Н У Х Т

Мультиплікація досвіду україно-польського проекту у формуванні економічних компетенцій

24 лютого 2017

Мультиплікація досвіду україно-польського проекту у формуванні економічних компетенцій

23 лютого у Волинському коледжі нашого університету в рамках реалізації проекту «Ініціативна молодь на ринку праці – підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах із використанням методів моделювання» відбувся пілотний урок у формі дидактичного тренінгу  «Формування економічних компетенцій»,  який організувала й провела разом із групами 48, 48а спеціальностей «Комерційна діяльність», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» викладач відділення економіки та підприємництва, кандидат економічних наук, доцент Неля Кінах.

Метою тренінгу було активізувати й зацікавити студентів, враховуючи різні стилі навчання, створити на занятті умови для формування знань і практичних навичок.

Принцип «SMART» та завдання «Зефірна проблема» продемонстрували вміння студентів, які випадково потрапили в одну команду, знаходити спільну мову, йти на компроміс, виявляти лідера, творчо підходити до вирішення заданих проблем, правильно ставити перед собою цілі та визначати їх пріоритетність.

Запрошені викладачі-спостерігачі - завідувач відділення Інна Швайковська, голова циклової випускової комісії обліку, фінансів та підприємницької діяльності Антоніна Філіна, викладач фахових дисциплін Лариса Ляшко -  мали можливість оцінити творчість і креативність студентів, уміння вийти зі стресової ситуації, дотримуватися правил професійного етикету, дивувати оточуючих свої позитивом, умінням працювати в команді і брати на себе відповідальність. Адже формування початкової економічної та підприємницької культури – це підготовка молоді до життя в суспільстві, де налагоджуються нові ринкові відносини.

Опублікований: 24-02-2017
Читайте також:
Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на самміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.  Викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції постійно вдосконалюють педагогічну майстерність та професійне зростання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 грудня 2020

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення

Це чудово, що Інтернет наразі надає здобувачам вищої освіти нашого університету доступ до різноманітних джерел для практики англійської мови, але не завжди ці джерела забезпечують і гарантують якість, безпеку та навчально-розвиваючу корисність матеріалу. Такі відео- та аудіоматеріали мають відповідати освітнім потребам і сприяти комплексному розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення 24 лютого 2021

З роботою закладів галузі знайомляться першокурсники освітньої програми «Технології харчування»

Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, куратор першокурсників освітньої програми «Технології харчування» Володимир Польовик організував екскурсію до закладу ресторанного господарства виставкового центру «АККО Інтернешнл». Здобувачі академічної групи ХЧ-1-4 ознайомилися з роботою окремих цехів. організацією постача...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З роботою закладів галузі знайомляться першокурсники освітньої програми «Технології харчування» 10 жовтня 2024

Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Зміни у законодавстві України щодо безпечності харчових продуктів». Запрошена гостя – завідувачка лабораторії Українського науково-дослідного інституту «Ресурс» Олена Гавриленко. Під час семінару доцент кафедри Василь Сидор висвітлив основні питання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів 16 червня 2021