Н У Х Т

Від теорії до практики: третьокурсники презентують інновації в біотехнології

25 листопада 2024

Від теорії до практики: третьокурсники презентують інновації в біотехнології

Днями на кафедрі біотехнології та мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія» студентами третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Керівницею проєктів була асистентка кафедри Ірина Ковшар, яка надала здобувачам освіти підтримку на всіх етапах виконання їхніх досліджень – від вибору теми до підготовки результатів до захисту.

Представлені роботи охоплювали широкий спектр тем, які відображають актуальні напрями розвитку мікробіології та біотехнології. Студенти глибоко вивчили процеси створення і застосування антибіотиків, досліджували механізми дії та способи підвищення ефективності ферментів, розглядали технології виробництва молочнокислих продуктів із пробіотичними властивостями. Крім того, були представлені роботи, присвячені біопрепаратам для аграрного сектору, спрямовані на підвищення врожайності культур і боротьбу з різноманітними патогенами.

Захист проходив у теплій, але водночас академічно вимогливій атмосфері. Кожний здобувач презентував свою роботу, демонструючи результати у вигляді графіків, таблиць і мікрофотографій. Окремо акцентувалася увага на методах, які використовувалися для досягнення поставлених завдань. Наприклад, у роботах, присвячених антибіотикам, були представлені результати досліджень антимікробної дії, тоді як у темах щодо ферментів демонструвалися технологічні аспекти для промислового застосування.

Ірина Ковшар активно ставила запитання, особливо щодо практичної цінності представлених проєктів. Було підкреслено, що багато робіт мають високий потенціал для подальшого наукового розроблення та навіть комерційного впровадження. Зокрема, дослідження молочнокислих продуктів із пробіотиками можуть бути використані для створення функціональних харчових продуктів, тоді як біопрепарати для сільського господарства здатні зменшити залежність від хімічних добрив і пестицидів. Викладачка зазначила, що студенти проявили високий рівень відповідальності, творчий підхід і зацікавленість у своїх темах

Захист курсових робіт став важливим етапом навчання для третьокурсників, що дозволив їм не лише закріпити теоретичні знання, а й розвинути навички наукового аналізу та презентації результатів досліджень.

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Із органічним виробництвом як пріоритетним сектором аграрної галузі України знайомилися наші студенти

6 червня 2019 року студенти групи ТО-1-1М і доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш відвідали Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2019» та Спеціалізовану виставку «ORGANIC-2019» у Національному комплексі «Експоцентр України». Студенти мали змогу поспілкуватися з виробниками вітчизняної органічної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із органічним виробництвом як пріоритетним сектором аграрної галузі України знайомилися наші студенти 07 червня 2019

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців. На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про іст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру! 11 грудня 2020

Аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з Республіки Ірак успішно захистив дисертаційне дослідження

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології м’ясних продуктів з використанням м’яса перепелів» аспіранта кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Аль-Хашімі Хайдера Мохаммеда Тахера (науковий керівник – доктор технічних наук, професор Василь Пасічний). Членами вченої ради ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірант кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з Республіки Ірак успішно захистив дисертаційне дослідження 26 липня 2019

Open day BTEC

14 лютого 2025 року на факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся OPEN DAY BTEC, під час якого абітурієнти 2025 року, учні старших класів та їхніх батьки ознайомилися з бакалаврськими освітніми програмами, за якими на факультеті здійснюється підготовка, – «Екологія та екоменеджмент», «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Open day BTEC 17 лютого 2025