Н У Х Т

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

20 листопада 2018

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» була започаткована два роки тому кафедрою біотехнології і мікробіології нашого університету, яка першою в Україні розпочала підготовку інженерів-біотехнологів (http://btmb.com.ua/).

Цьогоріч у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції взяли участь науковці України, Польщі, Іспанії, Білорусі, Молдови, Вірменії та Болгарії. Слід відзначити широке коло учасників з Білорусі: Білоруський державний університет, Білоруський державний технологічний університет, Вітебська державна Ордена «Знак Пошани» академія ветеринарної медицини, СТОВ «ТрайплФарм», Інститут мікробіології НАН Білорусі.

Серед українських учасників – заклади вищої освіти, які готують біотехнологів: Національний університет харчових технологій, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеська національна академія харчових технологій, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний університет «Львівська політехніка», Національний фармацевтичний університет (м. Харків), а також Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». У роботі конференції взяли участь також співробітники установ Національної академії наук України: Інституту клітинної біології та генетичної інженерії, Київського національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського, Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції, ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки», Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного.

У збірнику матеріалів конференції представлені роботи, що відображають теоретичні та практичні аспекти розробки, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний усім учасникам і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

 

Опублікований: 20-11-2018
Читайте також:
Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс 15 грудня 2022

Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

На «відмінно»

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбувся захист дипломного проекту «Проект елеватора місткістю 70000 тонн в місті Томаківка Дніпропетровської області» на здобуття ОКР «Спеціаліст» зі спеціальності 7.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна» Ігорем Кокотіхіним. Науковий керівник проекту – доцент кафедри Олег Євтушенко. Е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «відмінно» 15 січня 2018

Вплив COVID-19 на туризм і сферу гостинності обговорили із відомими світовими фахівцями наші викладачі й студенти

5 травня 2020 року викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу разом із студентами слухали відомих представників сфери гостинності Європи та світу. Вебінар під назвою «SME’s in the HTL-Sector facing the COVID-19 Crisis» був присвячений розгляду питань подолання сектором «Гостинність, туризм та дозвілля» екзистенційної загрози COVID-19. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вплив COVID-19 на туризм і сферу гостинності обговорили із відомими світовими фахівцями наші викладачі й студенти 07 травня 2020