Н У Х Т

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

11 липня 2022

Набираємося досвіду у спікерів International Bio Summer School

Літні канікули не проходять дарма ні для здобувачів-біотехнологів, які можуть поглиблювати свої фахові знання, беручи участь, наприклад, у Summer School в університеті Жешува (Польща), ні для викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які також залюбки удосконалюють свій професійний досвід. Цього разу к.б.н., доцентка Світлана Старовойтова, к.т.н., доцент Юрій Резніченко та асистентка Тетяна Сулейко долучилися до ХVII International Bio Summer School «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine», започаткованої ще в далекому 2006 році співробітниками Одеського національного університету імені І.І.Мечникова.

Протягом двох тижнів викладачі знайомилися зі здобутками видатних вчених у галузі молекулярної біології, біотехнології та біомедицини. Географія доповідачів була надзвичайно широкою – Аргентина, Франція, Бельгія, Великобританія, Канада, Грузія, Німеччина, Нідерланди, Польща, Іспанія, Швеція, США і, звичайно ж, Україна.

Уявити всі численні наукові звання та досягнення спікерів Summer School просто не виявляється можливим: від члена Королівського хімічного товариства, віце-президента Грузинської асоціації загальної та прикладної мікробіології, президента Українського товариства імунології, алергії та імунореабілітації до біотехнолога фармацевтичної компанії «Юрія-Фарм» та патологоанатома з м. Дніпро.

Тематика наукових досліджень вельмишановних спікерів була настільки різнобічною та всеохоплюючою, що, здається, не залишилося жодного наукового «know how», про яке б не подискутували учасники Summer School. Приємно відзначити відкритість і позитивність настрою доповідачів, які радо відповідали на запитання щодо своїх досліджень, пояснювали незрозумілі моменти та надихали власним прикладом слухачів лекторію до всебічного розвитку. Також слід зазначити, що учасники літньої школи мають чималий науковий, а більшість із них і педагогічний досвід, чим радо ділилися з усіма присутніми.

Неможна не згадати і слова підтримки та захоплення героїзмом українського народу, що звучали з вуст майже кожного іноземного спікера. Віра в світле майбутнє України живе не лише в нас, у цьому впевнена вся прогресивна світова спільнота.

Наші викладачі вдячні організаторам за чудові два тижні захопливих лекцій, за настрій, за знання, за віру в майбутнє й впевнені, що це не остання зустріч. Слід лише дочекатися International Bio Summer School у 2023 році! 

Опублікований: 11-07-2022
Читайте також:
Магістранти опановують нанотехнології

Сучасна нанотехнологія є однією з найперспективніших галузей науки, адже дослідження властивостей наночастинок відкриває нові можливості для створення матеріалів із унікальними характеристиками Магістранти-хімтехнологи під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, к.х.н. Галини Біл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують нанотехнології 10 жовтня 2025

Нові горизонти професійного розвитку наших викладачів

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції підтримує ініціативи професійного розвитку та заохочує колег до участі у глобальних заходах, які формують майбутнє освіти, комунікацій і технологій. Так, 18 і 19 вересня 2025 року асистентка кафедри Марія Омельченко взяла участь у двох потужних ініціативах – міжнародному вебінарі Zoomtopia EME...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти професійного розвитку наших викладачів 19 вересня 2025

Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для багатопараметричного аналізу харчових продуктів». Асистентка кафедри Ася Калініченко доповідала про можливості використання розробленого інтелектуального електронного носа для розв’язання задач ідентифікації, виявлення фальсифікації, оціню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 24 травня 2021

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Доцентом кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олегом Галенком була організована та проведена надзвичайно цікава гостьова online-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри. Лекцію також відвідали завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та усі викладачі. Тема лекції – «Екологічні інновації в Республіці Польща на м’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 13 квітня 2021