Н У Х Т

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі маркетингу

30 квітня 2024

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі маркетингу

Здобувачі кафедри маркетингу спеціальностей «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»), «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля» (освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») поспілкувалися з кореспондентом програми «Сніданок з 1+1» Олександром Ковальовим.

Під час гостьової лекції журналіст поділився досвідом роботи радіо- та телеведучим, а детальну увагу приділив особливостям жанру інтерв’ю.

Олександр Ковальов розповів про підготовчий етап до інтерв’ю, опрацювання джерел і заглиблення у тему майбутньої бесіди з гостем. Журналіст дав декілька порад, як впевнено поводити себе в кадрі, опанувати відчуття страху або надмірного хвилювання, контролювати свої рухи, жести під час виступу. Наприклад, гостю варто не дивитися в камеру, щоб не розгубитися, а також тримати руки та ноги в такому положенні, як це робиться без камери, та спробувати розслабитись, щоб відчувати себе невимушено.

Висвітлюючи питання «Що одягнути на інтерв’ю?», Олександр Ковальов наголосив, що одяг має бути зручним, без логотипів і написів, оскільки реклама на телебаченні дорога, і рекламний відділ телеканалу прискіпливо слідкує за її потраплянням в ефір.

Також телеведучий каналу «1+1» ознайомив здобувачів із особливостями роботи в прямому ефірі та можливими позаштатними ситуаціями, які можуть виникати у такому форматі взаємодії журналістів з аудиторією.

Наприкінці гостьової лекції у здобувачів виникло багато запитань, на які Олександр Ковальов щиро і детально відповів.

Здобувачі та викладачі кафедри маркетингу вдячні Олександру Ковальову за зустріч, яка змотивувала студентів на подальші досягнення у галузі медіакомунікацій.

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911»

На запрошення доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Євгена Харченка генеральний директор компанії «Elevator 911» Руслан Мартиненко в рамках дисципліни «Інновації в зернових технологіях» прочитав онлайн-лекцію «Інноваційні технології в сушінні зерна» для здобувачів вищої освіти першого курсу, освітнього ступеня «Магістр», спеціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911» 10 листопада 2021

Великий пекарський турнір у Смілі

Завершенням навчальної практики студентів-технологів спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ став конкурс фахової майстерності «Великий пекарський турнір». Традиційно, четвертий рік поспіль, студенти 3 курсу змагаються у виготовленні та оздобленні кондит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великий пекарський турнір у Смілі 27 квітня 2018

Соціальна інклюзія як чинник сталого розвитку: викладачі долучилися до міжнародного семінару

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко долучилися до міжнародного семінару «Соціальна інклюзія», який провели почесний професор Берлінської вищої школи економіки та права, доктор Гансйорґ Герр і лекторка з економіки в Європейській академії праці та Франкфуртському уніве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Соціальна інклюзія як чинник сталого розвитку: викладачі долучилися до міжнародного семінару 31 жовтня 2025

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури

24 серпня вступники до магістратури отримали рекомендації до зарахування на бюджет і на контракт на небюджетні конкурсні пропозиції. У електронних кабінетах вступників, рекомендованих на бюджет, навпроти заяви, за якою вони рекомендовані, статус змінився на «Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням», рекомендо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває підтвердження вибору місця навчання вступниками до магістратури 26 серпня 2024