Н У Х Т

МОН розробило алгоритм дій у разі виявлення у здобувачів чи працівників університету ознак гострого респіраторного захворювання

07 вересня 2020

МОН розробило алгоритм дій у разі виявлення у здобувачів чи працівників університету ознак гострого респіраторного захворювання

Міністерство освіти і науки України надіслало до університету лист із рекомендованим алгоритмом дій у разі виявлення у здобувачів, викладачів або працівників ознак гострого респіраторного захворювання.

Зокрема, якщо у здобувача під час навчання з’явилися ознаки гострого респіраторного захворювання:

  • студент має одягнути маску та перейти до спеціально відведеного приміщення, що добре провітрюється, та проінформувати попередньо визначену уповноважену особу закладу освіти;
  • уповноважена особа відправляє здобувача з підозрою додому з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою, за потреби викликає швидку допомогу. У разі виявлення ознак у неповнолітньої особи спочатку інформуються батьки;
  • медичний працівник закладу освіти надсилає екстрене повідомлення форми 058/о про підозру на інфекційне захворювання до закладу громадського здоров’я та реєструє випадок в журналі реєстрації форми 060/о;
  • особи, які перебували у контакті зі здобувачем, в якого підтверджено захворювання на СOVID-19, не відвідують заняття та невідкладно звертаються за консультацією до медичного працівника.

Якщо ознаки гострого респіраторного захворювання виявлено у студента, який проживає у гуртожитку:

  • представник гуртожитку або студентської ради має забезпечити переведення студента до спеціально відведеного приміщення гуртожитку (ізолятора). Студент має перебувати в ізоляторі щонайменше до отримання консультації медичного працівника;
  • забезпечити звернення студента за медичною допомогою до сімейного лікаря, до студентської поліклініки або викликати швидку допомогу, попередивши медиків, що є підозра на COVID-19;
  • представник гуртожитку або студентської ради, який взаємодіє зі здобувачем, повинен постійно носити маску і дотримуватися дистанції. Необхідно проінформувати уповноважену особу та проконтролювати, що студент звернувся за медичною допомогою;
  • уповноважена особа та особи, які контактували із хворим, діють відповідно до попередньо рекомендованих кроків.

Якщо симптоми хвороби виявлено у викладача чи працівника закладу:

  • керівник закладу освіти повинен заборонити проводити викладачу заняття;
  • викладачі, працівники закладу освіти та особи, які контактували з хворим, не виходять на роботу та невідкладно звертаються за консультацією до медичного працівника;
  • якщо ознаки захворювання виникли у викладача або працівника закладу під час роботи, слід відправити його додому з рекомендаціями негайно звернутись за медичною допомогою або за потреби викликати швидку допомогу.

В усіх випадках у приміщеннях, де знаходилися особи з ознаками респіраторного захворювання або з підтвердженою коронавірусною хворобою, слід провести поза графіком провітрювання та дезінфекцію поверхонь. Також у випадку захворювання учасників освітнього процесу, працівників закладів освіти, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МОН, на хворобу COVID-19, необхідно терміново направляти повідомлення за формою 2/НС-1 Табеля термінових і строкових донесень на електронну адресу: bezpeka@mon.gov.ua.

Опублікований: 07-09-2020
Читайте також:
Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота

15 травня свій пам’ятний візит на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, що ще довго згадуватимуть і студенти, і викладачі VIP-шеф Джанні Тота продовжив майстер-класом. Як зізнався сам шеф, кухня для нього – це пристрасть, місце натхнення. Він обожнює готувати, вигадувати нові смаки й поєднувати інгредієнти – гаряче з холодним, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота 15 травня 2018

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вже стало доброю традицією зустрічатися з абітурієнтами щодватижні по суботах. 20 лютого інформаційно-консультаційну підтримку майбутнім здобувачам вищої освіти забезпечували в.о. декана факультету Віта Цирульнікова, відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Віра Зуйко, заступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 лютого 2021

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства з пропозицією поглиблення навчання в умовах виробництва з отриманням сертифікату завітали CEO в компанії «Агротехнолоджі» Петро Циганков і виконавчий директор «Укрбіоетанол» Тарас Миколаєнко. Принцип пропонованої програми стажування – « Ми створюємо та вдосконалюємо біоенергетичні виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 жовтня 2020

Телевізійники звертаються по роз’яснення до фахівців НУХТ!

Знімальні групи українських телеканалів часто звертаються до викладачів і науковців нашого університету за роз’ясненнями чи коментарями стосовно харчових продуктів, їх якості, технологій виготовлення, термінів придатності, корисності тощо. 5 грудня доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька була запрошена до сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Телевізійники звертаються по роз’яснення до фахівців НУХТ! 08 грудня 2020