Н У Х Т

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

25 березня 2025

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

20 березня 2025 року за сприяння гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», доцентки Олени Подобій, під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової лабораторна робота студентів групи ХТ-4-14 з дисципліни «Хімія та технологія харчових добавок» відбулася у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ.

Заняття на тему «Дослідження структурно-механічних характеристик різних структуроутворювачів» було проведене особисто завідувачем лабораторії, старшим науковим співробітником Андрієм Мариніним, який познайомив студентів із наявним обладнанням, розповів про основні принципи роботи реометра Kinexus pro+ та показники, що можна визначити за його допомогою.

Здобувачами було досліджено залежність в’язкості 1% розчинів кислотно-модифікованого крохмалю, карбоксиметилцелюлози та камеді рожкового дерева в інтервалі широкого діапазону температур 20-70 С.

Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, гарантка програми і здобувачі освіти висловлюють щиру подяку завідувачу лабораторії Андрію Мариніну за сприяння та допомогу у процесі формування компетентностей сучасного хіміка-технолога та підготовці висококваліфікованих фахівців у галузі хімічних технологій та інженерії, а також за цікаве і важливе заняття!

Опублікований: 25-03-2025
Читайте також:
Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів завершилася переддипломна практика здобувачів 4-го курсу. Перед початком практики на засіданні кафедри була затверджена процедура її проведення в умовах загальнонаціонального карантину, відповідно до неї завчасно усім студентам було повідомлено, яким чином відбуватиметься цей захід у цьому навчальном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики 05 травня 2020

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива

Курс крафтового пивоваріння завершився для слухачів сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» професійною дегустацією. Познайомив учасників із особливостями оцінювання органолептичних показників пива доцент кафедри готельно-ресторанної справи, досвідчений експерт і ентузіаст пивоваріння Володимир Рідкоус. Відбув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» дізналися всі тонкощі професійної дегустації пива 15 квітня 2019

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки виступив на зібранні Всеукраїнського об’єднання «Мережа енергоефективних хлібопекарів»

11 грудня 2020 р. доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко взяв участь у шостому зібранні Всеукраїнського об’єднання «Мережа енергоефективних хлібопекарів» із доповіддю «Промисловий холод». У доповіді нашого фахівця розглядалися: абсорбційні холодильні машини, холодильні системи, що працюють на СО2, оптимізація компо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки виступив на зібранні Всеукраїнського об’єднання «Мережа енергоефективних хлібопекарів» 11 грудня 2020

Курс – на вступну кампанію 2025: відбувся черговий День вступника НУХТ

Конструктивно, цікаво й пізнавально відбувся сьогодні черговий День вступника НУХТ, адже такі заходи в нашому університеті – це завжди дружня та ефективна платформа для плідного діалогу зі вступниками, що дає унікальний шанс безпосередньо ознайомитися з нашими інститутами і факультетами, освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка, відчу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс – на вступну кампанію 2025: відбувся черговий День вступника НУХТ 05 квітня 2025