Н У Х Т

МОН надало рекомендації з методичного забезпечення у вишах

19 липня 2018

МОН надало рекомендації з методичного забезпечення у вишах

Міністерством освіти і науки розроблені Рекомендації з навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін у вишах та Рекомендації до структури та змісту робочої програми навчальної дисципліни. Відповідні рекомендації можуть використовуватись закладами освіти у практичній роботі.

У відомстві зазначають, що заклади вищої освіти мають право самостійно вирішувати питання складу та змісту навчально-методичного забезпечення освітнього процесу з урахуванням вимог законодавства. При цьому варто враховувати специфіку закладу вищої освіти, галузі знань та/або спеціальності, конкретної освітньої програми тощо.

У МОН наголошують, що законодавство також передбачає створення контрольних завдань для оцінювання рівня знань студентів при проведенні акредитації спеціальності (освітньої програми). Як правило, такі контрольні завдання створюють за обов’язковими дисциплінами, передбаченими освітньою програмою. Втім, державні вимоги не передбачають обов’язкової прив’язки цих завдань до конкретних дисциплін і допускають їх створення за групами дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки, природничонаукової (фундаментальної) підготовки та спеціальної (фахової) підготовки. Заклад вищої освіти може самостійно обрати один із цих варіантів або їх комбінацію.

Інші документи і форми навчально-методичного забезпечення дисципліни можуть визначати викладач і кафедра (група забезпечення освітньої програми), виходячи із необхідності максимально повного надання здобувачам освіти всієї інформації та матеріалів, необхідних для успішного вивчення дисципліни. Зокрема, це можуть бути підручники та навчальні посібники, а також авторські матеріали, розроблені викладачем.

Рекомендації містять інші особливості з навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін у закладах вищої освіти.

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2021 року в межах дисциплін «Lean-виробництво харчової продукції» та «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів» відбулася гостьова лекція керівника офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта», члена Американської асоціації якості Євгена Ковніра для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах 29 листопада 2021

Відбулися традиційні збори трудового колективу університету

Сьогодні, напередодні початку нового навчального року у актовій залі відбулися традиційні збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Державного прапора і Днем Незалежності, а також із початком нового навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися традиційні збори трудового колективу університету 29 серпня 2024

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

20 березня 2025 року за сприяння гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», доцентки Олени Подобій, під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової лабораторна робота студентів групи ХТ-4-14 з дисципліни «Хімія та техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії 25 березня 2025