Н У Х Т

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

19 березня 2025

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса прочитав гостьові лекції на тему «Чипси: секрети хрустких улюбленців» для здобувачів освіти трьох відокремлених структурних підрозділів нашого університету. Лекції прослухали студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Сумського фахового коледжу та Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму.

Безумовно, сучасна молодь дуже полюбляє чипси, різноманітний асортимент яких може задовольнити будь кого. Проте, мало хто зі студентів знає про весь асортимент різних видів чипсів і про різноманітні картоплепродукти, які можуть використовуватися для приготування страв у домашніх умовах, а також і для виробництва інших харчових продуктів. Про всі картоплепродукти та їх характеристики студенти дізналися на лекціях професора Володимира Ковбаси.

Зважаючи на важливість якості сировини, зокрема картоплі, для виробництва чипсів, Володимир Ковбаса значну увагу приділив її хімічному складу та властивостям, характеристикам сортів, звернувши увагу на сорти української селекції.

Слухачі лекцій також дізналися про призначення та параметри технологічних процесів, що відбуваються під час виробництва чипсів, їх вплив на готову продукцію. Лектор наводив багато прикладів з виробництва, зокрема щодо технологічного обладнання та особливостей його роботи, застосування різних технологічних прийомів, що забезпечують одержання якісної продукції та зниження витрат тощо.

Тож лекція професора Володимира Ковбаси була не лише цікавою, але й дуже насиченою інформацією, важливою для юних технологів, що спонукатиме їх до більш глибокого вивчення і розуміння технології чипсів та інших картоплепродуктів. Навівши приклади результатів досліджень технології чипсів, проведених на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, лектор закликав усіх учасників бути допитливими, не боятися досліджувати та створювати нові продукти.

Опублікований: 19-03-2025
Читайте також:
Останні етапи вступної кампанії до бакалаврату

16 серпня завершилися строки вибору вступниками до бакалаврату місця навчання (виконання вимог до зарахування) на місця за кошти фізичних та юридичних осіб на небюджетні конкурсні пропозиції та на відкриті і фіксовані конкурсні пропозиції. Наразі в університеті триває зарахування вступників на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб. Ректор О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останні етапи вступної кампанії до бакалаврату 18 серпня 2023

Підвищення кваліфікації викладачів інженерно-технічного інституту

Викладачі Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого завершили навчання в рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу для України». За результатами навчання слухачі опанували знання та навички зі сучасної промислової гідравліки, основ мехатроніки, огляду давачів та їх використання для керування технологічними процес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації викладачів інженерно-технічного інституту 13 березня 2024

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів»

З 12 по 16 листопада 2018 р. у Сумському коледжі харчової промисловості  НУХТ відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».Заходи, що відбулися в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» 19 листопада 2018

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання

21 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти магістрантів денної форми навчання за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія засідала у дві зміни і оцінила 13 представлених робіт. Аудиторія, де проходив захист, була багатолюдною, адже підтримати своїх колег прийшли студенти 3 і 4 курсів бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій: завершилися захисти магістрів-біотехнологів денної форми навчання 22 лютого 2019