У рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» лекторкою, доценткою кафедри готельно-ресторанної справи Ольгою Пушкою був організований майстер-клас з барного мистецтва. Його проводив бар-менеджер автентичного закладу ресторанного господарства «Полтава» і наш здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» Артур Повар, який вдало поєднує навчання із професійною діяльністю.
Бістро «Полтава» – це новий заклад харчування шеф-кухаря, ресторатора, популяризатора української кухні Євгена Клопотенка та співзасновниці «Нової пошти», рестораторки Інни Поперешнюк. Наш магістрант безпосередньо брав участь в організації роботи бару ресторанного підприємства, а до цього Артур працював в іншому закладі Євгена Клопотенка – ресторані української кухні «100 років тому вперед».
Артур Повар поділився з третьокурсниками секретами успішної роботи бармена та показав майстер-клас із приготування коктейлів. Професійний бармен і коктейльний ентузіаст розказав про свій шлях та плани щодо професійного розвитку і кар’єрного зростання, познайомив студентів із тонкощами роботи з барним інвентарем та продемонстрував основні техніки приготування змішаних напоїв.
Колектив кафедри вдячний лекторці дисципліни, доцентці Ользі Пушці, яка використовує сучасні освітні технології під час викладання навчальної дисципліни, активно інтегрує в освітній процес майстер-класи від фахівців-практиків, що є ефективною формою передачі знань і умінь, обміну досвідом за активної участі всіх учасників.
Викладачі також висловлюють подяку Артуру за передачу свого досвіду з мікології і рефлексію професійної майстерності учасникам майстер-класу, здобувачам бакалаврського рівня вищої освіти, їхню мотивацію до успішного навчання, саморозвитку і самовдосконалення hard і soft скілів, бажають професійних та особистих успіхів й чекають на нові майстер-класи!