Н У Х Т

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

07 july 2022

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти.

Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-2019 і повномасштабного воєнного вторгнення рф. Також важливою складовою рейтингування була пріоритетність євроінтеграційних процесів, тому вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів були встановлені вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Робота вишів сукупно оцінювалася за більш широкою базою показників порівняно з відомими рейтинговими системами. До уваги бралися десять показників оцінювання діяльності університетів – академічна діяльність, науково-видавнича діяльність, оцінювання науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів, досягнення закладами 17 цілей сталого розвитку ООН, цитованість наукових праць вчених університету у високорейтингових наукових виданнях, міжнародна оцінка ЗВО за можливостями працевлаштування випускників, якість підготовки, навчально-наукова робота, винахідницька діяльність, привабливість університету для абітурієнтів. Найбільші вагові коефіцієнти мають перші чотири показники.

Розробники рейтингу запевняють, що рейтинг базується на принципах об’єктивності та незалежності ранжування університетів. Нагадаємо, ТОП-200 розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. 

Published on: 07-07-2022
Read also:
«1932-1933 – 2014-2023»

25 листопада 2023 року – 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні і День пам’яті жертв голодоморів – жертв геноциду радянської влади. Цього дня ми вшановуємо пам’ять усіх людей, які загинули під час Голодоморів у ХХ столітті. Асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко разом зі здобувачами осві...

READ YOURSELF

«1932-1933 – 2014-2023» 05 december 2023

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності  «Готельно-ресторанна справа»

У рамках навчальної дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» за ініціативи старости групи, відмінника навчання й активіста Ігоря Радька відбувся кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів академічної групи ГС-1-4М спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи учасник...

READ YOURSELF

Кулінарний конкурс «Смачно. FOOD» серед магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 may 2019

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+

За сприяння старшої викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Юлії Гринюк студентки освітньої програми «Менеджмент персоналу» другого курсу Олександра Данюк, Дар’я Пустова, Дар’я Піжівська, Маргарита Шкробот у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» і, зокрема, проєктів боротьби з ейджизмом, а також третього курсу С...

READ YOURSELF

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+ 21 october 2025