На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16, 20 і 21 лютого 2024 року відбулися публічні захисти 22 кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія».
Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у складі: к.х.н. доцентки кафедри аналітичної хімії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ліонелі Зінько (головчиня ЕК), д.х.н., професора кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Михайла Мілюкіна, доценток кафедри – к.т.н. Олени Подобій і к.х.н. Тетяни Бойчук, секретарки комісії – к.т.н., доцентки Олесі Романової.
Уже традиційно на захисти завітали і роботодавці, цього року це був представник кампанії TAT FOOD TECHNOLOGY Сергій Шилко, а також викладачі кафедри – доценти Ігор Фесич і Галина Біла.
Представлені до захисту роботи мали значну практичну цінність, оскільки більшість магістрантів уже працюють за спеціальністю у провідних фармацевтичних компаніях і на підприємствах харчової та косметичної галузей.
Не зважаючи на складні умови воєнного стану, усі здобувачі виконали кваліфікаційні роботи на високому науково-практичному рівні, пройшли апробації на вітчизняних і закордонних міжнародних наукових конференціях. Роботи є практико-орієнтованими, виконані на актуальні теми, доробок трьох студенток має акт впровадження результатів НДР у виробництво: Марії Гончар (керівниця – к.т.н., доцентка Олеся Романова), Катерини Захарової (керівниця – к.х.н., доцентка Тетяна Бойчук), Анастасії Куць (керівниця – к.х.н., доцентка Галина Біла).
Магістерські дослідження окремих випускників були рекомендовані до впровадження в освітній процес – Алли Таволжан (керівниця – к.х.н., доцентка Тетяна Бойчук), Марії Кононенко і Володимира Смольницького (керівниця – к.т.н., доцентка Олена Подобій), Сергія Книша (керівник – д.х.н. професор Михайло Мілюкін) та Христини Перпети (керівник – к.х.н., доцент Ігор Фесич).
Екзаменаційна комісія високо оцінила представлені дослідження й одноголосно присвоїла усім здобувачам освітню кваліфікацію «Магістр з хімічної технології та інженерії» за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Двоє здобувачок – Алла Таволжан і Марія Кононенко (денна форма навчання) рекомендовані до отримання диплому з відзнакою.
Теплі слова вдячності лунали від здобувачів освіти на адресу викладачів кафедри, членів комісії і голови ЕК Ліонелі Зінько.
Професорсько-викладацький склад кафедри щиро вітає випускників магістратури з цією важливою подією у житті і запрошує на навчання до аспірантури!
Кожен захист став можливим завдяки мужнім збройнім силам України, що боронять нашу Батьківщину від загарбника – російської федерації! Слава Україні! Героям слава!