Н У Х Т

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

19 березня 2025

Секрети хрустких улюбленців розкриває завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса прочитав гостьові лекції на тему «Чипси: секрети хрустких улюбленців» для здобувачів освіти трьох відокремлених структурних підрозділів нашого університету. Лекції прослухали студенти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості, Сумського фахового коледжу та Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму.

Безумовно, сучасна молодь дуже полюбляє чипси, різноманітний асортимент яких може задовольнити будь кого. Проте, мало хто зі студентів знає про весь асортимент різних видів чипсів і про різноманітні картоплепродукти, які можуть використовуватися для приготування страв у домашніх умовах, а також і для виробництва інших харчових продуктів. Про всі картоплепродукти та їх характеристики студенти дізналися на лекціях професора Володимира Ковбаси.

Зважаючи на важливість якості сировини, зокрема картоплі, для виробництва чипсів, Володимир Ковбаса значну увагу приділив її хімічному складу та властивостям, характеристикам сортів, звернувши увагу на сорти української селекції.

Слухачі лекцій також дізналися про призначення та параметри технологічних процесів, що відбуваються під час виробництва чипсів, їх вплив на готову продукцію. Лектор наводив багато прикладів з виробництва, зокрема щодо технологічного обладнання та особливостей його роботи, застосування різних технологічних прийомів, що забезпечують одержання якісної продукції та зниження витрат тощо.

Тож лекція професора Володимира Ковбаси була не лише цікавою, але й дуже насиченою інформацією, важливою для юних технологів, що спонукатиме їх до більш глибокого вивчення і розуміння технології чипсів та інших картоплепродуктів. Навівши приклади результатів досліджень технології чипсів, проведених на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів, лектор закликав усіх учасників бути допитливими, не боятися досліджувати та створювати нові продукти.

Опублікований: 19-03-2025
Читайте також:
Відзнака за актуальність дослідження

За підсумками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування» у 2022-2023 навчальному році, який відбувся на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» здобувачка кафедри обліку і аудиту Марія Соболюк відзначена в номінації «За актуальність дослідження». Керівниця роботи – к.е.н., доцент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнака за актуальність дослідження 15 червня 2023

32 кілометри шляху подолали першокурсники спеціальності «Туризм» під час літньої навчальної практики

З 18 по 24 червня в м. Коростишів Житомирської областівідбулася літня навчальна практика студентів 1 курсу спеціальності 242 «Туризм». Тижнева програма практики складалася з двох частин: наметового містечка, що розташовувалося у Коростишівському кар’єрі, та сплаву по річці Тетерів – загалом, студентами були подолані 32 кілометри шляху. Під час пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

32 кілометри шляху подолали першокурсники спеціальності «Туризм» під час літньої навчальної практики 27 червня 2018

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах

Міністерство освіти і науки розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах. Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах 15 липня 2019

Найвища нагорода Чемпіонату України зі спортивного орієнтування – у скарбничці нашого здобувача!

19-21 квітня 2024 року в місті Київ відбувся Чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки, ветерани, спринтерські дистанції), Кубок України (етапи) зі спортивного орієнтування. У змаганнях взяли участь понад 600 спортсменів із 18 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Міністерство молоді та спорту України, Федерація спортивног...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найвища нагорода Чемпіонату України зі спортивного орієнтування – у скарбничці нашого здобувача! 26 квітня 2024