Протягом березня доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Аліна Наконечна прочитала ряд гостьових лекцій на тему «Цікаві факти про харчові звички українців» для здобувачів спеціальності 181 «Виробництво харчової продукції» Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ і Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ.
Українська кухня входить до десятки кращих кухонь світу й трійки найпопулярніших кухонь Європи. У європейських ресторанах опановують приготування борщу, голубців, вареників, бограчу та узвару. Лекторка ознайомила слухачів із українськими традиційними стравами, навела приклади складання традиційного меню, сервірування та подання їх до столу.
Лекції проходили у комфортній атмосфері, що сприяло активним дискусіям і жвавим обговоренням. На завершення лекцій Аліна Наконечна запросила випускників коледжів продовжити здобуття вищої освіти в університеті за освітньо-професійною програмою «Технологія харчування» або іншими спеціальностями НУХТ.