку виконаній на кафедрі харчової хімії Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ дисертаційній роботі, яка має, як наукове, так і практичне значення і робить цілком конкретний вагомий внесок у посилення екологічної безпеки.

Кафедра харчової хімії щиро вітає Тетяну Петренко з успішним захистом дисертації й бажає нових наукових успіхів, кар’єрного зростання та подальших звершень!

Опублікований: 04-06-2018
Читайте також:
Особливості технології крижаного вина в Україні обговорили науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Особливості технології крижаного вина в Україні». Тема семінару присвячена дослідженням за матеріалами дисертаційної роботи Вікторії Луцькової «Розроблення технології крижаного вина в умовах північного причорномор’я» (науковий керівник – професор Оксана Ткаченко ). Наукови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технології крижаного вина в Україні обговорили науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 20 грудня 2018

Перша апробація магістерських робіт на секції «Біотехнологія і мікробіологія» 87-ї Міжнародної наукової конференції

Участь у конференції – завжди прекрасна можливість для здобувачів поділитися з широкою аудиторією результатами своєї кропіткої праці у написанні дипломних робіт як наукового, так і інженерного спрямування. А для магістрантів І року навчання – це також і чудова нагода пройти першу апробацію майбутніх кваліфікаційних робіт. 15 квітня у онлайн-режимі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша апробація магістерських робіт на секції «Біотехнологія і мікробіологія» 87-ї Міжнародної наукової конференції 16 квітня 2021

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня Україна разом із усім світом відзначає День охорони праці. Цього року Міжнародною організацією праці визначений девіз Дня охорони праці – «Зупинимо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя». Завдання роботодавця – створити безпечні умови праці на робочих місцях. Атака нового коронавірусу – випробування не лише людського ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці 28 квітня 2020

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика

10 листопада 2022 року для здобувачів освіти ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся гостьовий лекторій «Побудова технологічного процесу в ресторані» від фахівчині з розвитку персоналу мережі закладів ресторанного господарства «Євразія» Ольги Зілін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика 11 листопада 2022