Н У Х Т

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі маркетингу

30 квітня 2024

Мотивуюча гостьова лекція на кафедрі маркетингу

Здобувачі кафедри маркетингу спеціальностей «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»), «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля» (освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») поспілкувалися з кореспондентом програми «Сніданок з 1+1» Олександром Ковальовим.

Під час гостьової лекції журналіст поділився досвідом роботи радіо- та телеведучим, а детальну увагу приділив особливостям жанру інтерв’ю.

Олександр Ковальов розповів про підготовчий етап до інтерв’ю, опрацювання джерел і заглиблення у тему майбутньої бесіди з гостем. Журналіст дав декілька порад, як впевнено поводити себе в кадрі, опанувати відчуття страху або надмірного хвилювання, контролювати свої рухи, жести під час виступу. Наприклад, гостю варто не дивитися в камеру, щоб не розгубитися, а також тримати руки та ноги в такому положенні, як це робиться без камери, та спробувати розслабитись, щоб відчувати себе невимушено.

Висвітлюючи питання «Що одягнути на інтерв’ю?», Олександр Ковальов наголосив, що одяг має бути зручним, без логотипів і написів, оскільки реклама на телебаченні дорога, і рекламний відділ телеканалу прискіпливо слідкує за її потраплянням в ефір.

Також телеведучий каналу «1+1» ознайомив здобувачів із особливостями роботи в прямому ефірі та можливими позаштатними ситуаціями, які можуть виникати у такому форматі взаємодії журналістів з аудиторією.

Наприкінці гостьової лекції у здобувачів виникло багато запитань, на які Олександр Ковальов щиро і детально відповів.

Здобувачі та викладачі кафедри маркетингу вдячні Олександру Ковальову за зустріч, яка змотивувала студентів на подальші досягнення у галузі медіакомунікацій.

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
Як продовжити шлях до професійного успіху

В університеті триває активна підготовка до вступної кампанії-2025, і фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності та Приймальної комісії розпочали серію інформаційних зустрічей зі старшокурсниками фахових коледжів, що входять до навчально-наукового комплексу НУХТ. Сьогодні у онлайн-просторі університету були здобувачі осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як продовжити шлях до професійного успіху 09 січня 2025

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Щоб досягнути поставленої мети і захистити дипломні проекти вчасно студенти наполегливо працювали, застосув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти дипломних проектів студентів заочної та заочної скороченої форми навчання 20 лютого 2017

Майстер-клас із кавових коктейлів від успішного випускника, чемпіона України

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся яскравий майстер-клас з приготування коктейлів з кавою від талановитого випускника, магістра з готельно-ресторанної справи Владислава Дударя, чемпіона України в номінації «Кава-алкоголь» 2025, керівника напрямку розвитку кав’ярень і дріп-кави компанії Gemini Espresso. Освітній івент об’єднав здобувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас із кавових коктейлів від успішного випускника, чемпіона України 12 листопада 2025

Визначена краща академічна група університету

Після тривалої перерви в університеті відбувся конкурс на Кращу академічну групу НУХТ. Традиційно конкурс проводиться у два етапи: перший полягає у визначенні кращої групи на рівні факультету чи інституту, другий – на рівні університету. Критеріями для оцінювання кандидатів були середній навчальний бал, участь студентів конкурсної групи у благодійн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначена краща академічна група університету 20 листопада 2023