Н У Х Т

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

27 june 2023

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійного бюро Коньяку (Франція). Зауважимо, що українська сторона вперше в історії отримала запрошення від представників французького офісу.

Курс складався з чотирьох теоретичних і практичних модулів. Спочатку учасники брали участь у навчальних модулях онлайн, щоб поглибити свої знання. А 19-23 червня відбулося практичне навчання у місті Коньяк, що на заході Франції.

Під час навчальної поїздки слухачі не тільки ознайомилися з технічними тонкощами виробництва коньяку, а й отримали необхідні відповіді з юридичних питань, пов’язаних із дистрибуцією виробленої продукції та товарними знаками.

Учасники поїздки з ентузіазмом відточували майстерність правильного смакування коньячних спиртів, які є основою коньячного виробництва під час дегустації та оцінювання окремих ароматів коньяку під керівництвом амбасадора коньячного бюро Давіда Буало. Вони досліджували нюанси та складність низки витриманих коньяків, включаючи V.S., V.S.O.P., X.O. та Extra OLD, а також презентували французьким колегам українські коньяки. Відгуки були позитивними, що відзначило виняткову майстерність українських виробників.

Також слухачі курсу відвідали виноробну експериментальну платформу Fougerat, де заслухали доповідь щодо виведення нових резистентних сортів винограду для виробництва коньяків, аналізу їхніх біоекологічних особливостей і продуктивності, фітозахисту тощо. Побували на бондарні TARANSAUD, де познайомилися з процесом виробництва бочок для вина та коньяку, та на найбільшому в регіоні Коньяк дистиляційному підприємстві GALIENNE, що належить MARTELL, обладнаному найновішим класичним обладнанням для дистиляції. Крім того, відвідували станцію виноробства, лабораторію та технічну залу, де ознайомилися з новітніми технологічними здобутками галузі, які тут відмінно поєднуються із найкращими коньячними традиціями. Не оминули увагою питання контролю якості та безпеки.

Фіналом поїздки стало підписання спільної офіційної Угоди про співпрацю, яка відкриває широкі можливості не тільки для професіоналів і досвідчених спеціалістів, а й для молодих фахівців, які тільки починають свою наукову діяльність і потребують підтримки на шляху до розвитку української виноробної індустрії.

В останній день перебування у місті Коньяк відбулася офіційна церемонія, під час якої були вручені сертифікати про успішне проходження навчальної програми. Як зазначили її організатори, активна участь наших учасників сприяла не тільки обміну досвідом і взаємному збагаченню на міжнародному рівні, а й відкрила додаткові можливості для інших фахівців розширити горизонти своїх знань й покращити професійну компетентність.

Наша викладачка вдячна керівництву «Укрвинпром» і Національного міжпрофесійного бюро Коньяку за можливість проходження цього стажування, у рамках якого отримала безцінні знання та досвід з історії галузі, екологічного впливу виробництва, сталого розвитку та цифрових технологій, питань інтелектуальної власності та охорони найменування за місцем походження товару.

Published on: 27-06-2023
Read also:
«Генеральна репетиція» здобувачів-бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології

За два тижні до засідань екзаменаційної комісії на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних робіт студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Здобувачі 4 курсу представили на попередній захист 38 робіт інженерного та 3 роботи науково-інженерного спрямування. Для виконан...

READ YOURSELF

«Генеральна репетиція» здобувачів-бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології 04 june 2021

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів

Завершили своє навчання бакалаври спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Рубіжна риска була підведена під час захистів дипломних проєктів, які заслухала Екзаменаційна комісія у складі завідувачки кафедри, професорки Тамари Носенко та доцентів кафедри Наталії Сабадаш, Тетяни Бойчук, Олени Подобій. В умовах карантину багато часу та зус...

READ YOURSELF

Рубіжна риска здобувачів-хімтехнологів 10 july 2020

Обмін досвідом у рамках сертифікатних програм

У рамках реалізації сертифікатних програм «Традиції і тренди промислового та крафтового виробництва ковбас» і «М'ясні делікатеси: крафтові традиції та промислові інновації» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів у весняному семестрі, під керівництвом завідувача кафедри Василя Пасічного відбулися два майстер-класи за участю директора ТОВ «Пріо...

READ YOURSELF

Обмін досвідом у рамках сертифікатних програм 28 april 2025

Свято індустрії краси

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко презентувала освітні програми кафедри з підготовки фахівців для косметичної галузі «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» на XX спеціаліз...

READ YOURSELF

Свято індустрії краси 19 september 2025