18 березня в Науковому центрі «Український інститут вина» відбулася дегустація 21 зразка нових видів виноробної продукції, представлених вітчизняними підприємствами: ТОВ «ШампаньУкраїни», ТОВ «ВІНТРЕСТ», ТОВ «46 ПАРАЛЕЛЬ ВАЙН ГРУП», ДП «Харківський завод шампанських вин».
У експертній групі працював завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц. Фахівці оцінювали представлені зразки «всліпу» й констатували, що за усіма органолептичними показниками вони відповідають стандартам високої якості, а отже, набрали прохідні бали й будуть рекомендовані до виробництва. На думку членів комісії, найбільшим попитом серед молоді користуватимуться ігристі сидри із різноманітною смако-ароматичною гамою.
Крім того, під час заходу відбувся обмін примірниками Угоди про науково-технічну співпрацю нашого університету з НЦ «Український інститут вина» протягом наступних 5 років, що сприятиме покращенню підготовки фахівців і розширенню матеріально-технічної бази університету.. Також Анатолій Куц вручив генеральному директорові Української корпорації по виноградарській та виноробній промисловості Володимиру Кучеренку примірник тому 26, №6 журналу «Наукові праці НУХТ», в якому надруковане наукове дослідження останнього «Щодо кількісного вмісту метанолу у винах ізабельних сортів винограду та його вплив на здоров’я споживачів».