Н У Х Т

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

11 липня 2022

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

Літні канікули не проходять дарма ні для здобувачів-біотехнологів, які можуть поглиблювати свої фахові знання, беручи участь, наприклад, у Summer School в університеті Жешува (Польща), ні для викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які також залюбки удосконалюють свій професійний досвід. Цього разу к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова, к.т.н., доцент Юрій Резніченко та асистентка Тетяна Сулейко долучилися до ХVII International Bio Summer School «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine», започаткованої ще в далекому 2006 році співробітниками Одеського національного університету імені І.І.Мечникова.

Протягом двох тижнів викладачі знайомилися зі здобутками видатних вчених у галузі молекулярної біології, біотехнології та біомедицини. Географія доповідачів була надзвичайно широкою – Аргентина, Франція, Бельгія, Великобританія, Канада, Грузія, Німеччина, Нідерланди, Польща, Іспанія, Швеція, США і, звичайно ж, Україна.

Уявити всі численні наукові звання та досягнення спікерів Summer School просто не виявляється можливим: від члена Королівського хімічного товариства, віце-президента Грузинської асоціації загальної та прикладної мікробіології, президента Українського товариства імунології, алергії та імунореабілітації до біотехнолога фармацевтичної компанії «Юрія-Фарм» та патологоанатома з м. Дніпро.

Тематика наукових досліджень вельмишановних спікерів була настільки різнобічною та всеохоплюючою, що, здається, не залишилося жодного наукового «know how», про яке б не подискутували учасники Summer School. Приємно відзначити відкритість і позитивність настрою доповідачів, які радо відповідали на запитання щодо своїх досліджень, пояснювали незрозумілі моменти та надихали власним прикладом слухачів лекторію до всебічного розвитку. Також слід зазначити, що учасники літньої школи мають чималий науковий, а більшість із них і педагогічний досвід, чим радо ділилися з усіма присутніми.

Неможна не згадати і слова підтримки та захоплення героїзмом українського народу, що звучали з вуст майже кожного іноземного спікера. Віра в світле майбутнє України живе не лише в нас, у цьому впевнена вся прогресивна світова спільнота.

Наші викладачі вдячні організаторам за чудові два тижні захопливих лекцій, за настрій, за знання, за віру в майбутнє й впевнені, що це не остання зустріч. Слід лише дочекатися International Bio Summer School у 2023 році! 

Опублікований: 11-07-2022
Читайте також:
Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 жовтня 2019

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбувся святковий онлайн-захід «Christmas», який організувала та провела викладачка Наталія Божок спільно з давнім партнером кафедри Stuart Snuggs зі студентами 1 курсу факультету автоматизації і комп’ютерних систем. За гарною традицією студенти з викладачами розпочали захід із обговоре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції святкування Різдва в Україні та США порівнювали здобувачі у рамках святкового онлайн-заходу 11 грудня 2020

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити

28 і 29 травня завідувачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професоркою Олександрою Нєміріч проведений екзамен із дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск. Екзамен відбувся із забезпеченням ідентифікації особи здобувача за допомогою відеоконферен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-скороченики кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно складають іспити 01 червня 2020

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила. Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила 09 грудня 2021