Н У Х Т

Лекція від стейкхолдера для здобувачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

08 october 2020

Лекція від стейкхолдера для здобувачів кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських  і кондитерських виробів відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів вищої освіти 4 курсу та магістрантів. На запрошення завідувача кафедри Володимира Ковбаси лекцію «Хлібопекарська промисловість України: становлення і сучасний стан» прочитав генеральний директор, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром», заслужений працівник промисловості Олександр Васильченко.

Після короткого історичного екскурсу лектор навів статистичні дані щодо обсягів виробництва і споживання хлібних виробів у різних країнах світу, сучасного асортименту цієї продукції в нашій державі. Спікер акцентував увагу на завданнях, що стоять перед хлібопекарською промисловістю і вирішення яких сприятиме підвищенню якості виробів, зниженню їх собівартості. Особливо здобувачів зацікавили питання підвищення конкурентоспроможності продукції галузі та шляхи розширення асортименту (у тому числі, за рахунок випуску продукції підвищеної харчової цінності). Дуже корисною була інформація щодо сучасних технологій та обладнання, впровадження новітніх енерго- та ресурсоощадних технологій на хлібопекарських підприємствах різної потужності.

На завершення лекції Олександр Васильченко відповів на всі запитання, які виникли у здобувачів, і ще раз привітав їх із правильним вибором майбутньої професії.

Published on: 08-10-2020
Read also:
Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти

Чи замислювались ви, що виробництво пива може бути екологічним? Під час візиту на пивзавод «Carlsberg Ukraine» (м. Київ) студенти-екологи другого курсу разом із наставником групи Оксаною Ничик у цьому переконались. Нове сучасне виробництво, де прораховане все до дрібниць – від локального впровадження «Зеленого офісу» до глобального – зниження вугл...

READ YOURSELF

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти 31 july 2019

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів завітала випускниця 2006 року Оксана Шипуліна, що нині є власницею студії-кондитерської й із великим задоволенням навідує Альма матер і залюбки ділиться досвідом і родзинками улюбленої професії зі студентами. 15 жовтня її привело бажання привітати університет із 135-річчям з моменту зас...

READ YOURSELF

Яскравий і «смачний» майстер-клас на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 15 october 2019

Плідне стажування у Словацькій Республіці

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко повернулася зі стажування за програмою «The National Scholarship Programme of the Slovak Republic в AgroBioTech Research Centre of Slovak University of Agriculture in Nitra» (м. Нітра, Словацька Республіка). Стажування передбачало проведення наукових досліджень у...

READ YOURSELF

Плідне стажування у Словацькій Республіці 18 march 2024