Н У Х Т

Наші здобувачі освіти – активні учасники закордонних конференцій

26 травня 2021

Наші здобувачі освіти – активні учасники закордонних конференцій

Наукова весна в університеті триває. Наші здобувачі освіти й викладачі активно долучаються до наукових заходів колег із інших закладів освіти та наукових установ, у тому числі й зарубіжних.

Творча молодь НУХТ – аспірант кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Борис Михайлик і магістрантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Царук представили свої наукові розробки на щорічній науковій конференції молодих вчених, яка нещодавно відбулась у Русенському університеті (Болгарія).

Тема доповіді Бориса Михайлика стосувалася удосконалення процесу та обладнання для пакування харчових продуктів і косметичних засобів зі складними властивостями, а тема Вікторії Царук – перспектив виробництва органічних кондитерських виробів із овочевої та фруктової сировини.

Наші науковці щорічно із задоволенням беруть участь у цьому науковому заході. Його високій результативності сприяють цікаві й насичені доповіді творчої молоді, доброзичлива атмосфера і увага болгарських колег.

Учасників і гостей конференції привітали ректор Русенського університету, професор Христо Белоєв, провідні вчені Болгарії у галузі харчових і хімічних технологій, професори Станка Дамянова і Цветан Димитров, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і професор кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв НУХТ Володимир Теличкун.

Під час конференції виступили молоді науковці, які представили свої розробки з удосконалення технологій харчових продуктів, хімічних технологій виготовлення полімерних матеріалів (фарб, барвників, упаковки), антикорозійного захисту матеріалів для машин і апаратів харчових, хімічних і фармацевтичних виробництв та інших актуальних напрямків.

Після представлення доповідей та їх обговорення учасники продовжили спілкування і згадали багато цікавих моментів, що поєднують болгар та українців: про святкування 24 травня у Болгарії дня Кирила і Мефодія та їх велике «відрядження» до Києва понад 1000 років тому; про святкування в Україні Дня вишиванки, що збігся із днем проведення конференції; про нашу схожість у шанобливому ставленні до народних традицій.

Не залишили осторонь обговорення проблем дослідницької та освітньої діяльності, та відзначили творчих молодих людей і студентів, які нині займаються дослідженнями та якими ми пишаємося.

Опублікований: 26-05-2021
Читайте також:
«The King’s speech» на черговому засіданні Movie Club

Movie Club – це місце, де можна відпочити за переглядом фільму, удосконалити свої навички аудіювання і взагалі просто з користю провести час. Кожен із нас любить дивитися фільми і читати цікаві книжки. Все це можна поєднати, відвідавши Movie Club, який готують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування. Вони пропонують дивитися фільми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«The King’s speech» на черговому засіданні Movie Club 28 травня 2020

Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино»

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у відкритті нової сучасної дегустаційної зали у приміщенні Наукового Центру «Український Інститут Вина». Дегустаційна зала облаштована відповідно до сучасних норм і стандартів і, без сумніву, стане одним із основних професій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино» 02 вересня 2021

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024