Н У Х Т

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому

02 листопада 2020

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому

Логічним завершенням переддипломної практики магістрантів-біотехнологів став захист підготовлених звітів. У цьому році деякі промислові підприємства обмежили доступ до виробництва через ситуацію з пандемією, але все ж ряд компаній, зокрема ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця», де здобувачі мали нагоду поглибити свої знання щодо валідації та кваліфікації на виробництві, а також ПрАТ «Індар», де практиканти ознайомились із роботою відділу реєстрації та стандартизації, всіма силами сприяли поглибленню теоретичних знань, одержаних здобувачами під час вивчення профільних дисциплін.

На базі наукових установ – Інституту продовольчих ресурсів НААН України, Інституту експериментальної патології, онкології та радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАНУ, а також на базі кафедри біотехнології і мікробіології здобувачі-науковці працювали над систематизацією результатів отриманих у ході досліджень, доведенням ефективності запропонованих рішень, узагальненням отриманих даних і підготовкою матеріалів за результатами досліджень до публікації у фахових виданнях.

Попри всі обмеження, зумовлені COVІD-19, магістранти озброїлися додатковим професійним досвідом, а також виконали індивідуальне завдання, згідно зі тематикою майбутньої магістерської роботи, яке вони отримали від керівників ще до початку практики. Крім належного оформлення звіту, всі здобувачі підготували мультимедійні презентації для супроводу своїх доповідей на онлайн-захисті практики.

Комісія із захисту практики працювала два дні, протягом яких був заслуханий 21 магістрант. Слід відзначити, що деякі здобувачі досить креативно підійшли до реалізації поставлених завдань. Більшість магістрантів на захисті продемонстрували впевненість і високий рівень володіння матеріалом, як під час самої доповіді, так і у відповідях на питання членів комісії.

Зараз можна з упевненістю сказати, що здобуті під час практики знання та навички стануть у нагоді не лише під час виконання кваліфікаційної роботи, а й у подальшій професійній діяльності.

Здобувачі ОС «магістр» ІІ року навчання щиро вдячні адміністрації та співробітникам згаданих підприємств та установ за надану можливість розширити теоретичну і практичну базу здобутих знань, а колектив кафедри приєднується до слів вдячності та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 02-11-2020
Читайте також:
Наукова ідея в реальних умовах

16 листопада кафедра технології оздоровчих продуктів організувала та провела ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: якість, безпека, ефективність». Інтерес до тематики конференції постійно зростає, відповідно до того, як на світовому ринку зростають обсяги виробництва та реалізації продуктів озд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова ідея в реальних умовах 18 листопада 2022

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику

Серед інших розпочалася виробнича та переддипломна практика у магістрантів ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології. У цьому році здобувачі були направлені на підприємства міста Києва: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь» та Інститут продовольчих ресурсів Національної а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи ІІ року навчання вирушили на виробничу та переддипломну практику 07 вересня 2020

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу

Доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Євтушенко за участю асистента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віталія Пічкура провів для студентів групи ТХ-4-4 лабораторну роботу з дисципліни «Низькомолекулярні та екструзійні технології». Для студентів демонструвалася робота екструдера при переробленні кукуру...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедр технології зберігання і переробки зерна і технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели спільну лабораторну роботу 05 вересня 2018