Н У Х Т

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

20 листопада 2018

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» була започаткована два роки тому кафедрою біотехнології і мікробіології нашого університету, яка першою в Україні розпочала підготовку інженерів-біотехнологів (http://btmb.com.ua/).

Цьогоріч у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції взяли участь науковці України, Польщі, Іспанії, Білорусі, Молдови, Вірменії та Болгарії. Слід відзначити широке коло учасників з Білорусі: Білоруський державний університет, Білоруський державний технологічний університет, Вітебська державна Ордена «Знак Пошани» академія ветеринарної медицини, СТОВ «ТрайплФарм», Інститут мікробіології НАН Білорусі.

Серед українських учасників – заклади вищої освіти, які готують біотехнологів: Національний університет харчових технологій, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеська національна академія харчових технологій, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний університет «Львівська політехніка», Національний фармацевтичний університет (м. Харків), а також Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». У роботі конференції взяли участь також співробітники установ Національної академії наук України: Інституту клітинної біології та генетичної інженерії, Київського національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського, Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції, ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки», Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного.

У збірнику матеріалів конференції представлені роботи, що відображають теоретичні та практичні аспекти розробки, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний усім учасникам і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

 

Опублікований: 20-11-2018
Читайте також:
Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком. Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 лютого 2021

Інфографіка від МОН щодо державних грантів для вступників

Міністерство освіти і науки попросило нагадати вступникам про неймовірну можливість для них отримати державний грант, що частково покриє витрати на навчання контрактників. Наш університет уже підписав відповідну угоду. Тож знайомимо з алгоритмом дій!      

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інфографіка від МОН щодо державних грантів для вступників 19 серпня 2024

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи

Магістранти-біотехнологи та здобувачі ступеня «Доктор філософії» з біотехнології разом із лекторкою дисциплін «Методи молекулярної біотехнології» та «Мікробні технології наночасток благородних металів» Оксаною Скроцькою прослухали онлайн-лекцію доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів А. Дрекселя (Університет Дрекселя, США), профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новітніми нанотехнологіями знайомляться здобувачі-біотехнологи 10 березня 2023

Магістранти серед членів наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва»

Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко стала членкинею наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» (ЦУЄНС). Основною метою діяльності ЦУЄНС є вивчення досві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед членів наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» 18 січня 2024