Н У Х Т

МОН надало рекомендації з методичного забезпечення у вишах

19 липня 2018

МОН надало рекомендації з методичного забезпечення у вишах

Міністерством освіти і науки розроблені Рекомендації з навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін у вишах та Рекомендації до структури та змісту робочої програми навчальної дисципліни. Відповідні рекомендації можуть використовуватись закладами освіти у практичній роботі.

У відомстві зазначають, що заклади вищої освіти мають право самостійно вирішувати питання складу та змісту навчально-методичного забезпечення освітнього процесу з урахуванням вимог законодавства. При цьому варто враховувати специфіку закладу вищої освіти, галузі знань та/або спеціальності, конкретної освітньої програми тощо.

У МОН наголошують, що законодавство також передбачає створення контрольних завдань для оцінювання рівня знань студентів при проведенні акредитації спеціальності (освітньої програми). Як правило, такі контрольні завдання створюють за обов’язковими дисциплінами, передбаченими освітньою програмою. Втім, державні вимоги не передбачають обов’язкової прив’язки цих завдань до конкретних дисциплін і допускають їх створення за групами дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки, природничонаукової (фундаментальної) підготовки та спеціальної (фахової) підготовки. Заклад вищої освіти може самостійно обрати один із цих варіантів або їх комбінацію.

Інші документи і форми навчально-методичного забезпечення дисципліни можуть визначати викладач і кафедра (група забезпечення освітньої програми), виходячи із необхідності максимально повного надання здобувачам освіти всієї інформації та матеріалів, необхідних для успішного вивчення дисципліни. Зокрема, це можуть бути підручники та навчальні посібники, а також авторські матеріали, розроблені викладачем.

Рекомендації містять інші особливості з навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін у закладах вищої освіти.

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Відповідальний вибір

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» здобувачі вищої освіти мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених освітньою програмою та навчальним планом. Від учора в університеті розпочалося електронне голосування наших здобувачів щодо їх вибору своєї освітньої траєкторії на наступний навчальний рік. А передували цьому зустріч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідальний вибір 08 червня 2022

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі

14 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька та старший викладач Володимир Захаров відвідали віртуальний ярмарок університетів Німеччини «Research in Germany». Захід був організований за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі 18 жовтня 2021

Викладацьким досвідом поділився доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 жовтня 2020 р. відбулася відкрита лекція «Технологія створення туристичного продукту» к.е.н., доцента кафедри туристичного та готельного бізнесу Вадима Баєва для здобувачів 3-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Туризм» з дисципліни «Організація туризму (Туроперейтинг)». Основними питаннями, розглянутими під час лекції, були: су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацьким досвідом поділився доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу 05 жовтня 2020

Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт

Робоча група з перегляду та вдосконалення освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» у складі гарантки, професорки Галини Сімахіної, доценток Світлани Камінської та Ірини Гойко і здобувачки освітнього ступеня «магістр» Ірини Медведюк розробила додаткові критерії для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт 03 листопада 2023