Н У Х Т

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

13 березня 2019

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

Міждисциплінарний підхід у навчанні відомий ще з античних часів, а останнім часом він набуває все більшу актуальність. Однак його практичне застосування в основному обмежується сферами вищої освіти й вивчення мов. У сфері ж середньої освіти даний підхід лише набуває популярності і поширення. Прихильники підходу вважають, що його правильне застосування може допомогти поліпшити якість освіти й краще підготувати учнів до дорослого життя.

Ось чому районний семінар вчителів природничих дисциплін Оболонського району м. Києва «Міждисциплінарність як продуктивний результат партнерської кооперації», на який були запрошені представники НУХТ, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько і методист Підготовчого відділення Маргарита Панасевич, став тим необхідним заходом, який покликаний зробити внесок у гармонізацію освітянських інновацій України і світу.

Семінар виявився дуже змістовним і корисним. Колеги-вчителі наочно продемонстрували переваги міждисциплінарного підходу, який полягає в об'єднанні біологічного, хімічного, географічного, економічного, а також психологічного, педагогічного й дослідницького підходів до вивчення природничих дисциплін, використання різних форм і методів, що сприяють формуванню в учнів в умовах школи природничої та економічної компетентності за допомогою високотехнологічного інформаційно-комунікаційного освітнього середовища.

У свою чергу, в своєму виступі Вікторія Красінько підкреслила значимість і міждисциплінарних підходів, і організації системи зовнішніх зв'язків, і профорієнтованості як вищої, так і середньої школи, які надзвичайно важливі для успішного здійснення освітньої діяльності. Скориставшись нагодою поспілкуватися з вчителями-«природничниками», які саме і опікуються підготовкою потенційних вступників із фахових для вступу до НУХТ дисциплін, Вікторія Олегівна ознайомила колег із особливостями освітньої діяльності університету, факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології, а також перевагами отримання фаху біотехнолога, який є яскравим прикладом отримання інтегрованої, міждисциплінарної освіти. Доповідач акцентувала увагу на можливості проведення біологічних і біотехнологічних майстер-класів, дослідницьких робіт МАН, як на базі кафедри, так і на базі шкіл.

Щиро вдячні адміністрації гімназії «Потенціал» за гостинне запрошення і теплий прийом і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 13-03-2019
Читайте також:
Викладач кафедри готельно-ресторанної справи організувала майстер-клас для учнів київської гімназії

Викладач кафедри готельно-ресторанної справи, доцент Тетяна Сильчук організувала майстер-клас зі складання серветок для учнів у рамках святкування Дня гімназії № 59 ім. О. М. Бойченка м. Києва. Допомагали викладачу студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Олександра Марусяк (група ГС-2-8) з першокурсницями Анною Кім, Яною Бородавко, Юлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач кафедри готельно-ресторанної справи організувала майстер-клас для учнів київської гімназії 07 травня 2018

Цікаві кураторські години першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» під час цікавої кураторської години познайомилися з вітчизняним готельним підприємством. Організувала перше знайомство здобувачів освіти академічної групи ГС-1-5 з підприємством гостинності, тризірковим готелем Reikartz Raziotel наставниця, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві кураторські години першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 18 вересня 2023

Водопідготовка для фармацевтичних і харчових виробництв від генерального директора компанії ТОВ «Системи чистої води»

Студентам-біотехнологам 4-го курсу в рамках дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» лекцію з водопідготовки для фармацевтичних і харчових виробництв прочитав випускник нашого навчального закладу, старший викладач кафедри технології цукру і підготовки води, сертифікований спеціаліст із водопідготовки міжнародного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Водопідготовка для фармацевтичних і харчових виробництв від генерального директора компанії ТОВ «Системи чистої води» 12 листопада 2018

Мікробіологічний контроль – запорука успішного бізнесу переконалися четвертокурсники-біотехнологи

Про процеси первинного та вторинного забруднення сировини на етапах виробництва, заходи з контролю рівнів цього забруднення, урахування умов і термінів зберігання сировини та продукції на етапах її виробництва, забезпечення мікробіологічних показників безпечності сировини та готової продукції студенти-біотехнологи 4 курсу дізнаються з дисципліни «М...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологічний контроль – запорука успішного бізнесу переконалися четвертокурсники-біотехнологи 11 жовтня 2021