Н У Х Т

Магістрантам кафедри біотехнології і мікробіології прочитав лекцію випускник кафедри – фахівець ПрАТ «Фармацевтична фірма Дарниця»

18 травня 2018

Магістрантам кафедри біотехнології і мікробіології прочитав лекцію випускник кафедри – фахівець ПрАТ «Фармацевтична фірма Дарниця»

Нещодавно на пару до магістрантів першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології завітав представник ПрАТ «Фармацевтична фірма Дарниця» Олег Школоберда, який займає посаду керівника групи реєстрації та стандартизації медичного департаменту. Вдвічі приємним було те, що Олег є випускником кафедри, тому лекція відбулася у приємній та дружній атмосфері.

У ході розповіді гість познайомив студентів із процесами реєстрації та перереєстрації готових лікарських засобів і активних фармацевтичних інгредієнтів. Як зазначив Олег, процес реєстрації лікарських засобів є досить складним і довготривалим процесом. На першому етапі спеціалісти з реєстрації мають прискіпливо та сумлінно складати пакет документів, який передають до державних органів реєстрації. На наступних же етапах спеціалісти мають запастися терпінням, та мають бути здатні відстояти права своєї фірми та відповісти за кожну літеру в комплекті документів. Крім того, фахівець розповів про складність процесу перевірки реєстраційного досьє, зазначив наявність великої кількості комісій, які мають перевіряти правильність складання документації та надавати дозвіл для подальшого проходження його по системі державних органів. При чому, досить часто зауваження комісій бувають досить нечіткими, але для успішної реєстрації, необхідно вміти знаходити спільну мову з представниками комісії та оперативно виправляти прогалини в документації.

Наприкінці лекції на гостя посипалися запитання зацікавлених студентів із приводу особливостей проведення реєстрації готових лікарських засобів в Україні. Особливо студентів цікавили етапи складання реєстраційного досьє на підприємстві, які відділи беруть участь у цьому процесі та яка роль надається спеціалісту з реєстрації. В свою чергу, Олег влаштував для студентів цікаву вікторину із запитаннями по темі лекції. Студенти, що дали правильні відповіді, отримали заохочувальні подарунки.

Студенти й викладачі кафедри вдячні представнику ПрАТ «Фармацевтична фірма Дарниця» Олегу Школоберді за цікаву лекцію та призи, а також викладачу дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» Юрію Карлашу за організації зустрічей із професіоналами фармацевтичної промисловості.

Опублікований: 18-05-2018
Читайте також:
Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

23 листопада на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся конкурс стінних газет «Thanksgiving Day». На стінах кафедри з’явились помаранчеві гарбузи та веселі індички, привітання зі святом і безліч цікавої інформації про історію і традиції цього відомого американського свята.Участь взяли студенти перших курсів різних спеціальностей. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 23 листопада 2018

Вражаюча наукова перемога на конференції ПАТ «Фармак»

Другий рік поспіль молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології, учасники наукового гуртка «BIOTECH» взяли участь у VI науково-практичній конференції «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», яку традиційно організовує флагман фармацевтичної індустрії нашої країни ПАТ «Фармак». Цьогоріч вони представляли результати власних наукових дос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаюча наукова перемога на конференції ПАТ «Фармак» 05 листопада 2018

Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 вересня 2019 року о 12 годині 30 хвилин студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Берпі», який одночасно проводився у всіх закладах вищої освіти України. Берпі – кроссфіт, що поєднує кілька послідовних рухів – присідання, упор лежачи й стрибок. Організували та провели флеш-моб в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 вересня 2019

Розширюємо коло академічних партнерів

У жовтні 2022 року за ініціативи ректора нашого університету Олександра Шевченка та в.о. ректора Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Оксани Чернеги укладений договір про співробітництво у галузі науки і освіти з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Співробітництво передбачаєтьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо коло академічних партнерів 13 жовтня 2022