Н У Х Т

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

13 березня 2019

Міждисциплінарність і профорієнтованість – основа якісної сучасної освіти

Міждисциплінарний підхід у навчанні відомий ще з античних часів, а останнім часом він набуває все більшу актуальність. Однак його практичне застосування в основному обмежується сферами вищої освіти й вивчення мов. У сфері ж середньої освіти даний підхід лише набуває популярності і поширення. Прихильники підходу вважають, що його правильне застосування може допомогти поліпшити якість освіти й краще підготувати учнів до дорослого життя.

Ось чому районний семінар вчителів природничих дисциплін Оболонського району м. Києва «Міждисциплінарність як продуктивний результат партнерської кооперації», на який були запрошені представники НУХТ, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько і методист Підготовчого відділення Маргарита Панасевич, став тим необхідним заходом, який покликаний зробити внесок у гармонізацію освітянських інновацій України і світу.

Семінар виявився дуже змістовним і корисним. Колеги-вчителі наочно продемонстрували переваги міждисциплінарного підходу, який полягає в об'єднанні біологічного, хімічного, географічного, економічного, а також психологічного, педагогічного й дослідницького підходів до вивчення природничих дисциплін, використання різних форм і методів, що сприяють формуванню в учнів в умовах школи природничої та економічної компетентності за допомогою високотехнологічного інформаційно-комунікаційного освітнього середовища.

У свою чергу, в своєму виступі Вікторія Красінько підкреслила значимість і міждисциплінарних підходів, і організації системи зовнішніх зв'язків, і профорієнтованості як вищої, так і середньої школи, які надзвичайно важливі для успішного здійснення освітньої діяльності. Скориставшись нагодою поспілкуватися з вчителями-«природничниками», які саме і опікуються підготовкою потенційних вступників із фахових для вступу до НУХТ дисциплін, Вікторія Олегівна ознайомила колег із особливостями освітньої діяльності університету, факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології, а також перевагами отримання фаху біотехнолога, який є яскравим прикладом отримання інтегрованої, міждисциплінарної освіти. Доповідач акцентувала увагу на можливості проведення біологічних і біотехнологічних майстер-класів, дослідницьких робіт МАН, як на базі кафедри, так і на базі шкіл.

Щиро вдячні адміністрації гімназії «Потенціал» за гостинне запрошення і теплий прийом і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Опублікований: 13-03-2019
Читайте також:
Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів познайомили другокурсників із діяльністю підприємства «Фірма «Фавор»

Відповідно до навчального плану підготовки освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» на кафедрі технології молока і молочних продуктів триває ознайомлювально-виробнича практика для студентів другого курсу денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. Під керівництвом доцента кафедри Тетяни Осьм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології молока і молочних продуктів познайомили другокурсників із діяльністю підприємства «Фірма «Фавор» 09 лютого 2018

Студенти Вінницького коледжу НУХТ – переможці студентського обласного конкурсу

На базі Вінницького коледжу НУХТ відбувся обласний студентський конкурс «Кращий за професією (транспортні дисципліни)», що проводився в рамках роботи обласного методичного об’єднання викладачів транспортних дисциплін коледжів і технікумів Вінниччини. У конкурсі взяли участь команди п’яти навчальних закладів. Конкурсанти змагались у номінаціях: зна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу НУХТ – переможці студентського обласного конкурсу 04 червня 2018

Здобувачі ступеня «Доктор філософії» опановують педагогічну майстерність

Згідно з програмою педагогічної практики аспірант першого року навчання кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Навчально-наукового інституту харчових технологій Ренат Танчик провів онлайн практичне заняття з дисципліни «Моніторинг виробничих процесів» для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеню ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ступеня «Доктор філософії» опановують педагогічну майстерність 23 лютого 2023

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно працює над реалізацією українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» (керівники проєкту – професори Тамара Носенко та Роланд Людвіг). Учасником проєкту з австрійської сторон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету 09 грудня 2021