Н У Х Т

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

07 липня 2022

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти.

Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-2019 і повномасштабного воєнного вторгнення рф. Також важливою складовою рейтингування була пріоритетність євроінтеграційних процесів, тому вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів були встановлені вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Робота вишів сукупно оцінювалася за більш широкою базою показників порівняно з відомими рейтинговими системами. До уваги бралися десять показників оцінювання діяльності університетів – академічна діяльність, науково-видавнича діяльність, оцінювання науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів, досягнення закладами 17 цілей сталого розвитку ООН, цитованість наукових праць вчених університету у високорейтингових наукових виданнях, міжнародна оцінка ЗВО за можливостями працевлаштування випускників, якість підготовки, навчально-наукова робота, винахідницька діяльність, привабливість університету для абітурієнтів. Найбільші вагові коефіцієнти мають перші чотири показники.

Розробники рейтингу запевняють, що рейтинг базується на принципах об’єктивності та незалежності ранжування університетів. Нагадаємо, ТОП-200 розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. 

Опублікований: 07-07-2022
Читайте також:
Представники студради факультету автоматизації і комп’ютерних систем відвідали київську гімназію

Заступник голови студради факультету автоматизації і комп’ютерних систем Денис Держій і голова благодійного сектору Володимир Хоменко 10 травня відвідали «Синьоозерну» гімназію № 257 Подільського району міста Києва. Здобувачі виступили перед учнями двох одинадцятих класів з презентацією про наш університет. Вони розповіли гімназистам про інститути...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники студради факультету автоматизації і комп’ютерних систем відвідали київську гімназію 13 травня 2024

Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві!

З метою відзначення вчених, які опублікували найкращі наукові праці, здійснили винаходи і відкриття, що мають важливе значення для розвитку науки і економіки нашої країни, Національна академія наук України присуджує премії імені видатних учених України. Премія імені Данила Кириловича Заболотного – премія НАНУ за видатні заслуги в галузі мікробіоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві! 23 червня 2022

Гордість факультету біотехнології та екологічного контролю

17 листопада у районній державній адміністрації Голосіївського району міста Києва відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студента, на які були запрошені здобувачі освіти закладів вищої освіти району. Дійство почалося з виступу голови райдержадміністрації Сергія Садового, який тепло привітав студентів, а далі вручив відзнаки кращим із кращ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гордість факультету біотехнології та екологічного контролю 18 листопада 2021

Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування

Захисти магістерських робіт на кафедрах технології молока і молочних продуктів і технології консервування завершилися успішним представленням випускниками міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи «Розробка нових видів молоковмісних продуктів з натуральними плодовими та овочевими наповнювачами». Екзаменаційна комісія у складі завідувача к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчо підійшли до виконання міжкафедральної кваліфікаційної роботи магістранти кафедр технології молока і молочних продуктів і технології консервування 27 лютого 2017