Н У Х Т

Міжсекторальний діалог про актуальне

10 червня 2025

Міжсекторальний діалог про актуальне

У Волинському фаховому коледжі НУХТ відбувся круглий стіл «Інтеграція принципів сталого розвитку та цифрових технологій в освітній процес та сферу гостинності». Захід об’єднав представників освіти, готельно-ресторанного бізнесу, туристичних організацій і громадського сектору для обговорення сучасних викликів і перспектив розвитку сфери HoReCa через призму сталості та цифровізації. 

До фахової дискусії долучилися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ – завідувачка кафедри Олександра Нєміріч, професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Мамченко та Ірина Силка, асистентка Марія Омельченко.

З вітальним словом до учасників звернулася к.е.н., менеджерка проєкту від коледжу Леся Стешенко. Вона представила загальну концепцію заходу, окреслила мету міжсекторального діалогу та підкреслила важливість упровадження європейських практик у професійну освіту.

Викладачі закладу поділилися досвідом участі у проєкті та представили аудиторії новітні тенденції сталого розвитку, подвійного переходу та діджиталізації. Так, Вікторія Кавара презентувала результати пілотування міжнародного проєкту з розбудови потенціалу професійної освіти в рамках цифровізації, інтернаціоналізації та сталості. Олександр Ройко окреслив тренди цифрової трансформації готельного бізнесу крізь призму ESG-принципів, акцентуючи на важливості інновацій – від smart-номерів до екологічно збалансованих систем. Ольга Ройко розкрила, як принципи сталого розвитку стають основою оновленого змісту фахової підготовки здобувачів за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Юлія Сус презентувала шляхи упровадження екологічних і соціальних стандартів у навчальні програми та практику в сфері гостинності. Артем Кавара розповів про роль штучного інтелекту в етичному управлінні готельно-ресторанною індустрією. Анна Євтушина поділилася досвідом реалізації освітніх практик із формування зелених навичок у студентів Волинського фахового коледжу НУХТ.

Із особливою увагою присутні слухали виступи експертів у галузі сталого розвитку, гостинності та освіти. Голова ГО Zero Waste Lutsk Катерина Рабан порушила важливу тему сталого управління відходами в HoReCa, представивши реальні приклади та ефективні рішення. В.о. начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Світлана Зінкевич розповіла про інтеграцію європейських стандартів у систему освіти України, наголосивши на потребі адаптації освітніх підходів до сучасних викликів.

Долучилися до заходу і здобувачі освіти нашого коледжу. Зокрема студентки відділення туризму Дарина Гузь і Злата Сосницька представили ініціативу Erasmus+ як модель сталого і цифрового навчання в сфері гостинності.

Завершальним акордом стала жвава дискусія за участю представників туристичної та готельно-ресторанної індустрії, освітян і громадських активістів, яка підтвердила нагальну потребу у співпраці між секторами для впровадження сталих та інноваційних практик у освіті й на ринку праці. До обговорення долучилися співзасновниця соціального підприємства – інклюзивної кав`ярні «Старе місто» Лариса Новосад, голова правління ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» Олена Мельник, директорка «Noble Hotel» Оксана Семенюк, директорка КЗЗСО «Луцький ліцей № 24 Луцької міської ради» Тетяна Копчак, к.г.н., доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛНТУ Оксана Громик, директор рекреаційного комплексу «Рестпарк» Назар Гусак, менеджерка з персоналу мережі супермаркетів «Сільпо» Олена Свистак, викладачка циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанної справи КТБП ВНУ імені Лесі Українки Світлана Кисляк, головний інженер ТМ «М`ясний хутір» Валерій Кухарчук.

Захід продемонстрував, що сталий розвиток і цифрові технології – не майбутнє, а вже сьогодення для української освіти та індустрії гостинності. Волинський фаховий коледж НУХТ впевнено крокує шляхом модернізації та міжсекторального партнерства, формуючи фахівців нового покоління – екологічно свідомих, цифрово грамотних і готових до глобальних викликів.

Опублікований: 10-06-2025
Читайте також:
Складові цифрової безпеки закладів ресторанного господарства опановували наші викладачі

9 грудня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін, Ірина Корецька, Ігор Устименко, Віра Зуйко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Людмила Дейниченко, Володимир Захаров, Володимир Польовик, Ганна Березова, Владлена Михайленко відвідали онлайн-семінар, організований Національною асоціацією рестораторів США. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Складові цифрової безпеки закладів ресторанного господарства опановували наші викладачі 10 грудня 2021

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Захисти в період карантину проходитимуть у ZOOM. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 лютого 2021

Як реалізувати себе в HR-сфері у 2022 році – поради від HR-експертки

29 листопада 2021 року відбулася гостьова лекція «Як реалізувати себе в сфері HR у 2022 році» від експертки у сфері HR-консалтингу Катерини Негрій. Лекція охопила серйозні питання для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу», пов’язані з пошуком роботи, стратегією індивідуального розв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як реалізувати себе в HR-сфері у 2022 році – поради від HR-експертки 30 листопада 2021

Практичні навички наукової комунікації з іноземної мови магістри опановували в університетській бібліотеці

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик та Олена Гаркуша провели інтерактивне заняття з дисципліни «Іноземна мова: практичні навики наукової комунікації» в університетській бібліотеці. Студенти факультету автоматизації і комп’ютерних систем (група ІА-1-3М) порівнювали переваги та недоліки наукометричних ба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички наукової комунікації з іноземної мови магістри опановували в університетській бібліотеці 21 жовтня 2019