Н У Х Т

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

13 березня 2019

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

Міждисциплінарний підхід у навчанні відомий ще з античних часів, а останнім часом він набуває все більшу актуальність. Однак його практичне застосування в основному обмежується сферами вищої освіти й вивчення мов. У сфері ж середньої освіти даний підхід лише набуває популярності і поширення. Прихильники підходу вважають, що його правильне застосування може допомогти поліпшити якість освіти й краще підготувати учнів до дорослого життя.

Ось чому районний семінар вчителів природничих дисциплін Оболонського району м. Києва «Міждисциплінарність як продуктивний результат партнерської кооперації», на який були запрошені представники НУХТ, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько і методист Підготовчого відділення Маргарита Панасевич, став тим необхідним заходом, який покликаний зробити внесок у гармонізацію освітянських інновацій України і світу.

Семінар виявився дуже змістовним і корисним. Колеги-вчителі наочно продемонстрували переваги міждисциплінарного підходу, який полягає в об'єднанні біологічного, хімічного, географічного, економічного, а також психологічного, педагогічного й дослідницького підходів до вивчення природничих дисциплін, використання різних форм і методів, що сприяють формуванню в учнів в умовах школи природничої та економічної компетентності за допомогою високотехнологічного інформаційно-комунікаційного освітнього середовища.

У свою чергу, в своєму виступі Вікторія Красінько підкреслила значимість і міждисциплінарних підходів, і організації системи зовнішніх зв'язків, і профорієнтованості як вищої, так і середньої школи, які надзвичайно важливі для успішного здійснення освітньої діяльності. Скориставшись нагодою поспілкуватися з вчителями-«природничниками», які саме і опікуються підготовкою потенційних вступників із фахових для вступу до НУХТ дисциплін, Вікторія Олегівна ознайомила колег із особливостями освітньої діяльності університету, факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології, а також перевагами отримання фаху біотехнолога, який є яскравим прикладом отримання інтегрованої, міждисциплінарної освіти. Доповідач акцентувала увагу на можливості проведення біологічних і біотехнологічних майстер-класів, дослідницьких робіт МАН, як на базі кафедри, так і на базі шкіл.

Щиро вдячні адміністрації гімназії «Потенціал» за гостинне запрошення і теплий прийом і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 13-03-2019
Читайте також:
Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса прочитав гостьові лекції на тему «Чипси: секрети хрустких улюбленців» для здобувачів освіти трьох відокремлених структурних підрозділів нашого університету. Лекції прослухали студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Сум...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 березня 2025

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід 27 червня 2023

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

Літні канікули не проходять дарма ні для здобувачів-біотехнологів, які можуть поглиблювати свої фахові знання, беручи участь, наприклад, у Summer School в університеті Жешува (Польща), ні для викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які також залюбки удосконалюють свій професійний досвід. Цього разу к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School 11 липня 2022

Майстер-клас від бар-менеджера трендового закладу ресторанного господарства для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» лекторкою, доценткою кафедри готельно-ресторанної справи Ольгою Пушкою був організований майстер-клас з барного мистецтва. Його проводив бар-менеджер автентичного закладу ресторанного господарства «П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від бар-менеджера трендового закладу ресторанного господарства для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 11 жовтня 2023