Н У Х Т

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій познайомилися з «Гетьманською столицею»

11 березня 2024

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій познайомилися з «Гетьманською столицею»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали онлайн-лекції від фахівців Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», що розташований у славетному місті Батурин. Заходи були проведені за ініціативи наставниць академічних груп, доценток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів за сприяння співробітників музею.

5 березня відбулася лекція «Архітектурні пам’ятки Батурина», яку прочитала зберігачка фондів Тетяна Кудлай. Студенти слухали про відродження багатьох пам’яток архітектури та заснування музею. Фахівчиня розповіла про історію будівництва та відтворення цитаделі Батуринської фортеці, парку «Кочубеївський», будинку генерального суду, палацу гетьмана Кирила Розумовського, Воскресенської церви та парафіяльної школи тощо. Студентам були продемонстровані старі світлини, деяких пам’яток, які вдалося зберегти та відреставрувати, та тих, які були втрачені назавжди. Також слухачі дізналися про меморіальний кам’яний хрест пам’ятник жертвам Батуринської трагедії, встановлений у 2004 році під час розбудови музею.

6 березня відбулася лекція історикині заповідника Наталії Дробязко на тему «Гетьманич Григорій Орлик – борець за рідну Україну», під час якої студентів познайомили з маловідомими сторінками історії, пов’язаними з діяльністю на дипломатичній арені Григорія Орлика, сина славетного гетьмана Пилипа Орлика. Під час лекції студентам показали світлини, гравюри, фото особистих речей родини Орликів, представлених в експозиції музею. Цікавою була інформація про діяльність Григорія Орлика у Франції, життя його родини, світлини палаців, у яких він проживав.

Наші здобувачі освіти й викладачі висловлюють подяку співробітникам музею за надану можливість відвідати такі цікаві лекції й бажають наснаги в дослідженні та збереженні пам’яток славетного міста Батурин.

Опублікований: 11-03-2024
Читайте також:
Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України

З кожним роком розуміння того, що співпраця бізнесу та навчальних закладів має змінювати свій формат стає все актуальнішим. Доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор і Оксана Ничик взяли участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ). 19 вересня в Києві ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України 20 вересня 2019

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науковий семінар, на якому заслухали звіти аспірантів щодо результатів виконання дисертаційних робіт. До загального обговорення були представлені доповіді здобувачок наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» Альони Очеретної «Удосконалення способ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачки ступеня доктора філософії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відзвітували про результати роботи 04 вересня 2023

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів – це дозволить у майбутньому надати найкращим із них базове фінансування на науку. Відповідну постанову «Деякі питання проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» Кабінет Міністрів затвердив під час засідання 22 серп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд визначив, як оцінюватимуть наукову діяльність вишів 22 серпня 2018