Н У Х Т

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

27 червня 2023

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійного бюро Коньяку (Франція). Зауважимо, що українська сторона вперше в історії отримала запрошення від представників французького офісу.

Курс складався з чотирьох теоретичних і практичних модулів. Спочатку учасники брали участь у навчальних модулях онлайн, щоб поглибити свої знання. А 19-23 червня відбулося практичне навчання у місті Коньяк, що на заході Франції.

Під час навчальної поїздки слухачі не тільки ознайомилися з технічними тонкощами виробництва коньяку, а й отримали необхідні відповіді з юридичних питань, пов’язаних із дистрибуцією виробленої продукції та товарними знаками.

Учасники поїздки з ентузіазмом відточували майстерність правильного смакування коньячних спиртів, які є основою коньячного виробництва під час дегустації та оцінювання окремих ароматів коньяку під керівництвом амбасадора коньячного бюро Давіда Буало. Вони досліджували нюанси та складність низки витриманих коньяків, включаючи V.S., V.S.O.P., X.O. та Extra OLD, а також презентували французьким колегам українські коньяки. Відгуки були позитивними, що відзначило виняткову майстерність українських виробників.

Також слухачі курсу відвідали виноробну експериментальну платформу Fougerat, де заслухали доповідь щодо виведення нових резистентних сортів винограду для виробництва коньяків, аналізу їхніх біоекологічних особливостей і продуктивності, фітозахисту тощо. Побували на бондарні TARANSAUD, де познайомилися з процесом виробництва бочок для вина та коньяку, та на найбільшому в регіоні Коньяк дистиляційному підприємстві GALIENNE, що належить MARTELL, обладнаному найновішим класичним обладнанням для дистиляції. Крім того, відвідували станцію виноробства, лабораторію та технічну залу, де ознайомилися з новітніми технологічними здобутками галузі, які тут відмінно поєднуються із найкращими коньячними традиціями. Не оминули увагою питання контролю якості та безпеки.

Фіналом поїздки стало підписання спільної офіційної Угоди про співпрацю, яка відкриває широкі можливості не тільки для професіоналів і досвідчених спеціалістів, а й для молодих фахівців, які тільки починають свою наукову діяльність і потребують підтримки на шляху до розвитку української виноробної індустрії.

В останній день перебування у місті Коньяк відбулася офіційна церемонія, під час якої були вручені сертифікати про успішне проходження навчальної програми. Як зазначили її організатори, активна участь наших учасників сприяла не тільки обміну досвідом і взаємному збагаченню на міжнародному рівні, а й відкрила додаткові можливості для інших фахівців розширити горизонти своїх знань й покращити професійну компетентність.

Наша викладачка вдячна керівництву «Укрвинпром» і Національного міжпрофесійного бюро Коньяку за можливість проходження цього стажування, у рамках якого отримала безцінні знання та досвід з історії галузі, екологічного впливу виробництва, сталого розвитку та цифрових технологій, питань інтелектуальної власності та охорони найменування за місцем походження товару.

Опублікований: 27-06-2023
Читайте також:
«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-4-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», відвідали пивоварню «Carlsberg». Київський пивоварний завод був офіційно відкритий 7 червня 2004 року, і на сьогодні він є найсучаснішим пивоварним заводом в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам 11 січня 2019

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалася серія захистів кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Екзаменаційна комісія працює у складі: завідувача кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами 20 червня 2023

Студентка хімік-технолог стала першою практиканткою «КФФ Трейд»

2018 рік став важливим для компанії ТОВ «КФФ Трейд», адже у цьому році вона відзначила своє двадцятиріччя присутності на ринку, і вперше взяла під своє крило студента для проходження виробничої і переддипломної практики. І не випадково першою практиканткою ТОВ «КФФ Трейд» стала студентка хімік-технолог 4-го курсу саме нашого університету  Катерина ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка хімік-технолог стала першою практиканткою «КФФ Трейд» 24 лютого 2018

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі

З 24 лютого по 3 березня 2024 року у Версальському виставковому центрі працює 60-й Сільськогосподарський салон. Цього року його тема – «Ґрунт і земля: життя в наших руках». Тут відвідувачів різного віку запрошують зустрітися з фермерами та професіоналами галузі, ознайомитися з різноманітними видами діяльності та послугами, що пропонуються в аграрно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі 28 лютого 2024