Н У Х Т

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

20 жовтня 2021

Цифрові інструменти Google для використання у викладацькій і науковій діяльності опановують викладачі університету

Сучасний освітній процес вимагає впровадження і використання сучасних інформаційних технологій. Особливо актуальним це стало в період дистанційного навчання, зумовленого карантинними обмеженнями.

Одним зі світових лідерів у сфері цифрових технологій є компанія Google. Серед її розробок – онлайн-інструменти для роботи з текстовими і табличними документами, презентаціями і формами опитування (тестування), організації віртуальних класів і проведення онлайн-зустрічей. Важливою перевагою всіх цих засобів є їх повна сумісність між собою та можливість взаємної інтеграції. Тому використання інструментів Google може бути суттєвою допомогою для підготовки й організації якісного навчального процесу, для самоорганізації та полегшення роботи викладача.

Розуміючи це, Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна організувало безоплатне навчання викладачів закладів вищої освіти на онлайн-курсі «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти».

Учасниками цього курсу стали і наші викладачі – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько, доцентка кафедри маркетингу Ірина Бойко, доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша та Богдан Пащенко, доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Дмитро Люлька та Роман Якобчук.

Протягом двох тижнів тривали лекційні й практичні заняття, що завершилися підсумковим тестуванням.

Курс містив п’ять модулів, кожний із яких складався з відеолекції, практичних завдань і підсумкового тесту. Розглядались актуальні питання: організація ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google; особливості та переваги Google Workspace for Education; робота з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях (комп’ютері і мобільному пристрої); створення та підтримання персонального інформаційного середовища викладача закладу вищої освіти.

Протягом курсу були опрацьовані додатки: Gmail, Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Keep, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, App Sheet, Google Презентації, Google Форми, Google Jamboard, Google Мої карти, знайомство з програмою «Місцевих експертів», Google Сайти, Google Тренди, Google Академія, Google Групи, Google Сповіщення, Доповнення до об'єктів Google Диску, Google Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace.

Виконавши всі вимоги, наші викладачі отримали сертифікати, але значно важливішою за цю формальну ознаку є той обсяг найсучаснішої інформації, що здатна значно прискорити і полегшити роботу в різних сферах викладацької діяльності. 

Опублікований: 20-10-2021
Читайте також:
Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам

Доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Іван Миколів 18 березня прочитав онлайн-лекцію «Інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції» здобувачам випускових груп спеціальностей «Ресторанне обслуговування» та «Харчові технології» відокремленого структурного підрозділу «Івано-франківс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інноваційне технологічне обладнання для виготовлення харчової продукції майбутнім рестораторам і технологам 19 березня 2025

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували

Наприкінці травня студенти групи ТІ-2-6 під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Світлани Тетеріної у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій» розпочали дослідження мікробіологічної забрудненості об’єктів навколишнього середовища. Вони зробили посіви повітря лекційних аудиторій, холу, підвалу, туалету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували 20 червня 2019

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому

Логічним завершенням переддипломної практики магістрантів-біотехнологів став захист підготовлених звітів. У цьому році деякі промислові підприємства обмежили доступ до виробництва через ситуацію з пандемією, але все ж ряд компаній, зокрема ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця», де здобувачі мали нагоду поглибити свої знання щодо валідації та квалі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому 02 листопада 2020

Профорієнтація зі смаком кави кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедру готельно-ресторанної справи разом із директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 44 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва. Зустрічала гостей згуртована профорієнтаційна команда у складі завідувачки кафедри Лариси Шаран, деканки факультету готельно-ресторанного та туристич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація зі смаком кави кафедри готельно-ресторанної справи 03 листопада 2025