Н У Х Т

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

05 квітня 2018

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу обговорили фахівці кафедри харчової хімії

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів у пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії.

Із доповіддю «Системи професійних тестувань у забезпеченні якості аналізу» на семінарі виступив к.х.н., асистент кафедри аналітичної хімії КНУ ім. Тараса Шевченка Микола Іщенко. Доповідач детально зупинився на типах міжлабораторних порівнянь, та з якою метою вони проводяться, діючих нормативних документах, які забезпечують тестування лабораторій, основних етапах проведення перевірки кваліфікації лабораторій. На конкретному прикладі була продемонстрована процедура проведення тестування лабораторій.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори кафедри Сергій Шульга, Олександр Перепелиця, доцент кафедри Веніамін Фоменко.

Семінар відбувся на високому рівні, змістовно, цікаво та дав його учасникам багато корисної інформації.

Опублікований: 05-04-2018
Читайте також:
Наука без кордонів

Викладачі кафедри харчової хімії, доценти Світлана Ковальова і Лариса Мазур разом із студенткою групи ТІ-2-2 Вікторією Коломієць взяли участь у роботі II International Scientific and Practical Conference "Science of the XXI Century: Problems and Prospects of Researches", організованої Науково-освітнім центром RS Global, що відбулася 18 січня 2018 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука без кордонів 03 лютого 2018

Ще одна наукова висота підкорена!

21 грудня на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.011 відбувся захист дисертації «Удосконалення технології сирів м’яких з козиного молока з прянощами» аспірантки Ірини Корольчук на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Харчові технології». Наукова керівниця – доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна наукова висота підкорена! 23 грудня 2021

На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася тепла профорієнтаційна зустріч зі вступниками. Відповідальна за профорієнтаційну роботу Віра Зуйко разом із завідувачками випускових кафедр Олександрою Нєміріч, Ларисою Шаран та Іриною Мельник розказала гостям по освітні програми факультету, відповідність їх трендам у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2021

Випускники магістратури отримали пропозиції про працевлаштування від компанії «Новофарм-Біосинтез»

Фармацевтична компанія «Новофарм-Біосинтез», що знаходиться у Новоград-Волинському, розвивається, будує нові виробничі потужності і розширює географію експорту продукції. Фахівці Компанії тісно співпрацюють з нашим університетом, постійно запрошують і щороку беруть на інженерні посади наших випускників з інжинірингу фармацевтичних і біотехнологічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники магістратури отримали пропозиції про працевлаштування від компанії «Новофарм-Біосинтез» 19 серпня 2021