На кафедру готельно-ресторанної справи разом із директоркою Наталією Бриковець завітали учні 9-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 44 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва.
Зустрічала гостей згуртована профорієнтаційна команда у складі завідувачки кафедри Лариси Шаран, деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та гарантки освітньої програми J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Віти Цирульнікової, заступниці декана Олени Тищенко, відповідального за профорієнтацію кафедри Андрія Собіна, доцентки Ольги Пушки, завідувачки лабораторії Аліни Ковтун.
Захід відбувся в межах системної профорієнтаційної роботи кафедри з цією школою. У лабораторії-ресторані на школярів чекала захоплива подорож у світ гостинності. Знайомство з освітньою діяльністю університету органічно поєдналося з практичним майстер-класом із приготування кавових напоїв від здобувача освіти четвертого курсу Романа Шкіля, який поділився професійними тонкощами майстерності бариста. Модерувала доцентка кафедри, лекторка дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» Ольга Пушка.
Дев’ятикласники не лише дізналися про особливості сортів кави «Арабіка» і «Робуста», а й занурилися у процес приготування напоїв – від вибору зерна до формування смако-ароматичного профілю. Учасники з ентузіазмом вчилися працювати з кавовим обладнанням, розвивали сенсорні навички та командну взаємодію. Майстер-клас став інтерактивною освітньою практикою, завдяки якій школярі відчули себе в ролі баристи, зрозуміти важливість професійних стандартів і побачити перспективи навчання в НУХТ. У затишній атмосфері учасники смакували кондитерські вироби з горнятком ароматної кави, спілкувалися з викладачами й студентами, які щиро ділилися власним досвідом навчання та професійного зростання.
Приємно відзначити, що цього дня результативна взаємодія кафедри готельно-ресторанної справи зі спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 44 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва фіналізувалася підписанням договору про співпрацю, адже вже не вперше учні цього освітнього закладу долучаються до заходів кафедри і університету. Свідчення успішної співпраці – серед здобувачів освіти спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» є випускники школи № 44 м. Києва.
Вдячні директорці Наталії Бриковець за спільнодію у професійному орієнтуванні учнівської молоді. Такі профорієнтаційні заходи допомагають школярам зробити усвідомлений вибір майбутньої професії та відчути себе частиною великої родини НУХТ.
Плідна співпраця зі спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 44 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва логічно продовжується в межах договору.