Н У Х Т

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

11 липня 2022

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

Літні канікули не проходять дарма ні для здобувачів-біотехнологів, які можуть поглиблювати свої фахові знання, беручи участь, наприклад, у Summer School в університеті Жешува (Польща), ні для викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які також залюбки удосконалюють свій професійний досвід. Цього разу к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова, к.т.н., доцент Юрій Резніченко та асистентка Тетяна Сулейко долучилися до ХVII International Bio Summer School «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine», започаткованої ще в далекому 2006 році співробітниками Одеського національного університету імені І.І.Мечникова.

Протягом двох тижнів викладачі знайомилися зі здобутками видатних вчених у галузі молекулярної біології, біотехнології та біомедицини. Географія доповідачів була надзвичайно широкою – Аргентина, Франція, Бельгія, Великобританія, Канада, Грузія, Німеччина, Нідерланди, Польща, Іспанія, Швеція, США і, звичайно ж, Україна.

Уявити всі численні наукові звання та досягнення спікерів Summer School просто не виявляється можливим: від члена Королівського хімічного товариства, віце-президента Грузинської асоціації загальної та прикладної мікробіології, президента Українського товариства імунології, алергії та імунореабілітації до біотехнолога фармацевтичної компанії «Юрія-Фарм» та патологоанатома з м. Дніпро.

Тематика наукових досліджень вельмишановних спікерів була настільки різнобічною та всеохоплюючою, що, здається, не залишилося жодного наукового «know how», про яке б не подискутували учасники Summer School. Приємно відзначити відкритість і позитивність настрою доповідачів, які радо відповідали на запитання щодо своїх досліджень, пояснювали незрозумілі моменти та надихали власним прикладом слухачів лекторію до всебічного розвитку. Також слід зазначити, що учасники літньої школи мають чималий науковий, а більшість із них і педагогічний досвід, чим радо ділилися з усіма присутніми.

Неможна не згадати і слова підтримки та захоплення героїзмом українського народу, що звучали з вуст майже кожного іноземного спікера. Віра в світле майбутнє України живе не лише в нас, у цьому впевнена вся прогресивна світова спільнота.

Наші викладачі вдячні організаторам за чудові два тижні захопливих лекцій, за настрій, за знання, за віру в майбутнє й впевнені, що це не остання зустріч. Слід лише дочекатися International Bio Summer School у 2023 році! 

Опублікований: 11-07-2022
Читайте також:
Третьокурсники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у «Немішаївському агротехнічному коледжі»

Згідно з планом заходів із профорієнтаційної роботи кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів на поточний навчальний рік студенти групи МЯ-3ск Тетяна Шевченко, Валентина Манькова та Марія Кисленко відвідали свою першу Альма матер – відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Немішаївський агротех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у «Немішаївському агротехнічному коледжі» 28 жовтня 2019

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки

Наші викладачки активно долучаються не тільки до освітніх і наукових заходів, а і до різноманітних громадських ініціатив. Зокрема доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій стала учасницею першого жі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки 21 липня 2023

Викладачі кафедри фінансів працюють над розширенням географії майбутніх здобувачів

Минулого тижня викладачі кафедри фінансів презентували спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» у Київському фаховому коледжі архітектури, будівництва та дизайну, Звенигородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів (Черкаська обл.), Вашківецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів і НВК «Вашківецька гімназія ім. І. Бажанськог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фінансів працюють над розширенням географії майбутніх здобувачів 25 жовтня 2023

Про сучасні коагулянти для виробництва сирів дізналися здобувачі на гостьовій лекцій від провідного фахівця ТОВ «Хр. Хансен Україна»

20 грудня 2022 року здобувачі освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансен Україна», кандидата технічних наук, випускника кафедри технології молока і моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні коагулянти для виробництва сирів дізналися здобувачі на гостьовій лекцій від провідного фахівця ТОВ «Хр. Хансен Україна» 21 грудня 2022