Н У Х Т

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

23 лютого 2021

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO».

Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафтову культуру своїми креативними ідеями. Ідею для співпраці запропонував директор пивоварні «Волинський Бровар» та випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Іващишин, який бере активну участь у житті кафедри та університету.

Перший етап проєкту – варка пива, в якій брали практичну участь викладачі та магістранти кафедри разом із працівниками броварні.

Для варки було обране пиво сорту Hezy West Coast IPA «HELLO», яке випускатиметься під торговою маркою «Mikki Brew». Це світле нефільтроване пиво, вирізняється насиченістю смаку та мутністю. Обраний сорт пива має унікальні смакові та ароматичні властивості.

На початку колабораційної варки пива була підготовлена сировина з наступним подрібненням, яку засипали в заторний апарат. Після чого провели процес затирання зернопродуктів, фільтрування, кип’ятінням сусла з хмелем, освітлення пивного сусла та охолодження. Кожний учасник вніс частинку душі, засипаючи солод у дробарку, завантажуючи подрібнену сировину в заторний апарат, проводячи процес фільтрування, вивантажуючи дробину, вносячи хміль, перекачуючи пивне сусло в бродильний апарат і вносячи пивні дріжджі.

«Волинський Бровар» – відома на українському ринку пивоварня, яка варить пиво з грудня 2014 року. Пивоварня знаходиться в містечку Березне, що на Рівненщині.

Сьогодні в портфелі броварні 30 постійних сортів пива, які користуються попитом в Україні та за кордоном. Авторська рецептура та натуральні інгредієнти – ось основні родзинки броварів із березнівщини.

Під час відвідування підприємства відбулася дегустація, де представники кафедри змогли долучитися до створення нового продукту, який найближчим часом почнуть виготовляти на пивоварні.

За круглим столом обговорили подальші плани та співпрацю між університетом і «Волинським Броварем».

У кінці дня зварене пивне сусло відправили в ємність для бродіння, а всі учасники процесу тепер із нетерпінням очікують на готовий продукт. Приблизна дата  його готовності 25 березня 2021 р. Шукайте Hezy West Coast IPA «HELLO» – продукт спільної діяльності компанії «Волинський Бровар» і фахівців Національного університету харчових технологій!

Опублікований: 23-02-2021
Читайте також:
ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови відбувся на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

20 лютого на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ відбувся ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови та методичне об’єднання викладачів гуманітарних дисциплін ЗФПО Сумської області. Учасників заходу вітали директор коледжу Юрій Барилюк, голова журі, кандидат педагогічних наук, викладач Полтавського кооперативно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови відбувся на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 21 лютого 2020

Передноворічний майстер-клас для школярів

У відокремленому структурному підрозіділі «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбувся цікавий майстер-клас із оздоблення  пряників передноворічної тематики, у якому взяли участь учні 5 класу Івано-Франківського ліцею № 2 разом із класною керівницею Лідією Сворак. Творчість і радість панували в залі. Учасники ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передноворічний майстер-клас для школярів 30 грудня 2021

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

7 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-четвертокурсників спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». За час навчання (з 2018 року) кожен із них встиг зазирнути і попрацювати в повній мірі в мікробіологічній лабораторії, в лабораторіях хімічного контролю і аналізу, засвоїти і удо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці 10 червня 2022

Cinemas and Movies на черговому засіданні Еnglish speaking club

Кінематограф – великий винахід, який справив величезний вплив на формування світогляду людини. Кіно в нашому житті виконує освітню та розважальну функції, воно може надихати нас, лякати, веселити і засмучувати. Тому, кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела одразу два чергових засідання Еnglish speaking club на тему «Cinem...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cinemas and Movies на черговому засіданні Еnglish speaking club 08 квітня 2019