Н У Х Т

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

20 листопада 2018

ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації»

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації» була започаткована два роки тому кафедрою біотехнології і мікробіології нашого університету, яка першою в Україні розпочала підготовку інженерів-біотехнологів (http://btmb.com.ua/).

Цьогоріч у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції взяли участь науковці України, Польщі, Іспанії, Білорусі, Молдови, Вірменії та Болгарії. Слід відзначити широке коло учасників з Білорусі: Білоруський державний університет, Білоруський державний технологічний університет, Вітебська державна Ордена «Знак Пошани» академія ветеринарної медицини, СТОВ «ТрайплФарм», Інститут мікробіології НАН Білорусі.

Серед українських учасників – заклади вищої освіти, які готують біотехнологів: Національний університет харчових технологій, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеська національна академія харчових технологій, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний університет «Львівська політехніка», Національний фармацевтичний університет (м. Харків), а також Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка та Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». У роботі конференції взяли участь також співробітники установ Національної академії наук України: Інституту клітинної біології та генетичної інженерії, Київського національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського, Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції, ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки», Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького, Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного.

У збірнику матеріалів конференції представлені роботи, що відображають теоретичні та практичні аспекти розробки, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вдячний усім учасникам і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

 

Опублікований: 20-11-2018
Читайте також:
Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 травня 2021

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями. Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними доку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету 20 жовтня 2021

Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина»

18 березня в Науковому центрі «Український інститут вина» відбулася дегустація 21 зразка нових видів виноробної продукції, представлених вітчизняними підприємствами: ТОВ «ШампаньУкраїни», ТОВ «ВІНТРЕСТ», ТОВ «46 ПАРАЛЕЛЬ ВАЙН ГРУП», ДП «Харківський завод шампанських вин». У експертній групі працював завідувач кафедри біотехнології продуктів бродін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина» 19 березня 2021

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів у пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії. І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії 05 квітня 2018