Н У Х Т

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

27 червня 2023

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійного бюро Коньяку (Франція). Зауважимо, що українська сторона вперше в історії отримала запрошення від представників французького офісу.

Курс складався з чотирьох теоретичних і практичних модулів. Спочатку учасники брали участь у навчальних модулях онлайн, щоб поглибити свої знання. А 19-23 червня відбулося практичне навчання у місті Коньяк, що на заході Франції.

Під час навчальної поїздки слухачі не тільки ознайомилися з технічними тонкощами виробництва коньяку, а й отримали необхідні відповіді з юридичних питань, пов’язаних із дистрибуцією виробленої продукції та товарними знаками.

Учасники поїздки з ентузіазмом відточували майстерність правильного смакування коньячних спиртів, які є основою коньячного виробництва під час дегустації та оцінювання окремих ароматів коньяку під керівництвом амбасадора коньячного бюро Давіда Буало. Вони досліджували нюанси та складність низки витриманих коньяків, включаючи V.S., V.S.O.P., X.O. та Extra OLD, а також презентували французьким колегам українські коньяки. Відгуки були позитивними, що відзначило виняткову майстерність українських виробників.

Також слухачі курсу відвідали виноробну експериментальну платформу Fougerat, де заслухали доповідь щодо виведення нових резистентних сортів винограду для виробництва коньяків, аналізу їхніх біоекологічних особливостей і продуктивності, фітозахисту тощо. Побували на бондарні TARANSAUD, де познайомилися з процесом виробництва бочок для вина та коньяку, та на найбільшому в регіоні Коньяк дистиляційному підприємстві GALIENNE, що належить MARTELL, обладнаному найновішим класичним обладнанням для дистиляції. Крім того, відвідували станцію виноробства, лабораторію та технічну залу, де ознайомилися з новітніми технологічними здобутками галузі, які тут відмінно поєднуються із найкращими коньячними традиціями. Не оминули увагою питання контролю якості та безпеки.

Фіналом поїздки стало підписання спільної офіційної Угоди про співпрацю, яка відкриває широкі можливості не тільки для професіоналів і досвідчених спеціалістів, а й для молодих фахівців, які тільки починають свою наукову діяльність і потребують підтримки на шляху до розвитку української виноробної індустрії.

В останній день перебування у місті Коньяк відбулася офіційна церемонія, під час якої були вручені сертифікати про успішне проходження навчальної програми. Як зазначили її організатори, активна участь наших учасників сприяла не тільки обміну досвідом і взаємному збагаченню на міжнародному рівні, а й відкрила додаткові можливості для інших фахівців розширити горизонти своїх знань й покращити професійну компетентність.

Наша викладачка вдячна керівництву «Укрвинпром» і Національного міжпрофесійного бюро Коньяку за можливість проходження цього стажування, у рамках якого отримала безцінні знання та досвід з історії галузі, екологічного впливу виробництва, сталого розвитку та цифрових технологій, питань інтелектуальної власності та охорони найменування за місцем походження товару.

Опублікований: 27-06-2023
Читайте також:
Нові поповнення книжкової полички

Науково-технічна бібліотека університету пропонує до уваги користувачів черговий випуск інформаційного бюлетеня «Нові надходження». Випуск містить відомості про видання, в тому числі й періодичні, що надійшли до фонду бібліотеки у травні-червні поточного року. У ньому подано повний бібліографічний опис видань та інформацію про кількість примірникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові поповнення книжкової полички 11 липня 2024

Круглий стіл «Hospitality Challenges 2022-2023»

Кафедрою іноземних мов професійного спрямування був проведений круглий стіл «Hospitality Challenges 2022- 2023» за участю студентів 1-4 курсів університету та викладачів кафедри.  До обговорення були запропоновані найактуальніші питання розвитку туристичного бізнесу в 2022- 2023 рр.: Hospitality: New Era of Digital Marketing (Туристичний бізнес: н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круглий стіл «Hospitality Challenges 2022-2023» 09 грудня 2022

Перший випускний 2021 року

29 січня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2021 року. Із привітальним словом до випускників звернулися адміністрація навчального закладу та викладачі, які привітали винуватців свята. На підставі рішення кваліфікац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший випускний 2021 року 01 лютого 2021

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії, до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим.. Ще на етапі вступних випробувань до магістратури здобувачка освіти кафедри біотехнології і мікробіології Софія Цапко розуміла, що свій магістерський проєкт хотіла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів. При фі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Per aspera ad magisterium 18 грудня 2020