Н У Х Т

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

23 лютого 2021

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO».

Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафтову культуру своїми креативними ідеями. Ідею для співпраці запропонував директор пивоварні «Волинський Бровар» та випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Іващишин, який бере активну участь у житті кафедри та університету.

Перший етап проєкту – варка пива, в якій брали практичну участь викладачі та магістранти кафедри разом із працівниками броварні.

Для варки було обране пиво сорту Hezy West Coast IPA «HELLO», яке випускатиметься під торговою маркою «Mikki Brew». Це світле нефільтроване пиво, вирізняється насиченістю смаку та мутністю. Обраний сорт пива має унікальні смакові та ароматичні властивості.

На початку колабораційної варки пива була підготовлена сировина з наступним подрібненням, яку засипали в заторний апарат. Після чого провели процес затирання зернопродуктів, фільтрування, кип’ятінням сусла з хмелем, освітлення пивного сусла та охолодження. Кожний учасник вніс частинку душі, засипаючи солод у дробарку, завантажуючи подрібнену сировину в заторний апарат, проводячи процес фільтрування, вивантажуючи дробину, вносячи хміль, перекачуючи пивне сусло в бродильний апарат і вносячи пивні дріжджі.

«Волинський Бровар» – відома на українському ринку пивоварня, яка варить пиво з грудня 2014 року. Пивоварня знаходиться в містечку Березне, що на Рівненщині.

Сьогодні в портфелі броварні 30 постійних сортів пива, які користуються попитом в Україні та за кордоном. Авторська рецептура та натуральні інгредієнти – ось основні родзинки броварів із березнівщини.

Під час відвідування підприємства відбулася дегустація, де представники кафедри змогли долучитися до створення нового продукту, який найближчим часом почнуть виготовляти на пивоварні.

За круглим столом обговорили подальші плани та співпрацю між університетом і «Волинським Броварем».

У кінці дня зварене пивне сусло відправили в ємність для бродіння, а всі учасники процесу тепер із нетерпінням очікують на готовий продукт. Приблизна дата  його готовності 25 березня 2021 р. Шукайте Hezy West Coast IPA «HELLO» – продукт спільної діяльності компанії «Волинський Бровар» і фахівців Національного університету харчових технологій!

Опублікований: 23-02-2021
Читайте також:
Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ

Як повідомляють у МОН, цього року в ЄДЕБО реалізований новий модуль «Особи зі спеціальними умовами вступу», завдяки якому вступникам пільгових категорій надана можливість подання електронних заяв. Особи, які мають спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі під час вступу та мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-2020 років (2018-2020 у разі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймальна комісія НУХТ радо допоможе вступникам пільгових категорій подати електронні заяви на вступ 10 серпня 2020

Красу власними руками створюють студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

19 вересня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся конкурс композицій із природних матеріалів, присвячений Дню міста та річниці визволення Полтави від нацистських окупантів. Готуючись до цього заходу, студенти виявляли неабияку фантазію, здібності, уміння творити красу своїми руками. Всі групи ретельно готувалися до конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Красу власними руками створюють студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 19 вересня 2018

Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

Хоча 12 березня 2020 р., у зв’язку з оголошеним у нашому університеті карантином не відбувся Ярмарок вакансій, фахівці Володимир-Волинської птахофабрики торгівельної марки «ЕПІКУР» все одно завітали на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки. Хоча їм і не вдалося зустрітися зі здобувачами, вони мали плідну бесіду з викладачами кафедри, доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 13 березня 2020

Принципи та технології сталої індустрії від експерта

Для здобувачів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління у рамках вивчення дисципліни «Стратегія цифровізації підприємств» відбулася гостьова лекція «Принципи та технології сталої індустрії», яку прочитав експерт в області впровадження FinTech та Blockchain-технологій в Індустрії 4.0/5.0, СЕО компанії «482.solutions» Роман ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи та технології сталої індустрії від експерта 05 грудня 2023