Н У Х Т

Наші здобувачі освіти – активні учасники закордонних конференцій

26 may 2021

Наші здобувачі освіти – активні учасники закордонних конференцій

Наукова весна в університеті триває. Наші здобувачі освіти й викладачі активно долучаються до наукових заходів колег із інших закладів освіти та наукових установ, у тому числі й зарубіжних.

Творча молодь НУХТ – аспірант кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Борис Михайлик і магістрантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Царук представили свої наукові розробки на щорічній науковій конференції молодих вчених, яка нещодавно відбулась у Русенському університеті (Болгарія).

Тема доповіді Бориса Михайлика стосувалася удосконалення процесу та обладнання для пакування харчових продуктів і косметичних засобів зі складними властивостями, а тема Вікторії Царук – перспектив виробництва органічних кондитерських виробів із овочевої та фруктової сировини.

Наші науковці щорічно із задоволенням беруть участь у цьому науковому заході. Його високій результативності сприяють цікаві й насичені доповіді творчої молоді, доброзичлива атмосфера і увага болгарських колег.

Учасників і гостей конференції привітали ректор Русенського університету, професор Христо Белоєв, провідні вчені Болгарії у галузі харчових і хімічних технологій, професори Станка Дамянова і Цветан Димитров, декан механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов і професор кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв НУХТ Володимир Теличкун.

Під час конференції виступили молоді науковці, які представили свої розробки з удосконалення технологій харчових продуктів, хімічних технологій виготовлення полімерних матеріалів (фарб, барвників, упаковки), антикорозійного захисту матеріалів для машин і апаратів харчових, хімічних і фармацевтичних виробництв та інших актуальних напрямків.

Після представлення доповідей та їх обговорення учасники продовжили спілкування і згадали багато цікавих моментів, що поєднують болгар та українців: про святкування 24 травня у Болгарії дня Кирила і Мефодія та їх велике «відрядження» до Києва понад 1000 років тому; про святкування в Україні Дня вишиванки, що збігся із днем проведення конференції; про нашу схожість у шанобливому ставленні до народних традицій.

Не залишили осторонь обговорення проблем дослідницької та освітньої діяльності, та відзначили творчих молодих людей і студентів, які нині займаються дослідженнями та якими ми пишаємося.

Published on: 26-05-2021
Read also:
Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися захисти дипломних робіт освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристичного та...

READ YOURSELF

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти 25 february 2019

Про зимові свята французькою

Із приходом зимових свят на кафедрі іноземних мов професійного спрямування настає час поговорити про них. І не лише рідною, а й іноземними мовами. Вивчаючи іноземну мову, здобувачі водночас знайомляться з традиціями і звичками народу, мову якого вони вивчають. Тож здобувачі освіти другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчаю...

READ YOURSELF

Про зимові свята французькою 27 december 2023

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету

16 грудня 2021 року в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Відповідно до порядку денного першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання на посади за конкурсом. Претендентів представила вчена секретарка Наталія Ткачук. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції клопотала про присвоє...

READ YOURSELF

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету 16 december 2021

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували

Цікавою і насиченою була програма заходів у рамках проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій. Після реєстрації на учасників ІІ туру Олімпіади очікував надзвичайно приємний сюрприз – вони мали змогу відвідати сучасне біотехнологічне та фармацевтичне...

READ YOURSELF

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували 12 april 2019