9 лютого 2023 року відбулося розширене засідання кафедри технології консервування та робочих груп освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» і «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів».
До роботи також долучилися доцентка кафедри харчових технологій Уманського національного університету садівництва Яна Євчук, випускниці минулих років Аліна Корженівська, Олена Магденко, Катерина Лісницька, Олена Терещенко та здобувачі освіти, що навчаються за цими освітніми програмами зараз.
Гарант освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», професор Віталій Шутюк представив результати локального моніторингу матеріалів двох програм, навів їх сильні та слабкі сторони, розповів про можливості і перспективи розвитку. Особливу увагу він акцентував на аналізі зауважень, зроблених експертною групою та галузевою експертною радою НАЗЯВО під час акредитації.
Висловлені пропозиції будуть враховані при підготовці оновленої редакції освітньо-професійних програм, які вже наприкінці лютого їх гаранти та робочі групи представлять на громадське обговорення.