Н У Х Т

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій познайомилися з «Гетьманською столицею»

11 march 2024

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій познайомилися з «Гетьманською столицею»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали онлайн-лекції від фахівців Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що розташований у славетному місті Батурин. Заходи були проведені за ініціативи наставниць академічних груп, доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів за сприяння співробітників музею.

5 березня відбулася лекція «Архітектурні пам’ятки Батурина», яку прочитала зберігачка фондів Тетяна Кудлай. Студенти слухали про відродження багатьох пам’яток архітектури та заснування музею. Фахівчиня розповіла про історію будівництва та відтворення цитаделі Батуринської фортеці, парку «Кочубеївський», будинку генерального суду, палацу гетьмана Кирила Розумовського, Воскресенської церви та парафіяльної школи тощо. Студентам були продемонстровані старі світлини, деяких пам’яток, які вдалося зберегти та відреставрувати, та тих, які були втрачені назавжди. Також слухачі дізналися про меморіальний кам’яний хрест пам’ятник жертвам Батуринської трагедії, встановлений у 2004 році під час розбудови музею.

6 березня відбулася лекція історикині заповідника Наталії Дробязко на тему «Гетьманич Григорій Орлик – борець за рідну Україну», під час якої студентів познайомили з маловідомими сторінками історії, пов’язаними з діяльністю на дипломатичній арені Григорія Орлика, сина славетного гетьмана Пилипа Орлика. Під час лекції студентам показали світлини, гравюри, фото особистих речей родини Орликів, представлених в експозиції музею. Цікавою була інформація про діяльність Григорія Орлика у Франції, життя його родини, світлини палаців, у яких він проживав.

Наші здобувачі освіти й викладачі висловлюють подяку співробітникам музею за надану можливість відвідати такі цікаві лекції й бажають наснаги в дослідженні та збереженні пам’яток славетного міста Батурин.

Published on: 11-03-2024
Read also:
Вітаємо біотехнологів-переможців конкурсу наукових робіт 2024 р. за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

Корпорація «Артеріум» постійно підтримує молодих біотехнологів НУХТ і реалізує для них різні заходи. Одним із них є, започаткований ще в 2020 році, конкурс наукових робіт. Здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ), незважаючи на усі негаразди, займаються науковими дослідженнями і щороку беруть участь у конкурсі. Цього року науко...

READ YOURSELF

Вітаємо біотехнологів-переможців конкурсу наукових робіт 2024 р. за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»! 24 june 2024

Зворушлива церемонія вручення дипломів бакалаврам факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – свято знань, стійкості й незламності духу української молоді у часи війни

3 липня 2025 р. у актовій залі університету зібралася дружна родина факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, щоб привітати своїх випускників – бакалаврів зі спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм». У залі на цю особливу подію — урочисту церемонію вручення дипломів про ...

READ YOURSELF

Зворушлива церемонія вручення дипломів бакалаврам факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – свято знань, стійкості й незламності духу української молоді у часи війни 09 july 2025

Розвиток менеджерів через неформальну освіту

У вересні та жовтні цього року студентка-першокурсниця освітньої програми «Менеджмент» Уляна Марченко проходила навчання на курсі «Для менеджерів» українського підприємця, засновника та СЕО групи IT-компаній Fractal Артема Бородатюка. Курс охопив ключові компетенції сучасного менеджера, а програма навчання виявилася інтенсивною та насиченою – обся...

READ YOURSELF

Розвиток менеджерів через неформальну освіту 14 november 2025

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав…

Зі світом харчових і хімічних технологій познайомилися гості Навчально-наукового інституту харчових технологій на Дні гостинності, що відбувся 26 вересня. Крім презентацій освітніх пропозицій інституту та екскурсій до навчальних лабораторій, програмою заходу було передбачено проведення хімічного тренінгу «Яскраві кольори хімії» та майстер-класу «Р...

READ YOURSELF

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав… 27 september 2024